Liburnija - crna kronika

Autor Tomek, Listopad 24, 2009, 17:29:48


ChRiStIaN

@ Autobusi Hrvatska @

peron24

Sad će ovo bit i na dnevniku komercijalnih tv kuća. Stvarno su naši novinari "biseri".  glavauzid

lussin

Da rezimiramo: vozač prigovorio putniku što se šverca -> nastala svađa -> intervenirala policija -> oboje dobili prekršajnu prijavu. Više vozači ne smiju krivo pogledat putnike bez da na sudu završe

shef

Danas u Zadru. Ružno izgleda. Foro Jutarnji/Cropix:

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Kimsufi

#50
Vozač autobusa prošao kroz crveno i udario u Hyundai Santa Fe

Članak 057info.hr: http://www.057info.hr/vijesti/2016-01-28/vozac-autobusa-liburnije-prosao-kroz-crveno

man323

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/zadar/clanak/id/313089/vozaca-premlatili-policajca-izvrijeali-kazna--1420-kuna
Vozača premlatili, policajca izvrijeđali, kazna - 1420 kuna
Citat:

Polusatna nasilnička ekshibicija dvojice Zadrana koja su 10. ožujka oko 19.30 u Ulici Franka Lisice nakon sudara s autobusom "Liburnije", naočigled šokiranih putnika, udarili vozača šakom u glavu, te se nakon dolaska policajaca bacali po podu i ometali očevid, dobila je svoj epilog na Prekršajnom sudu u Zadru.

Zbog remećenja javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način, 31-godišnji konobar M.E. i 34-godišnji mesar M.E. iz Zadra proglašeni su krivima i kažnjeni prvi sa 1480, a drugi sa 740 kuna kazne.

U trenutku sudara s autobusom na prometnom raskrižju s Ulicom Ante Starčevića, Zadrani su bili putnici u automobilu marke golf kojim je upravljao E.E.. Nakon nesreće, izišli su iz automobila i ušli u autobus gdje su vozača nagovarali da pomakne autobus, te da ne prijavljuje prometnu nezgodu, što je on odbio.

To je razljutilo 31-godišnjaka, pa mu je rekao: ,,Zapamtit ću te, vidjet ćemo se, naći ću te, koštat će te ovo, platit ćeš!", nakon čega mu je zadao i dva udarca šakom u glavu. Nakon dolaska policije, podivljali Zadrani su napustili autobus, nakon čega je 34-godišnjak počeo vrijeđati i omalovažavati jednog od policajaca govoreći mu "volusino, ti si k..., nabijem te na k...!", što je popratio i hvatanjem s obje ruke za međunožje.

Po dolasku prometnih policajaca mlađi Zadranin se pak počeo bacati na pod ispred njih i vozila koja su obilazila mjesto prometne nezgode. Kada su ga plavci upozorili da prestane, 31-godišnjak je počeo nekontrolirano mahati rukama i potom se ponovno bacati na pod nakon čega je i uhićen zajedno s prijateljem.

Tijekom suđenja obojica su priznala nasilništvo obrazlažući ga riječima da su taj dan bili "malo pod utjecajem alkohola", ali da su inače mirni obiteljski ljudi.

Stariji Zadranin je pak kazao kako je policajca vrijeđao i nazivao ga "volusinom" jer mu je susjed i poznaje ga, ali da će mu se, ako bude potrebno, ispričati.

Prilikom odmjeravanja visine novčane kazne Sud je okrivljenicima kao olakotne okolnosti cijenio priznanje djela prekršaja, njihove osobne i imovinske prilike, dok je mlađem Zadraninu kao otegotnu okolnost uzeo dosadašnju prekršajnu kažnjavanost, te su uzete u obzir okolnosti u kojima je došlo do počinjenja djela prekršaja, kao i težina počinjenih djela prekršaja.

andro95

Citaro gbr. 240 s polaskom za Plovaniju u 16:10 imao lagani sudar. Uključivao se u promet na kolodvoru i ogrebao plavi VW Up koji je bio u livoj traci.

lussin

Ja ne znam koliko je ovo za ovu temu, ali prikladnije nema ;D
www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/1973313/bizarna-situacija-pored-zadra-nepoznati-pocinitelji-gadjaju-medjugradske-autobuse-mandarinama/
BIZARNA SITUACIJA PORED ZADRA: NEPOZNATI POČINITELJI GAĐAJU MEĐUGRADSKE AUTOBUSE MANDARINAMA
Liburnijine međugradske autobuse netko tri večeri za redom napada iz zasjede s mandarinama

Na jadranskoj magistrali pokraj Zadra već neko vrijeme u tijeku je neobični oblik nasilja.

Naime, Liburnijin autobus koji vozi na relaciji Biograd - Zadar više su puta napali - mandarinama, piše Zadarski.hr.

"Tri dana već nas napadaju, ljudi moji, poginut će netko pa će biti svašta", rekla je uzrujana čitateljica za Zadarski.hr.

Da Liburnijine međugradske autobuse netko tri večeri za redom napada iz zasjede s mandarinama, potvrdio nam je direktor Liburnije Edvin Šimunov.

"Nažalost, upoznat sam s tim incidentima, mi smo sve prijavili policiji u Biogradu i Zadru. Moram naglasiti da se radi o vrlo opasnoj "igri" jer gađati autobus mandarinama u vožnji može izazvati opasne posljedice. Za sada autobusi nisu pretrpjeli nikakva oštećenja, a nadam se da će policija uspjeti spriječiti da se ovakve stvari ponove", izjavio je Šimunov. 

Teutonic

Zanimljivo kako se običaji razlikuju od regije do regije,mi se mandarinama gađamo unutar busa (korom mandarina nakon šta ih pojedemo,da me nebi ubili odmah).

podgora

http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/s-pasmana-pokusali-ukrasti-autobus/25737

S Pašmana pokušali ukrasti autobus

Policija provodi istraživanje nad dvojicom muškaraca

Zbog sumnje da su noćas pokušali ukrasti autobus policija je na istragu privela 19-godišnjaka i 44-godišnjaka.

Biogradski policajac ih je zatekao u autobusu na trajektnom pristaništu u Tkonu oko ponoći. Sumnja se da su u Mrljanima ušli u parkirani autobus u vlasništvu jednog trgovačkog društva i njime se odvezli do Tkona.
D. D. | 19. 10. 2017. | 09:20h glavauzid glavauzid russian_roulette russian_roulette
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

andro95

Danas oko 14:30 u ulici Ivana Meštrovića, odmah prije skretanja za Vruljicu, je stajao O407, gbr. 822 čini mi se, upaljena sva 4 i tragovi kočenja oko 30 metara najmanje. Zna li itko što je bilo? Tamo je nepregledan pješački, nadam se da nitko nije stradao.