Panturist - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 00:39:00

Krpan

#45
U potpunosti se slažem sa izrečenim. Pristup je bitan, ali ne pali kod svakog. Uvijek ima onih na.rkanih koji valjda mrze svoj posao i kad ga nešt pitaš imaš sreće ak ne dobiješ po zubima :P.

Neugodna inicijacija ??? ::| Ispitivanje ili prodike?


tamlover

...i bilo je lepo i navek TAM bu....

PINTER

Evo ja ponovno bio na Jankovcu !   Vozio sam planinare iz OS-a sa citylinerom i uspješno bavio zadatak po naređenju vrhovne komande !!!
I ako je od Drenovca pa do Jankovca cesta idelna za offroad ekipu eto i mi " aftobuzđije " vozimo di nam je naređeno .  A šta ćeš ?!
Cityliner posijeduje motor od nekih 400 hp , ima 4 x 4 mijenjač ( odličan za dugu vožnju ali za kreni-stani ubija u mozak ) a takav mijenjač još zovemo od milja " na čuškanje " ...
Imam jedno upozorenje za ostale kolege koji se budu penjali gore !!!
MOST KOD JANKOVCA JE NA RUBU RASPADANJA !!!
Ne postoji znak o T onaži koju može podnijeti ali gotov je !  Evo podamnom je otpao komad betona  (smrzo sam se )
Ako itko može pomoći svojim autoritetom a pročitat će ovo neka napravi bilo što. Jer uskoro će mo pročitati u 24- SATA  kako je nesavjestan profesionalac strmoglavio svoje putnike u hladnu vodu Jankovačkog potoka !!!
A bit če to prava senzacionalna vijest . Već ju vidim ...
Za kraj evo vam malo fotki interiera citylinera  ( kreten zaboravio sam ga izvana uslikat ) i fotki Jankovačke okoline, staklarskog groblja i grobnice grofa Jankovića koji je dvorove Bečkih odaja zamjenio ovom predivnom prirodom.
Danas sam pričao i sa jednim bivšim stanovnikom Drenovca i bivšim partizanom koji se borio u ovim šumama proti njemaca, ustaša itd pa smo pored tih ratničkih dogodovština pričali i koko su s vremeno devastirali grob od grofa.
Miještani iz okolnih sela su malo,malo dolazili i čudili se kako sad oni drže kosti tog grofa Jankovića?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!    A krajem 1980- tih su neki dripci razbili cijeli grob i nikom ništa :-(
Ajd zbogom  !!!


Krpan


PINTER

Evo i crvendaća napokon. MAN oko 340 hp-a, mijenjač 6 stupnjeva classica, ovo je ružno i dobro vozilo ne baš udobno za putnika ali za drivera do 150 km-a tamo-vamo vožnje SUPER !!!
Jedina ozbiljnija zamjerka oko "mehanike"  mu je   ( HLADNJAK INTERKULERA )   Koji se konstantno začepljuje i podiže temperaturu motora.
Postavljen je na desnoj strani vozila i priljubljen je uz hladnjak . Tako da vozilo koje više vozi po  prašnjavim cestama  ima garanciju oko 1 god. da neće biti nikakvih problema ...
Napravi se opna od blata između hladnjak vozila i hladnjaka interkulera i eto ti zla !!!!!!!!!!!
I onda prometnici nemaju vozilo na raspolaganju zbog gluposti !  Jel tako Tomo ?  ( on nas gleda  i prati sa svog laptopa samo da se zna !!! )
Evo i jedna fotka naših dragih mehaničara koji se bore sa mojim neoplanom u radioni  več 2 tjedna .

maky

Pinter, a šta se dogodilo Neoplanu?

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Krpan

Još da se nadovežem na MAN UL353, ima dosta iritantan, monotoni zvuk motora kada vozi na jednakom broju okretaja motora (npr. Nemetin-Klisa).

Pozdrav majstoru u zelenom, prava legenda od čovjeka 8)

PINTER

Maky prijatelju NEOPLANU se nije dogodilo ništa posebno ;D
Samo sam skinuo sva bočna stakla, trap, amorizeri,jastuk , kočione čeljusti ,glave motora, dizne, izmjena ventila grijanja , konektor temp.motora, strojno pranje vozila iznutra, pranje zavjesa i još svaštanečega što se nemogu sijetiti...
Probajte to izračunati glava če vas zaboliti od sume novca :-\
Eto zašto su danas karte skupe i teško swe baviti prijevozom i to bilo kojim.  A uz to još nema putnika ili u transportu nemožeš dobit svoju lovu za odveženu robu jooooooj da se ubiješ !!!!!

A ŠTO SE TIČE MAJSTORA SVI SU LEGENDE I OBIČNI LJUDI. SA PUNO GLUPOSTI ALI I ONE PRAVE ČISTE I VELIKE LJUDSKOSTI ! Ja im jedino zamjeram što oni neče priznati. Da im je AUTOBUS  bitna stvar u životu koliko i meni kao driveru . Jel do god se taj AUTOBUS  kotrlja. Plaču če mo imati i on i ja i svo popratno osoblje . Ali imam osiječaj da je nažalost ili se varam to jedino driverima kristalno jasno ???
Evo vam fotke ružnog gradsko Neoplana ( nevolim gradske autobuse) ima mercedesov motor nekih 200 i nešto konjića, automatik mijenjač, tvrd je kao kakva seoska kola i grijanje-hlađenje samo sanjaj  :'(
Eto dosta za danas od Pintera !!!

Tomek

Pinter, kakvi su se pokazali ovi crveni u usporedbi sa Lion's Classicima tjSU313 koje je Panturist prije par godina nove kupio? Jeste zadovoljni s njima?

PINTER

Evo vam malo tog MAN-a gradski i naš za prigradski prijevoz putnika.
Motor u našem je oko 340 hp-a a u gradskom za oko 100 manje .
I vjerujte mi to se i ;) na uho  čuje !

Tomek

Pinter, a kako ovi ostali autobusi po kvarovima gledano?? Koji su više na grabi, koji manje?

busfan

Rekao si da je u linijskom saobracaju putnika malo, kako je na linijama za Njemacku i Svajcarsku?

PINTER

Busfan prijatelju moj još gore !!!
Samo za vrijeme blagdana je  "ludnica" a ostatka godine je vrlo mršav.
Poluprazni busevi !!!!
Ja nemam pojma kako će ovaj vid prijevoza na velikim kotačima opstati. Uopće nisam optimista a obožavam ovaj posao ?! :(

busfan

I ja to nazalost primjecujem, bas mi je zao kad vidim autobus sa 5-6 putnika :(
Ali valjda ce doci bolji dani, i ja bih se volio baviti ovim poslom.