Linije - razno 2017

Autor Dreamwalker, Siječanj 13, 2017, 17:22:06

Dreamwalker

Evo za ekipu koja nije iz Zagreba ili koja ne poznaje taj dio grada a ipak čita, izvadio sam podatke sa stranice wego.here.com pa kaže:

226: Udaljenost Svetice (tu je tramvaj) - Barutanski jarak 13A (novo početno krajnje stajalište) ---> 900 metara ---> 11 minuta hoda (penzićima treba po tome oko 20 minuta)
227: Udaljenost Svetice - Jurja Ves ((Oboj) tu je novo početno krajnje stajalište za 21.8.) ---> 1,4 km ---> 17 minuta hoda (penzićima puno više).
Linija 203 i 227 (od 22.8.) udaljenost je negdje približno koliko i udaljenost 226 (možda malo manje).
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

leonardo123

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 19, 2017, 09:10:28
Jedino da busevi dolaze po ulici Jordanovac i onda Kišpatićevom/Gorjanovićevom. Uz stajanje na stanicama kod bolnica.
Ne bi mogao solo bus proći, Gorjanovićeva je preuska. Uostalom, opet bi morali za Svetice ići preko Kišpatićeve pa na rotor, a dolje će vjerojatno bit zatvoreno.

Ne znam točno gdje će bit zatvoreno za prolaz. 226 i 203 bi tu trebali stajati, jednostavno je za stati, ima mjesta i nema komplikacija. 
https://www.google.hr/maps/@45.8252986,16.0106355,3a,75y,146.82h,88.2t/data=!3m6!1e1!3m4!1sTShEWUMvzHjpkdrcefZocA!2e0!7i13312!8i6656

228 bi ja postavio ovako: Svetice - Bukovačka - lijevo u Božidarevićevu - desno Čikoševa - lijevo Petrova skroz do Lašćinske - desno na Lašćinsku i po njoj do Crkve Bezgrešnog Srca Marijinog - desno na Jordanovac do bolnice Jordanovac - tamo napravit privremeno stajalište za ukrcaj/iskrcaj - desno po Jordanovcu skroz do kružnog toka na Petrovoj - dalje ravno do raskrižja Jordanovac - Crnčićeva - lijevo u Crnčićevu - desno izlazni terminal Svetice.

227 do raskrižja Spojne ceste i Prilesja (kod reciklažnog dvorišta).

tramvajac 92

Pa o tom rotoru ja i pričam.

Ili će biti oblilazak nekoliko kilometara dug (tak to bude kad zatvoriš glavno križanje u kvartu) ili će se okretati usred ničeg.

Problem je u ulicama ispod Rebra, većina ih vodi dolje. Jedino kako si rekao, u suprotnom smjeru od 228.

STIB

Problem je u tome da se iz Bukovačke neće nikako moći do Kišpatićeve!
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Pa mogli su za 228 smisliti kako da dođe preko Jordanovca i da se okreće u krugu bolnice, samo treba pitati upravu i sredilo bi se sigurno uz micanje par auta s parkinga ako nisu totalni birokrati... No naravno da će ju ZET poslati kud god.
Trasa bi doduše bila jako obilazna prema Kišpatićevoj, ali za najosjetljivije korisnike je bitno da postoji.

MAN truck bus

#245
Citat:
AUTOBUSNA LINIJA 218 MIJENJA TRASU ZBOG RADOVA
Autobusna linija 218 mijenja trasu zbog radova
Zbog asfaltiranja raskrižja Kruga i Lastovske ulice, autobusna linija 218 (Glavni kolodvor - Savica - Borovje), od utorka 22. kolovoza od 7 sati, do ranih jutarnjih sati četvrtka 24. kolovoza, prometovat će djelomično izmijenjenom trasom.

Iz smjera Glavnog kolodvora vozit će redovito do raskrižja Kruga i Slavonske avenije, zatim skrenuti u Aveniju Marina Držića, Lastovsku ulicu i  Prisavlje odakle će nastaviti uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta.

Iz smjera Borovja autobusi će voziti redovnom trasom do raskrižja Avenije Marina Držića i Prisavlja gdje će skretati desno te preko Lastovske ulice, Avenije Marina Držića i Slavonske avenije, doći na svoju uobičajenu trasu do Glavnog koldovora.

U smjeru prema Borovju, redovno stajalište ,,Kruge" bit će izmješteno na Slavonsku aveniju (postojeće stajalište linije 107 i 281).

Stajališta ,,Lastovska škola", ,,Prisavlje", i ,,Sportski centar" neće biti u funkciji u oba smjera.

Korisnike molimo za razumijevanje.
Izvor:
http://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/autobusna-linija-218-mijenja-trasu-zbog-radova/503
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Dreamwalker

Stanje u zoni radova je takvo da mali auti ne poštuju barikade i znakove zabrane. 226 ne poštuje obavijest pa kreće u vrijeme kad treba krenuti sa Svetica, a ne kako su napisali da kreće 10 minuta ranije nego inače. To znači da stoji nasred ceste 15 minuta umjesto predviđenih cca 5 minuta.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

STIB

A na Sveticama je oko 13h barem stotinjak ljudi čekalo 203/226/227 buseve
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

MAN truck bus

Citat:
ASFALTIRANJE DRŽIĆEVE UZ IZMJENE NA TRASI LINIJE 222
Asfaltiranje Držićeve uz izmjene na trasi linije 222
Zbog asfaltiranja Avenije Marina Držića, na dijelu od raskrižja Lastovske i Ulice Milke Trnine do Sarajevske ceste, od srijede, 23. kolovoza, od 8 sati, do očekivanog završetka radova u ranim jutarnjim satima ponedjeljka, 28. kolovoza, autobusi linije 222 (Remetinec - Žitnjak) prometovat će djelomično izmijenjenom trasom u smjeru Žitnjaka kako slijedi:

Remetinec - uobičajenom trasom do raskrižja Avenije Dubrovnik i Ulice Savezne Republike Njemačke - desno u Ulicu Savezne Republike Njemačke - lijevo Ukrajinska ulica - lijevo Sarajevska cesta - Most mladosti i dalje redovnom trasom do Žitnjaka
Pri povratku autobusi prometuju uobičajenom trasom.

U smjeru Žitnjaka privremeno se neće koristiti autobusna stajališta Utrine i Zapruđe, a stajalište Središće izmješta se u Ulicu Savezne Republik Njemačke, na uobičajeno stajalište autobusnih linija 109, 219, 220 i 229.
Izvor: http://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/asfaltiranje-drziceve-uz-izmjene-na-trasi-linije-222/506

Citat:
LINIJE 161, 162 I 169 PRIVREMENO VOZE PREKO HORVATA
Linije 161, 162 i 169 privremeno voze preko Horvata
Autobusne linije 161 (Savski most – Kupinečki Kraljevec – Štrpet, 162 (Savski most – Ašpergeri – Kupinec) i 169 (Savski most – Kupinec) će od srijede, 23. kolovoza u 8 sati, do nedjelje, 3. rujna, prometovati izmjenjenom trasom preko Horvata zbog zatvaranja za promet dijela Grančarske ceste od VI. odvojka Grančarske ulice do Kraljevečke ceste.

Linija 161: Savski most – Jadranska avenija – čvor Lučko – Karlovačka cesta –  Horvati – Mokrice – Kraljevečka  cesta – I. Kraljevečki odvojak – Tumbri – Kraljevečka cesta – Kraljevečki bregi – u nastavku redovito i u povratku istom trasom.

Linija 162: Savski most – Jadranska avenija – čvor Lučko – Karlovačka cesta – Horvati – Mokrice – Ulica Ašpergeri – Ašpergeri (okretište) – Pavlići –  Potočka cesta – Kraljevečka cesta – Mokrice – i u nastavku istom trasom preko Horvata za Savski most. Do završetka radova autobusna linija 162 prometovat će kružno na prethodno opisani način, osim u polascima za Kupinec.

Linija 169: Savski most – Jadranska avenija – čvor Lučko – Karlovačka cesta – Horvati – Mokrice – Kraljevečka cesta – Potočka cesta – Ulica Kupinec – (okretište) Kupinec_društveni dom. U povratku istom trasom.

Autobusi linija 161,162 i 169 od ,,Savskog mosta" do ,,Puta za Ašpergere" neće se zaustavljati na usputnim stanicama.
Na Potočkoj cesti kod Kraljevečke ceste u smjeru Savskog mosta bit će uspostavljeno privremeno autobusno stajalište, kao i obostrana stajališta u zoni raskrižja Kraljevečke ceste i Ulice Kraljevečkih brijega.
Vozni red neće se mijenjati.

* Uvodi se nova privremena autobusna linija Brezovica - Leščina - Brezovica. Početno stajalište će privremeno biti kod "Doma za umirovljenike" u Desprimskoj ulici.
Izvor: http://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/linije-161-162-i-169-privremeno-voze-preko-horvata/507
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Ivan

Ne razumijem kakva je to linija "Brezovica - ?Leščina? - Brezovica", po svemu sudeći bus može redovnom trasom voziti do Brezovice sa Savskog mosta (a ionako treba voziti jer reducirana 132 koja je bila pretrpana i prije produženja nije rješenje za preopterećenje prvog dijela 16x).

tramvajac 92

Može do Brezovice sasvim normalno, čak i do Graničara. A od tuda se šoderom minibusom može doći do okretišta Strmec.

smogovci.bbb2

Citat: Ivan  u Kolovoz 22, 2017, 12:32:18
Ne razumijem kakva je to linija "Brezovica - ?Leščina? - Brezovica", po svemu sudeći bus može redovnom trasom voziti do Brezovice sa Savskog mosta (a ionako treba voziti jer reducirana 132 koja je bila pretrpana i prije produženja nije rješenje za preopterećenje prvog dijela 16x).
To ti je novoasfaltirana cesta (šumski put) južno od okretišta autobusa u Strmcu Odranskom (produžetak ili ti nastavak Malog grma)
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

#252
Super, nisam mislio da bi tamo bus i mogao ići ali ga stanovnici traže, znači i inače još jedan bus može ići za Brebernicu i Starjak (ne pišu imena mjesta nego samo neke nepoznate puteljke) ali ne ide iako Brezovici treba pojačanje na kraćoj liniji, dok su produženjem 132 samo poremetili liniju za 95% korisnika a 159 učinili neprivlačnijom iako su joj dodali još jedan bus, ili na 112 dodali drugi bus dok se sve moglo riješiti usklađenjem sa 168 i sad još više polazaka voze istovremeno s drugim linijama, a 110 ima 4. bus iako ga zglobnjacima može pokrivati 3 svakih 12 minuta i na 110 je bio problem prekratki vozni red koji bi se lako poremetio a ne kapacitet...
Ali za pretrpanu Brezovicu i Klaru nema pravog rješenja već 20 godina.

Ovo izgleda kao potpuni nedostatak orijentacije i vizije. Da netko sposoban pokuša tijekom dva radna dana sve iskoridinirati moglo bi biti duplo bolje za putnike i mogli bi uštediti barem 2-3 vozača i 1 bus u prometu za stvarno opterećene linije.


Nego, usput, znači li ovo da će bus voziti samo od Brezovice do tamo? I to prema karti izgleda kao da ni ne ide do centra Brezovice (ambulanta) nego bezveze kod Desprimske...
Bez spoja za Savski most okolna 132 bi mogla biti očajno natrpana iako je ljeto. -.-
Možda stavljaju mini pa je tako kratka, ali ideja je jednostavno glupa. Trebalo je staviti (i) solo da ide preko Brezovice dokud može jer sve ceste su sasvim normalne, tko je vidio samo preusmjeriti linije na 15 km i ostaviti toliki komad nepokriven normalnim prometom, dok i tu blizu stalno uvode dodatni bus za Blato ili Dupce koji su puno manji problem od Brezovice i Zadvorskog.
Ovako će se mučiti kroz radove za komad od 1 km od linija koje postoje kroz Hudi Bitek i slično koji bi bili skoro standardno (500 m) pokriveni da se bus okreće u Grančarima, a potpuno zapostavljaju dijelove Brezovice koje ne pokriva 132 a i Botinca na Brezovičkoj koji ne pokriva 110... Iz ovoga jednostavno izbija nerazumijevanje broja i navika putnika na sve strane.

MAN truck bus

Citat:
23. KOLOVOZA 2017.
LINIJA 134 U ČETVRTAK PROMETUJE IZMIJENJENOM TRASOM
Linija 134 u četvrtak prometuje izmijenjenom trasom
Autobusna linija 134 (Črnomerec - Prečko) prometovat će djelomično izmijenjenom trasom u četvrtak, 24. kolovoza, od 9 do 15 sati, zbog radova na raskrižju Zagrebačke avenije i Ulice Josipa Slavenskog.

Autobusi će s terminala Črnomerec voziti uobičajenom trasom do raskrižja Jarnovićeve i Ronjgove ulice, skrenuti lijevo u Ronjgovu, zatim desno u Ulicu Svilkovići, opet desno na Zagrebačku aveniju i nastaviti uobičajenom trasom do terminala Črnomerec.

Privremeno se neće koristiti početno - krajnje stajalište Prečko  u Ulici Josipa Slavenskog.
Izvor:
http://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/linija-134-u-cetvrtak-prometuje-izmijenjenom-trasom/509


"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

leonardo123

Obišao sam danas radove na tzv. "megarotoru" koji povezuje Prilesje, Bukovačku, Petrovu i Kišpatićevu. Unatoč barikadama i znakovima za radove, ide raja s vozilima kao da ih nema. Na početno/krajnjim stajalištima linija 203/226/227 rasporedi polazaka su isti kao i na web stranici ZETa. Asfaltirano je dosta toga i stavljeni su semafori na jednom dijelu. Ono što je bitno je da stanice u smjeru Svetica Prilesje (kod parkirališta) više nema, sad je to prošireno za pješake dok je nasuprot ostalo stajalište i to je sve novo asfaltirano zajedno s nogostupom.