Zanimljiva priča - laže li čovjek, priča li istinu ...

Autor Novak, Ožujak 31, 2008, 12:22:43


gaspa

S jedne strane - zašto bi čovjek lagao? Što dobija s tim? S druge strane - koja korist šoferu kad su mu prodane karte registrirane a zasigurno od Libertasa ne ubire postotak za njih?

Ja svakako ne bih platio te 4 karte. Reklamacija drugi dan je bezvezna jer zaista ne znam kako dokazati da zaista nisu bila 4 putnika ?!

A da su (neki) dubrovački šoferi na svoju - jesu!!!

1982. Zračna luka Dubrovnik. Većina doletjelih putnika imala je neki organizirani automobilski prijevoz. Ostalo nas je možda 5-6. Vani uredno stoje 2 (ili čak 3?) JAT-ova autobusa. A šoferi se prepucavaju da li da uopće voze ovu šaćicu ljudi ili ne; ako da, koji od njih će se žrtvovati... I onda je nakon kojih dvadesetak minuta natezanja autobus ipak krenuo.

Kasne devedesete. Rekonstrukcija (prekapanje) ul. kardinala Stepinca ostavilo je mjesta samo za jedan smjer, prema Babinu Kuku. U gradu sjedam na peticu (odsjeo sam u hotelu Kompas ispred kojeg je stanica). Na busu uredna ploča 5 VIKTORIJA - HOTEL NEPTUN. Kad li bus skrene u ul. Iva Dulčića. Odmah sam se pobunio, ali me zlobnik odvezao do prve slijedeće stanice. Kao da je uživao što će, eto, dubrovački gost sad protegnuti noge. Pokušao sam mu objasniti da su u uljuđenim sredinama promjene linija obilježene na pločama, pa i na stanicama. Bojim se da me nije shvatio...

1996. vlada još uvijek averzija stranih turista prema HR obali, prema južnom Jadranu posebno (bila je onda frka na Kosovu, a strancima se to sve činilo blizu). Dajem svoj prilog spašavanju dubrovačke sezone ljetujući u Dubrovniku. Ali, nažalost, čim sam izvadio novčanik, bilo na kiosku, kafiću ili restoranu, pokušali su me zakinuti (u jednom čuvenom restoranu čak za 500 kn !!!). Pokušali su me preveslati i kad nije novčanik bio u pitanju - u jednom od najuglednijih hotela, unatoč pisanoj potvrđenoj rezervaciji pokušali su mi uvaliti uvjerljivo najružniju sobu s pogledom u susjedni zid. Sve su stvari prilično brzo riješene u moju korist, ali ne nadajte se da se bilo tko od dubrovačkih aktera ispričao. No, to ne spada u ovaj forum.

Volim Dubrovnik i sve to me nije pokolebalo da se u njega ne vratim opet i opet. Osim toga, razgovarao sam s mnogim divnim ljudima, Dubrovčanima, ali taj je razgovor bio slobodan i pritom nismo ni na koji način bili interesno povezani. Znam da se Dubrovnik osjeća(o) nepravedno zapostavljenim, ali za to ipak nismo krivi mi koji ga posjećujemo. A posjećujemo ga jer ga volimo, pa nam je itekako krivo ako nam se ta ljubav na neprimjeren način vraća.

narancasti

vozač tih 40kuna sigurno nije mogao staviti u dzep, sto dobija s tim pare idu libertasu a ne njemu....tako da mislim da priča i nije točna

Srđan

Neko se registrira da bi otvorio temu sa "zanimljivom pričom"
Čovjek je bio u Libertasu ,još i dobio svojih 30 kn nazad i sad što još očekuje?
Da se mi zgražamo i tetošimo ga.
Za nevjerovat.




Srđan

Meni liči po izrazima i stilu pisanja na onog gaya iz BB kuće.

man134

mislim da je to sve laz jer vozac nema nikakve koristi ako ih je ukucao,ova tema je nepotrebana lik je napiso nesto bezveze cisto provokacija ako se ne varam...