Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

LD470

Sljedeća stanica: Marović

Bocko

#766
Kada se ja vozim plinašem na petici, on i dalje nema Č/Ć dobro, a prikaz je očajan.
90% ekrana zauzima poruka "SLJEDÉA STANICA" pa tako na ekran stane
"SLJEDEÉA STANICA OSJEÉKA K" kada dođe piše Osječka Kresnikova
"SLJEDEÉA STANICA OSJEÉKA B" kada stane je Billa
"SLJEDEÉA STANICA OSJEÉKA L" tj Lipa
"SLJEDEÉA STANICA OSJEÉKA Z" tj Zaobilaznica

I tako je na većini linija, treba namjestiti da umjesto "SLJEDEÉA STANICA"  piše "SLIJEDI:" (da ne zauzima pola ekrana sadašnji tekst) i popraviti č&ć

EDIT: S tim da nigdje nisam vidio i da drugi displej u galeriji radi, ili je zaglavio na nekoj sasvim drugoj liniji ili je ugašen.
A po GPS-u valjda ide, 3G odnosno 4G nije toliko bitan (ima li veze s netom već s gps sateltom)


tramvajac 92

Treba neko promjeniti font. Ko kad pišeš u wordu, ak uzmeš neki font koji nema naše znakove dobiješ nekaj 10.

Pa može se staviti da ispiše npr.
SLJEDEĆA STANICA JE:
(ode s displaya za x sekundi)
OSIJEČKA KRESNIKOVA
(i za x sekundi ode i vrati se ovo prethodno).

LD470

Na 815 je display šetao cijelo vrijeme s jedne strane na drugu i sve se lijepo dalo pročitat. Vjerovatno ovaj plinaš na 5ici (pretpostavljam 817) ima taj problem sa slovima i ne micanjem displaya. Neznam koliko buseva ima uključene te display-e dosad.

Bocko

Ove naknadno ugrađene klime su očajne, ja u niti jednom busu nisam osjetio da one doista i hlade.

Jedini busevi koji su imali klimu koja dobro radi i doista hladi (a ne samo buči a vani je hladnije nego unutra i jedino ohlađenje je kad se otvore vrata) su Citari 2G, tj. i sada ovi koji su došli umjesto njih.
Ovi 1G koji imaju naknadno ugrađenu je živi očaj, neki penzioner kada je ušao u autobus je rekao vozaču da se osjeća kao u koncentracijskom logoru, neka upali klimu a ovaj mu kaže da je već upaljena. ;D
Plinaši isto očajni.
Btw naknadno ugrađene (crne), da li pušu samo iz "crnog" ili i iz rupa iznad prozora?

NP-549

Plinski imaju odlične klime ako se redovno održavaju.  Punjenje plina i zamjena filtera.  Čak znaju bit i malčice prejake, a nemaju mogućnost štelanja.

Citari 714-723 i novi Conecti - slažem se — vrhunske klime od 40 kilovata koje jaki motori ni ne osjete. Tu bih još dodao prigradske Regio i Iveco.

Što se pak tiče naknadno ugrađenih klima slažem se da je to sve skupa loše izvedeno.  Ako su već išli u tu investiciju onda su mogli posao napravit kako treba.  U startu je odmah bilo vidljivo da to i neće bit baš tako dobro.  Navozio sam se tih Mečki i Classica u Termoking valjda 50 puta koliko smo ih vraćali.  Od loše montiranih kompresora,  remenica koje nisu u centru ......

I da nije bilo tih šlampavosti, svejedno to nebi ispalo bogzna šta.  Tuneli su loše izolirani jer busevi nisu naručeni sa klimom.  Nije predviđeno otvaranje tunela pa je bilo nemoguće  u toj cijeni rastavljat bočne oplate i stavljat cijevi i račve od ventilatora do rupica, nego je sve skupa prepušteno ventilatorima koji guraju hladan zrak u one kosine gdje su prije bile reklame i kroz sve to uz ogromne gubitke izlazi nešto malo hladnog zraka na one okrugle crne rupice koje su još i glupo postavljene.  Sve u svemu teški promašaj.

Bocko

#771
Ma što je najgore u autobusima kojima je naknadno ugrađena klima, su 90% svi prozori zatvoreni a bilo bi duplo bolje da nisu ali valjda ljudi zatvaraju jer misli da će klima ohladiti (a neće, samo zuji i troši benzina). Ili dođu eć iz garaže zatvoreni. Što je najgore, vidim naknadno ugrađenu klimu koja sva zuji, stavljam ruku na to crno, ništa ne osjetim, stavljam ruku ispod reklama, iznad prozora, ništa ne osjetim da puše.
A onda pogled par metara na strupu iza klime iza toga, otvoren krovni poklopac, samo koliko sam skužio, ne može šole otvoriti na suprotnoj strani da ulazi hladan zrak direkt u putnike ali i to je nešto.
Glupo i smiješno.

A novi plinski (ne znam grbr, onaj sa dva displeja za najavu) puše iz svih rupa zrak, ali je bogati topliji nego zrak unutra, prostor se ohladi  i može podnijeti vožnja jer je većina prozora otvorena.
A šole ima ručnik za brisati znoj kraj ruke pa ne bi rekao da on ne bi volio da klima hladi i da ne zna kako je ispravno upaliti.
Uglavnom, veliki pomak na dolje ove godine oko klima, imaš 90% šanse da će ti doći vrel autobus.

Btw moram se pohvaliti, u zadnje vrijeme se vozim do Konzuma u 19 i dođe MAN Lion's Regio, pa moja guzica nije navikla na tu udobnost i fotelje :D

kigor

Primjetio sam danas ovo u hmm 816 ili 819. Dugom plinasu. Sto je to?


Sent from my iPhone using Tapatalk

NP-549

Trebalo bi vidit izvana ispod čega točno na krovu je to

LD470

To je odmah ispred harmonike ispod rezervoara za plin.

kigor

Tocno, odmah poslje vrata


Sent from my iPhone using Tapatalk

Bocko

Što se treba dogoditi na zglobnom za ovo:
https://9gag.com/gag/apQB6Ap

Shole

Puknut ruda i svi dodatni osigurači

kigor

Zanimljivost od jutros. Udem u jedinicu a na displayu Grpci


Sent from my iPhone using Tapatalk

Bocko

707 klima bože sačuvaj, unutra toplije nego vani.
Primjetio da stražnja klima možda nešto i radi, -1C hladnije u galeriji nego u prednjem dijelu.