Muzej Presečki

Autor akzg22, Studeni 23, 2017, 06:46:52

akzg22

Bio sam nedavno u muzeju Presečki u Krapini u sklopu Presečki poslovnog centra u čiju je izgradnju uloženo nekih 800 000 Eura. Nabavljeno je osim automobila i motora i tri autobusa. Lijevo je Bristol Lodekka FS6B karoserist: ECW (Eastern Coach Works), Lowestoft, srednji je Mercedes-Benz O 302 (1971.), karoserist: Mercedes, Mannheim, desno je Ford F4, karoserist: Ford (1948.?). Rečeno je da se razmišlja nabaviti još par autobusa ali problem je u prostoru. Inače, imaju restauratorsku radionicu za stare autobuse (rečeno mi je da mogu restaurirati i stare Ikaruse, Sanose, Dubrave, TAM, FAP, OM, Mercedes-Benz, MAN...) i da imaju školovane limare koji znaju kako restaurirati stare autobuse, sudeći po autobusima koje su nabavili, ima istine, sami izrađuju zamjenske dijelove ako se ne mogu nabaviti (to je važilo za Ford F4 koji je jako rijedak i u SAD-u). Niti jedan mehaničar nije radio niti u TAZ-u niti u Eurobusu. Ako ne spada ova rubrika ovdje, nek se slobodno premjesti, ovo je ako se ne varam prvi muzej u Hrvatskoj u kojoj se mogu vidjeti restaurirani autobusi (bili su zaključani kada sam ja bio ali sam se trudio poslikati sa nekoliko strana). Ako nekog zanima još informacija, neka pita.

akzg22

Još slika.

Dreamwalker

Mercedes mi je super.
1. Jesi li možda pitao hoće li restaurirati koji Eurobus AV 120 i stavit ga u postav? Autobus nije toliko star kao ovi modeli, no ima veliki povijesni značaj za nas.
2. Jel se organiziraju kakve vožnje ovim busevima za posjetitelje muzeja u neko doba?
3. Koliko automobila imaju u postavu?
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

akzg22

Pitao sam većinu od tih pitanja:1. Eurobus AV 120 gotovo sigurno neće restaurirati zbog malog prostora, u planu je nabavka još starijih autobusa koje će Presečki nabaviti navjerojatnije izvana, 2. da,imaju u planu ali to treba vidjeti sa tajnicom (da sam išao sa grupom, onda bi mogao doći i vikendom, 100 kuna se plaća kustos za kojeg sam čuo da je enciklopedija, 3. mislim da imaju oko 50-60 autombila, neki su pravi rariteti. Unutar muzeja su automobili i motori na nekoliko katova.

Nalc

Pa, s obzirom da je Tonč ljubitelj oldtimera, sudjeluje na relijima i voza se okolo ljeti sa Morganom (često ide oko mene do slikara Pište), pošto se brine o održavanju Titovog Cadillaca (onog sa Brijuna), logičan nastavak je muzej.

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk


Shole

Fora su mu ti busevi, al meni bi muzej imao više smisla kad bi u njemu bila vozila koja su prije bila u vlastitom voznom parku. Stara Dubrava D14,  TAM od CroatiaTransa .......  Ovako kupit neki stari bus pitajboga čiji mi je malo bzvz.  Al opet, čovjek radi svojim parama, i ima pravo radit šta oće

akzg22

Tako je, slažem se, morat ćemo mi organizirati nešto dok ih nisu sve isjekli, svi TAZ-ovi autobusi su dosta povoljni, to nije slučaj sa Eurobusovim autobusima. Šteta što nisam mogao organizirati nekakvu grupu da se plati kustos,a i meni je žao što nisam taj dan zbog posla došao ranije.

tramvajac 92

Ima Eurobusa u svoje dvije firme. S tim da trenutno pričam o Eurobus Volvo busevima.

conecto

Da je ovo bilo kad smo pokušavali spasiti od CIOS-a MAN SG 220 i Mercedes O-305 G...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Kolega garažer

Potencijalna kandidata:
Gräf & Stift GSÜH 240 M 12 - Promet Split #154
MAN SG 220 - Promet Split #688
TAM 260 A 116 P - ATP Šibenik ŠI-709-GK
MAN EL 262 Eurobus - ATP Šibenik ŠI-205-GB
PROMET Split

Paško

Slažem se sa Sholom. Čovjek sa svojim parama radi šta hoće, al nije mi fora, autobusi u njemu nemaju ama baš nikakav značaj za nas osim O302, koji opet nije YU nadgradnje. Bilo je i originalnih O302 kod nas, ali vjerojatno samo turističkih R11.

@Garažer: #154 nije kandidat, on će biti zamijenjen za novi bus u No Regret programu (u kojem će vjerojatno stradati i svi Sanosi S218), zato još nije ispilan.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

ManNLNG

Citat: Kolega garažer  u Studeni 24, 2017, 19:01:40
Potencijalna kandidata:
Gräf & Stift GSÜH 240 M 12 - Promet Split #154
MAN SG 220 - Promet Split #688
TAM 260 A 116 P - ATP Šibenik ŠI-709-GK
MAN EL 262 Eurobus - ATP Šibenik ŠI-205-GB

MORATE BAREM JEDAN EUROBUS (Gradski ili Putnicki) .......... MOLIM VAS!!!!!!!
EUROBUS AV120

lussin

Pa ne odlučuje on, nego samo pretpostavlja koji bi mogli. I isključi caps lock

ManNLNG

Citat: lussinpicollo  u Studeni 25, 2017, 19:16:03
Pa ne odlučuje on, nego samo pretpostavlja koji bi mogli. I isključi caps lock

To samo naglašavam....
EUROBUS AV120

Nalc

Par slikica od večeras. Napomena: bila je noč, gurao sam kolica, zato je bio problem opalit malo kvalitetniie slike a ujedno i razlog da se nismo vozili sa Fordom, već samo sa Mečkom (ne stanu kolica u Ford)

Počnimo sa Mercedesom, kojeg Stanko nije štedio, baš lijepo ide. Te vozilo broi dva, Ford. Linija je bila parking ispred muzeja Hušnjakovo - parking ispred muzeja oldtimera.

Ponavljam, slike su slikane za mene, u pomalo otežanim uvijetima, na kvalitetu uopće nisam pazio, ak vam ne valja, brišite.

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk