Autobusne stanice

Autor sokre, Rujan 17, 2012, 14:34:10

maxkuki

Zebra postoji i kod supernove,kod ulaska na autocestu,sad nedavno su cijelo raskrižje rekonstruirali te su svugdje stavili semafore,a kod oreškovićeve stanice,tj na križanju postoje zebre i semafori za pješake,ali nisu najbolje namješteni pa treba jako dugo čekati za zeleno.

citaro

#31
Stanica 'Oporovečka' preimenovana je u 'Kolakova', a stanica 'Oporovečka-Grižanska' u 'Kolakova-Grižanska'. Na google-maps se je ta ulica već označena kao Kolakova, ipak na licu mjesta još uvijek stoje table 'Oporovečka ulica'.

marin

Čemu to mijenjanje imena ulice?

lav0607

Linija 226 Svetice-Remete-Kaptol, stanica Kameniti stol. Trenutno zbog radova početno-završna stanica,jako zeznuto za manevrirati,ako se staneš na samoj stanici u smjeru grada riskiraš jer si na nepreglednom zavoju te samo čekaš kad će se odozada zabit mali auto u tebe. Ako pak staneš uz ogradu,ako ga ne smotaš kako spada zakačiš rub ograde.
Užasno.
Never drive faster than your guardian angel can fly!

marin

I da te auto udari dok se okrećeš, logično, ti si kriv. Pa ajde ti tuži firmu  good_boy
Ista stvar linija 127 i 128, okretanje usred raskrižja, sve kontra propisa.

NP-549

nigdje u nijednom zakonu (nažalost) ne piše da je zabranjena vožnja autobusom u rikverc

Ivan

Tako ide pola okretišta u sjeverozapadnom dijelu grada... Pa bolje da bus vozi tako nego nikako jer nekim područjima se bus jednostavno ne može drugačije okrenuti, iako bi možda bilo dobro na neki način zakonom zaštititi vozača.

NP-549

Nekada davno je stajalo to u zakonu,  a i dalje postoji kao usmena predaja u autoškolama da vozila C, D i E kategorije nesmiju u rikeverc vozit bez pratnje.

conecto

Nije toliki problem u okretanju koliko u nekulturi ostalih vozača, pješaka,biciklista... Dok ideš urikverc prolaze iza tebe kao da ne postojiš i ništa se ne događa, često nalijeću iz mrtvog kuta gdje ih uoće ne vidiš. Kameniti stol (nekadašnje redovito okretište) je mila majka za Vinec gdje je inače redovito okretište linije 203. Ja osobno (za raliku od većine kolega) više volim polaske za Krematorij na toj liniji nego do Vinca. Da ne pričamo kako vozači gube strpljenje kad ipak ne mogu proću (kad se već popriječiš) oko Citarove procedure izmjene brzina naprijed-natrag koja je jako spora. Oni naravno misle da ih zajebavaš...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

Citat: conecto  u Srpanj 18, 2014, 13:35:51.. Citarove procedure izmjene brzina naprijed-natrag koja je jako spora. Oni naravno misle da ih zajebavaš...
Zašto je i koliko spora?

tramvajac 92

Konkretno moraš držat kočnicu na Citaru kad prebacuješ brzine, kod MANa ne moraš, to je ono što ja znam.

conecto

Točno, iako ni kod MAN-a ne možeš prebrzo prebacit iz D u R jer će se zblesirat i ostat u leru nakon čega najbolje da ga ugasiš i oduzmeš struju, pa sve ispočetka.
Inače, korisna funkcija kod Citara (i kod Conecta) to s držanjem kočnice jer su naši parkirači uništili mjenjače na prethodnim serijama u svojoj noćnoj žurbi kad su ubacivali u R dok bus još ide naprijed.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

marin

Al kolko ja znam kočnicu je dovoljno dotaknut (čak i samo retarder?), tako da bus opet može ići malo unaprijed ako je malo držiš i ubaciš u R?

conecto

Nisam probao da li je dovoljno samo dotaknuti ili pritisnuti (u čemu je razlika?), ali kod conecta definitivno moraš pošteno pritisnuti. U bilo kojem slučaju, u situacijama naprijed-natrag treba vremena
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

marin

Razlika je u tome ako ju dotakneš aktiviraš samo retarder, ne Citaru je to dovoljno jer je to samo elektronička zaštita, ne mora se aktivirat kočnica, pa smo se smijali kad čuješ po terminalu kak nabiju do kraja kočnicu jedni te isti vozači ono čššššššššššš i ubace u brzinu  ;D
Jedino ne znam dal bus mora mirovati, ako ne isto ti je ko i u MAN-u, samo treba malo više koncentracije ako ćemo u detalje.