ZET u jedinicama lokalne samouprave izvan trenutnih koncesija

Autor arrtbc, Kolovoz 20, 2016, 16:40:45

Shole

U Rijeci je prva zona 270 kuna  (radnička) a svaka daljnja zona je 100 kuna više.  Prva je administrativno Grad Rijeka,  mada geografski i nije baš pravilno.  Negdje je 10 km,  negdje 5. Al ajde.
Granice ostalih zona su po udaljenosti

tramvajac 92

A kako to ide ako ti treba karta na relaciji Rijeka <> Opatija? Plaćaju se 3 zone?

Shole

Da,  kupuješ pokaz za tri zone koji ne košta 3x270 kuna,  nego košta 470 kuna  (270+100+100)

tamlover

SA ima previše zona i to je stvarno izrazito unfriendly za korisnika, pogotovo povremenog ili jednokratnog. Ali njih već dvadeset godina ništa ne tjera da se stvari promjene na bolje. Alternativa u javnom prijevozu (vlak) za Samobor ne postoji i njihove autobuse uglavnom ne gledamo prazne. Cijenom to teško da bi sa ZET-om bilo povoljnije i u ovoj situaciji, kao što je netko napisao, korisnicima je problem nepostojanje zajedničkog pokaza za Zagreb i sa jedinstvenim prijevoznikom (ZET-om) tu bi bolje prolazili. Tu se nekako mora napraviti pritisak da se konačno realizira tarifna unija, da se ne događaju društvena unazađivanja poput raskida ZET-HŽ, ali i da se omogući konkurencija gdje god za to postoji interes - isključivo za paket linija, ne za pojedine najisplativije. Ovako imamo prilično sivu zonu odnosa prijevoznika i Zagrebačke županije kao izdavatelja koncesija, prijevoznika i općina i gradova koji dogovaraju subvencije itd. Sve je štimalo dok je bilo love, ali od kad je nema odnosi koji su se nekad dogovarali ispod stola postali su nategnuti. Sve na štetu korisnika naravno. Jer, gledano u cjelini Zagrebačka županija nema posebno dobar sustav javnog prijevoza i on je uređen i organiziran prilično točkasto.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

NP-549

Ako je puno zona u pitanju, onda to nije klasični zonski tarifni model, već model po udaljenostima s tim da nije baš svaka stanica posebno, nego grupa bliskih stajališta. 

U Rijeci je OK sistem, al se pojavio problem u zadnje vrijeme otkad je uvedeno puno lokalnih minibus linija koje prometuju samo po određenoj općini.  Tarifni model je postavljen tako da je pošten samo za one koji putuju iz Rijeke do nekog odredišta  (županijske linije),  dok kod ovih novih lokalnih se zna desit da putuješ 2 ili 3 stanice a trebaju ti dvije zone.   Nedavno smo počeli radit prijedlog reorganizacije tarifnog modela tako da bi svaka općina bila u istoj zoni, osim ako je riječ o površinom velikim područjima.

Ivan

Citat: tamlover  u Kolovoz 25, 2016, 00:38:50
ali i da se omogući konkurencija gdje god za to postoji interes - isključivo za paket linija, ne za pojedine najisplativije
Pa to i postoji, daje se koncesija za linije pod određenim uvjetima, a najbolji ponuđač dobije koncesiju. Druga je stvar što se nitko ne trga previše za nove koncesije kad svi privatnici rade za "minimalac", a i obično se zna kome je sklona lokalna samouprava, dok ZET-u svi daju ako žele dati velike subvencije, i ništa pretjerano novo i zanimljivo u cijeloj priči se ne može dogoditi dok netko ne smisli što novo zapravo želi.
Međusobna konkurencija prijevoznika je na bližem javnom prijevozu obično stvar trećeg svijeta... U organiziranim državama su prijevoznici u nametnutoj tarifnoj uniji a međusobno se bore za koncesije po kojoj će voziti pod istim uvjetima time da paze na svoju učinkovitost, ne obrnuto da koncesiju dobije tko hoće pa spuštaju (ili još bolje karteliziraju i dižu) cijene putnicima kako hoće.

A kod nas lokalna tijela koja se ovim bave samo pričaju priče o tarifnoj uniji, a ništa se ne poduzima, nego su stvari čak vraćene unazad što se tiče jedinstvenih tarifa (prije svega zbog krpanja zagrebačkog proračuna i forsiranja samo ZET-a u Zagrebu i naplaćivanja pune cijene za sve koji koriste još nekog drugog, koliko god ZET bio neučinkovit).

Skoro sve ovisi o naručutelju usluga, odnosno o jedinicama lokalne samouprave i koliko hoće organizirati se i uložiti, a ne o "nezahvalnim" ili "nepoštenim" prijevoznicima, pa da Samoborček ili Meštrović ispadaju zlikovci jer ne dobivaju skoro ništa subvencija, ali svi traže da budu super i konkurentni i točni i frekventni i da sami smisle super mrežu linija dok oni samo pružaju uslugu za koju su uzeli ugovor koji im ne daje puno pa ni ne traži puno ograničenja jer drugačije ne ide dok ih ne žele platiti, a nitko tko se stvarno treba time baviti iz javnih tijela i ureda ne bi to posložio, organizirao a na kraju niti platio bolju uslugu...

tramvajac 92

Citat: tamlover  u Kolovoz 25, 2016, 00:38:50
Jer, gledano u cjelini Zagrebačka županija nema posebno dobar sustav javnog prijevoza i on je uređen i organiziran prilično točkasto.
Tako nekako, županija je raštrkana na 25 općina koje su većinom prijevozom vezane na 8 (Sveta Nedelja nema terminal) gradova i Zagreb.
Samobor, Zaprešić, Jaska, Zelina i Gorica imaju vrlo dobre veze autobusom sa Zagrebom. Dugo Selo i Zaprešić imaju dobru povezanost vlakom, Jaska i Gorica imaju 15ak polazaka, Vrbovec i Ivanić 20ak.

Lokalne linije (dakle, one koje ne idu u Zagreb) većinom postoje, za Vrbovec se ništa ne zna, iz Ivanića nešto postoji. O kvaliteti prijevoza smo napisali već puno teksta.

Ivane, ako ne mogu biti toči s polascima, neka traže izmjenu vremena. Može se dogoditi da zbog nečega dođe do kašnjenja, ali to ne smije ni jednom prijevozniku biti stalna situacija. A ni odlasci prije vremena.

MAN19464

U samoboru vlada monopol i sva politika grada je podređena monopolistima, zbog toga nikada nece biti vlaka niti nekog drugog autobusnog prijevoznika. ZET je definitivno najbolji prijevoznik, kupis si pokaz naprimjer ZG-VG i vozis se po cjelom zagrebu gorici i okolici, ili jos bolje godisnju na rate i uzivas cjelu godinu. Kad bi Samobor imao vlak autobusi bi bili prazni.

Ivan

Pa većina gradskih-prigradskih koncesija se daje u monopol, kako rekoh, natječaj traži najpovoljnijeg prijevoznika za područje, a ne da stanovništvo područja traži na koji bus sjesti...

ZET je gradski prijevoznik koji se na svoju štetu ne zna prilagoditi prigradu, i zbog toga će ili odustati od toga ili biti potisnut. Ničeg pretjerano dobrog nema u tome.

"Najbolji" sigurno nije za proračune županija i prirez koji građani plaćaju, ako netko površno vidi samo cijenu karte (koja je zapravo što se tiče pokaza opet besmisleno skupa u usporedbi s drugim gradskim prijevoznicima u okolici i ako netko ide samo u VG ili Zaprešić na rubu granice Grad-Županija) onda ne gleda cijelu sliku.

A vlak za Samobor je odgođen zbog nesposobnjakovića negdje drugdje i neujednačene tehničke dokumentacije koja je predvidjela prugu za preveliko opterećenje preko starog mosta, a ne zbog otpora iz Samobora. Ja sam siguran da će se Samoborček i Autoturist prilagoditi i ostati solidan feeder za vlak u jedinstvenoj tarifi kad do toga dođe, a višak autobusa će ići na nova područja koja mogu osvojiti, koja će tek u ujednačenoj jedinstvenoj tarifi vidjeti koliko je ZET rastrošan i od njih previše traži...

Uglavnom ZET je najveća prepreka za bolji prigradski prijevoz u županiji, i to je itekako dokazao ukidanjem tarife s HŽ-om a i s ostalima. "Najbolji" je jer ima monopol na presudnoj gradskoj mreži a ostali nekompatibilni jer situaciju nitko ne zna sve ovo dovesti u red.

citaro

Citat: MAN19464  u Kolovoz 25, 2016, 13:07:50
ZET je definitivno najbolji prijevoznik, kupis si pokaz naprimjer ZG-VG i vozis se po cjelom zagrebu gorici i okolici, ili jos bolje godisnju na rate i uzivas cjelu godinu. Kad bi Samobor imao vlak autobusi bi bili prazni.

No comment...