Digitalna kartica vozača [ Tahograf ]

Autor Westin, Kolovoz 02, 2016, 17:30:07

Westin

S ozbirom da bi svi vozači do 01.09.2016. trebali imati digitalne kartice postavlja se pitanje kako će to sve funkcionirati te da li će se s tim krenuti baš tada.
Pošto dosta njih to nije ni predalo jer firma ne plaća.
To povlači dosta pitanja jer ima dosta neispravnih uređaja što analognih što digitalnih tahografa kao i primjene voznog reda ako će se poštivati maksimalna dopuštena brzina.

Usput sada je javna rasprava u vezi baš te teme vrlo povezane s ovom.
Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama  Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu s konačnim prijedlogom zakona.

https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=3853

NP-549

#1
ako prilikom umetanja kartice istu postaviš u OUT MODE (nakon 1 minute naći u izborniku  "entry vehicle" ili  "unos vozilo") tada kartica ne bilježi prekoračenja.  Odnosno,  ona sve bilježi ali si OUT modom izuzet iz uredbe 561, s tim da moraš istovremeno imati i potvrdu od strane nadređenog da si te dane proveo radeći mimo uredbe.

Znači,  vozači koji voze linije preko 50 km u jednom smjeru,  kao i vozači koji voze "povremeni prijevoz"  MORAJU vozit po reguli, odnosno po propisanim pauzama kako je navedeno u zakonu.   Vozači koji voze u tzv. gradskom prometu, odnosno linije ispod 50 km,  mogu vozit bez pauza nakon 4 sata,  ali kartica mora biti na OUT,  a u slučaju da tokom narednih 28 dana odu na povremeni prijevoz onda moraju imati  kod sebe i potvrdu u kojoj je istaknuto da su od tad i tad do tad i tad radili mimo uredbe jer će im na kartici bit označeno da nisu ustvarivali pauze.

Mi u Rijeci radimo tako već 4 godine,  i nema nekih problema.  Ispočetka je bilo dramatiziranja, ali sad to sve ide ko po loju

MAN19464

Moraju uređaji biti ispravni, vozači ċe koristiti digitalne kartice u autobusima opremljenima digitalnim tahografima i listiće za analogne te listiće moraju ćuvati mislim 28 dana u kombinaciji sa dig karticom, firma ce im pisati potvrde o neaktivnosti koje moraju imati kod sebe za slucaj kontrole na cesti. Brzina strogo 50 jel nema druge generacije digitalnih tahografa u zetu koji primjenjuju pravilo jedne minute. Kako su svi primjenili tako ce i zet.

Shole


MAN19464


Shole

Nevjerujem da u ZET-u ima autobusa sa neispravnim tahografima kad se svako malo mora provoditi baždarenje.

421

Tko je bolje prošao?
Vozači koji će platiti 535 kn izradu  memorijske kartice za digitalni tahograf ili poslodavac koji je dužan osigurati dovoljan broj listića za analogni tahograf. Dosad jedan listić za 24 sata, odsada najmanje 3 komada dnevno + svakom vozaču za dane koji radi. Električar koji je dosad mjenjao listiće će odahnuti...

Obzirom na članak 10 Zakona (NN 36/2015) trebamo imati listiće analognog tahografa unatrag 28 dana.
Gdje to sve skladištiti?
Kako mijenjati listiće kad si na primopredaji u "knapu", a jedna rupa i listić koji treba završiti...
Ili kartica za digitalac na smjeni: tko će  prvi > umetanje ili izvlačenje???
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dreamwalker

#7
 
Citat: Westin  u Kolovoz 02, 2016, 17:30:07

Pošto dosta njih to nije ni predalo jer firma ne plaća.
To povlači dosta pitanja jer ima dosta neispravnih uređaja što analognih što digitalnih tahografa kao i primjene voznog reda ako će se poštivati maksimalna dopuštena brzina.

Tko je ZETu nadređen? Jel postoji netko tko  odobrava polaske ili to ZET radi vozne redove kak mu se sprdne? Koliko ja znam, kod procedure usklađivanja voznih redova na županijskim i međužupanijskim linijama, vozni red ne može se "uskladiti" ukoliko se ne poštuje ograničenje brzine. U prijevodu to znači da bi ZET trebao prema voznim redu normalno stizati na polaske ukoliko se poštuje ograničenje brzine. Normalno, uvijek postoji ona solucija u kojoj ZET radi kak mu se sprdne. :)

EDIT: Da me ne bi netko povukao za bežični kabel od tipkovnice samo da nadopišem da ako ovo što sam naveo vrijedi i za gradske linije iako ne vidim razloga zašto ne bi vrijedilo.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

NP-549

Za grad se to ne gleda.  Po stručnim knjigama uvijek piše da se gleda prosječna brzina od oko 16-18 km/h,  ali uglavnom je i ona nedostižna.  Vozna vremena su prilično varijabilna (nažalost),  a što smo se više odmakli od 1990.  treba nam više vremena za jedan poluobrt.  Senzori, blokade, vrata, promet sam po sebi .....   Ja garantiram da bi 268 Goricu brže odvozio sa SG220 ili O305, nego sa novim Citarom.  Ali to nije tema ove priče. 

Spomenuo si brzine vožnje i vozne redove u županijskim i međužupanijskim linijama.  Nažalost, ni tamo se to ne gleda, iako bi se trebalo,  mada, ruku na srce, ne postoji mehanizam kako bi se to moglo kontrolirati.  Ako ćemo iskreno, onda bi svaka vožnja trebala biti isključivo po prometnim znakovima, a to bi vjeruj mi bila katastrofa.

NP-549

#9
Citat: 421  u Kolovoz 02, 2016, 19:08:59
Tko je bolje prošao?
Vozači koji će platiti 535 kn izradu  memorijske kartice za digitalni tahograf ili poslodavac koji je dužan osigurati dovoljan broj listića za analogni tahograf. Dosad jedan listić za 24 sata, odsada najmanje 3 komada dnevno + svakom vozaču za dane koji radi. Električar koji je dosad mjenjao listiće će odahnuti...

Obzirom na članak 10 Zakona (NN 36/2015) trebamo imati listiće analognog tahografa unatrag 28 dana.
Gdje to sve skladištiti?
Kako mijenjati listiće kad si na primopredaji u "knapu", a jedna rupa i listić koji treba završiti...
Ili kartica za digitalac na smjeni: tko će  prvi > umetanje ili izvlačenje???


Karticu su si sami platili vozači i u Autotroleju, i u Autotransu i u Čazmi i kod svih privatnika.  Ja još nisam čuo (što ne znači da nema) za nekog ko je vozačima platio izradu taho-kartice.   Nju se mora očitavati jednom mjesečno tako da bi imali u arhivi (komp) podatke za prethodni mjesec. Što se pak listića tiče,  oni koji rade na školskom prijevozu i na povremenom prijevozu moraju zadnjih 28 imati kod sebe,  dok svi ostali listiće predaju zajedno sa putnim radnim listom,  a negdje u firmi postoji prostorija sa arhivom za svakog vozača poimenice. I to ne za zadnjih 28 dana, nego za zadnje 2 ili 3 godine.  Nakon toga može na uništavanje.

Ko što rekoh,  i kod nas je bilo dramatiziranja i filozofiranja, ali sve funkcionira bez ikakvih problema.  A čak je situacija puno gora nego kod vas jer se na masi linija vozači mjenjaju na pola trase.   Jedan van, drugi nutra i to sve traje pol minute.  Vidit ćeš,  za mjesec, dva nitko se više neće ni sjećat da ste vozili na 1 listić cijeli dan

MAN truck bus

#10
Piše da vozači sami moraj platit karticu 535 kn i to do 1.9.2016. Ima vozač iz APPa koji 1.9 ide u penziju i on si je napravio karticu  rofl >hammer< glavauzid good_boy
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

travel0101

Dosad koliko znam jedino Karlovčani plaćaju svojim vozačima izradu katrica. Ali nevidm razlog zašto bi ZET ili bilo koja druga firma plaćala svojim vozačima izradu kartice jer je ona ipak osobni dokument. To bi bilo kao da mi plate izradu vozačke dozvole.

MAN19464

odluka je da vozaći plate i to je tako za sad.
no kako će se to primjenit u zet-u dal će se morati puno toga mjenjati od voznih vremena, načina rada koji je u zet-u po istoj šabloni već pola stoljeća, sad bi trebali ovdje raspraviti dal će se nešto drastično mjenjati u dosadašnjem načinu rada, koliko će se to kod vozača zakomplicirati i organizaciji prijevoza itd. Također iskustva kolega iz drugih poduzeća koji se bave javnim gradskim prijevozom putnika, njihova iskustva i mišljenja ostalih članova ovog foruma.

Ivan

#13
Ne bih se previše htio miješati o tome tko treba platiti, ali pošto bi se trebala bolje pratiti brzina, sad postaje očito da treba mijenjati zakon jer fiksno 50 km/h za sve autobuse sa stajaćim putnicima je čista glupost, u ostatku EU su ograničenja za bus sa stajaćim putnicima znatno veća, u Njemačkoj 60 ako netko stoji a 80 ako svi nađu mjesto u istom busu, u Francuskoj i Španjolskoj ovisno o cestama, u gradu naravno 50 ali izvan urbanih cesta ograničenje je 70 odnosno 80 za sve autobuse sa stajaćim putnicima, a u Italiji ne mogu naći da postoji ikakva službena razlika sa stajaćim putnicima, jedino bazirano na težini busa. Ako ništa drugo može se pozvati na EU koja bi nam kao trebala biti uzor i standard (iako nema jednog standarda).

Sindikati se trebaju pozabaviti time jer se ovako nepotrebno maltretira vozače da moraju paziti tko ih na magistralama i sporednim cestama cijelo vrijeme pretiče i tko će se u nešto zabiti, i da imaju nepotrebno ponegdje i puno kraće odmore na prigradskim linijama s dobrim cestama, a da ne pričam uopće o tome da se time potpuno nepotrebno odbija putnike i smanjuje privlačnost JGP-a.

podgora

Koliko ima autobusa sa digitalnim tahografima

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.