Liburnija - crna kronika

Autor Tomek, Listopad 24, 2009, 17:29:48

421

#30
Citat: manoplan  u Svibanj 11, 2011, 14:39:41
Sezona samozapaljenja je počela.  :( Svake godine u isto vrijeme. Sad ne znam jel to ima veze sa zatopljenjem ili s tim što su busevi više tj. non-stop u pogonu?
Ključna riječ je ODRŽAVANJE! Pitanje je da li je VT cijev naprosto puknula ili je bila napuknuta pa je l nafta lagano kapljala po prostoru oko motora pa se zapalila od vanjske i unutarnje topline tj non-stop pogona.
Međutim nedopustiva je i netočna tvrdnja direktora Liburnije o materijalima koji su ugrađeni u bus koji su većinom predviđeni za to da nisu gorivi i zapaljivi.
Prema izgledu prepoznajem  ex Exxonov Integro  kupljen prije nekoliko godina kao rabljeni...
A ne "fapčinu" kao što je netko napisao u komentarima  >rigoleto<
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

peron24

Katastrofa,imao je samo 13godina  :(
Btw,sjeća li se netko onog požara u Liburnijinoj garaži prije desetak godina kada je izgorio jedan stariji bus?
Zna li netko nešto više o tome?

peron24

Opet nevolje u Liburniji:maturanti divljali u novim gradskim Citarima i napravili materijalnu štetu.
Čupali ionako loše siceve,razbili prozor,pokušali napasti vozača...itd.itd.itd. SRAMOTA   >hammer<

peron24


mate

Prvo sam pomislio da je netko od lokalnih huligana kamenovao bus, medutim kasnije sam saznao da je vozac prilikom manevriranja kod parkiranja razbio staklo...


s_kos

Citat: conecto  u Studeni 24, 2010, 07:28:18
Citat: Zadarsko dite  u Studeni 23, 2010, 19:11:56
Na cast i diku vozacima Liburnije:
Klikni.

Uvijek ista priča - ovo nisu napravili "vozači Liburnije" nego jedan od njih!
Kad već postoje svjedoci, mjesto i vrijeme događaja sigurno nije teško utvrditi koji je autobus u to vrijeme prolazio tuda i tko ga je vozio jer se radi o redovnoj liniji koja ima svoj vozni red.
Uopće ne vjerujem da ih je namjerno pregazio, a kako svjedok tvrdi sve se dogodilo iza (ili usred) zavoja. Ako i uzmemo u obzir (paušalno) da ga je baš briga za živote pasa (što je krajnje neljudski), riskirao je time veliku štetu na autobusu pošto možemo vidjeti da tamo voze niskopodni Citari.
"Ne jednog, dva, nego čak tri psa" - pa vjerojatno su psi bili zaigrani i u toj igri nesmotreno su izletjeli na cestu. Iz ovog slučaja mogli bismo sagledati i drugu stranu priče, odnosno kulturu držanja kućnih ljubimaca u Hrvatskoj koja je (kao i u svemu ostalom) na vrlo niskoj razini. Mnogima je držanje pasa pomodni krik, kad idu na godišnji odmor mnogi ih ostavljaju napuštene na psima nepoznatoj lokaciji (da se ne mogu vratiti doma), a da ne pričamo o tome kad je netko kod nas počistio iza svog ljubimca kad se uneredi tokom šetnje po parku pored dječjeg vrtića.
Ne znam da li se kome ovdje dogodilo da je pregazio životinju na cesti, meni je više puta (ne namjerno, uvijek izbjegnem ako mogu), osjećaj poslije toga je stvarno neugodan iako znaš da nisi mogao ništa poduzeti.
Siguran sam 99% da vozač nije namijerno udario psa! Riječ je o jako uskoj ulici (za autobuse pogotovo), gdje se i dva osobna vozila moraju mimoići smanjenom brzinom. S jedne strane je more, tako da autobus nema manevarskog prostora, a ako je bude i pješaka (i bez tih pasa), postaje vrlo opasno! Osobno, da sam vozio samo jednog putnika, svjesno bih zgazio psa nego pokušao u nemoguću misiju izbjegavanja. U bilo kakvom zavoju te ulice ( a ima ih 20-ak najmanje) autobusu je nemoguće proći a da ne nagazi lijevu traku bar za 30cm kotacom ( + retrovizor), a da ne spominjem nisko drveće u zavojima gdje bus mora stati da se mimoiđe s autom!

Zadarsko dite

Ja sam siguran kako je namjerno udario pse.
Kad bih tebe vidio kako namjerno gazis pse, budi uvjeren da bih bio svjedokom optuzbe. zakon je izmijenjen i nema vise prekrsajne kazne vec je krivicna odgovornost ako se utvrdi namjera.

Molim te, nemoj vise dokazivati bezobrazluk, drskost i bahatost jednog dijela Liburnijinih vozaca.

s_kos

Citat: Zadarsko dite  u Siječanj 09, 2013, 23:02:55
Ja sam siguran kako je namjerno udario pse.
Kad bih tebe vidio kako namjerno gazis pse, budi uvjeren da bih bio svjedokom optuzbe. zakon je izmijenjen i nema vise prekrsajne kazne vec je krivicna odgovornost ako se utvrdi namjera.

Molim te, nemoj vise dokazivati bezobrazluk, drskost i bahatost jednog dijela Liburnijinih vozaca.
Moja je samo pretpostavka da nije namijerno udario pse! Moguće je da je i neka bahata seljačina i da jeste. Ne branim nikog, niti znam koji vozač je to učinio. Samo iznosim svoje viđenje i moguće varijante.

NP-549

osobno znam čovjeka, vozio je cijelo ljeto u Lišane Trans turist.  Naravno da pse nije namjerno zgazio (tolki debil nije) al kvaka u cijeloj toj priči je njegov dotadašnji odnos sa nadređenim.  Netko ga nije volio, a ovo je došlo ko naručeno da ga se riješi

peron24

Početkom prosinca MB O407 ZD 913 CO je imao prometnu nesreću na povratku iz mjesta Raštani. Vozač je nažalost izgubio nadzor nad vozilom i udario u ogadu i zid montažnog objekta pokraj ceste. Nesreća se dogodila oko 23sata navečer i nije bilo putnika u vozilu a vozač je ozlijeđen i prevezen u bolnicu. Koliko sam vidio na lokalnoj televiziji na busu je razbijena prednja lijeva strana i vjerovatno će biti moguće popraviti vozilo.

INTEGRO

Jučer na Vruljici laksu prometnu imao Integro gbr 555...

Kimsufi


andro95

Je li to onaj Integro s ratkapama ili bez?

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

tony

jucer se zapalile kocnice na gb.838 u biogradu