Povijest Croatia busa - ex Zagrebački transporti

Autor gaspa, Prosinac 04, 2007, 11:07:08

gaspa

Ovdje bismo mogli postati i starosti. Naime, svi naši prijevoznici imaju neku svoju povijest, a, kako vidim po drugim temama, nisam ja jedini entuzijast koji je skupljao autobusne karte i vozne redove.

Pa onda riječ-dvije o toj starosti.

Croatia bus, nekadašnji Croatiatrans. U šezdesetim je bio među najvećim prijevoznicima u Hrvatskoj. Sjedište u Zagrebu, a izdvojeni pogoni u Zlataru (danas Croatiatrans Zlatar odn. Presečki grup), Garešnici (danas ?), Gospiću (danas AP Lika ?) i u Pakracu.
Svojedobno, dok se lokalno društvo svađalo, prometovao je na području Obrovca.

Preimenovan u Zagrebački transporti (kako nezgrapno ime!) jer je, osim Croatiatransa (putnički i teretni promet, dakle autobusi i kamioni) obuhvatio još neke prijevoznike (Drava?).

ivog

Zagrebački transporti su bili stcionirani i u Krapini..

Tomek

AP Lika nije niposto nasljednik Croatiatransa, nego je to relativno nova tvrtka sa par autobusa.

Nasljednik je u Lici bio Croatiatrans Gospic kojeg je kupio Autotrans.

Na Korculi, pak, Korcula promet, nedavno isto kupljen od Autotransa.

gaspa

#3


Evo nam i jedne tristodvice - zna li netko podtip?

A evo i Croatiatransove mreže iz tog doba

Iako je iz voznog reda, shema je traljava jer Croatiatrans nikad nije vozio za Kranjsku Goru, a u Postojnu (i dalje) se ne ide preko Kranja

Za one nezasitne koji će reći: Daj popis linija






Ako je slabije čitljivo (a je!) krivite admina koji je propisao veličinu slike (original ima kojih 3x više pixela po osi)

Lion

Uploadaj slike u orginalnoj veličini, pa stavi linkove.
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

tamlover

Savršeno. Vidi se da se dosta linija do danas uspijelo održati i u Croatiabusu, a nekih nažalost više nema. U neku ruku, propadanje određenih krajeva ogleda se i u ovom voznom redu. :'(
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

brzi

kad već pišemo o povjesti Croatia Busa,nebi bilo loše staviti i koju sliku od autobusa Zagrebačkih Transporta  ;)
prvu sliku sam ja danas slikao u Splitu,autobus naravno više nije u vlasništvu Zagrebačkih Transporta,kod nekog privatnika je,Kutinskih registracija,a vozi radnike nekog poduzeća u Splitu.Dakle,legendarna Dubrava 14??V:



a da nije jedina živa u toj shemi bojanja ZGT-a pokazuje i Tomekova slika sa starog foruma,nadam se da se neće ljutit što sam je prenio ovdje,da već imamo sve na broju  :) :











također budem skenirao,kad stignem,slike iz jednog broja Kamiona&Busa gdje se vidi kako kako negdje uz rijeku Zrmanju rashoduju Dubravu od Zagrebačkih Transporta...




brzi

Citat: gaspa  u Prosinac 04, 2007, 11:07:08
                         ...                       ...                ...
Preimenovan u Zagrebački transporti (kako nezgrapno ime!) jer je, osim Croatiatransa (putnički i teretni promet, dakle autobusi i kamioni) obuhvatio još neke prijevoznike (Drava?).

lijepi tekstovi od tebe Gaspa  :) moram priznati da i mene dosta vuču ovi stari prijevoznici...
a što se tiče prijevoznika koji su "pripali" ZGT ja bih spomenuo još Kontinental Prijevoz...jer i on je ušao pod njihovo "okružje"...
a na netu sam našao i koju sliku ZGT kamiona:





još bih nešto priupitao;nažalost još nisam stigao,a ni sjetio se kada sam u Zagrebu otići vidjeti garažu Croatia Busa,pa tako ni neznam kolika je površina,pa me zanima s obzirom da su ZGT nekada imali veći vozni park jel to sve moglo stati u današnju garažu CB ili je pak postojala neka stara garaža?
I još nešto,može li netko točno definirati koje je godine prestao "funkcionirati" Zagrebački Transport?

sime

Imali su i u Zadru garažu. Kasnije se odvojila kao Croatia Zadar-Line.

brzi

Citat: sime  u Srpanj 08, 2008, 21:16:16
Imali su i u Zadru garažu. Kasnije se odvojila kao Croatia Zadar-Line.

a jel garaža još cijela ili je iskorištena za neku drugu svrhu?

sime

Dio je srušen i napravljen Lidl, a mislim da dio još postoji i tamo Larus parkira.

brzi

Citat: sime  u Srpanj 09, 2008, 20:38:07
Dio je srušen i napravljen Lidl, a mislim da dio još postoji i tamo Larus parkira.

hvala na odgovoru  :) možda ću malo i otići u OT,ali zanimljivo svugdje gdje su bile neke značajnije prijevozničke firme,parkirališta,pa i tvornice stvorili su se trgovački centri... :-\

sime

Zato nam i je ovakva država. Ništa ne proizvodimo i nemamo nikakav izvoz. Pogledaj samo u splitu tamo di je Končar, sad je to proglašeno građevinsko zemljište i normalno da vlasnici ruše tvornice i prodaju zemljište jer tu lovu sa tvornicom ne bi zaradili za još 10 god a ovako dobiju odjednom.

gaspa

Croatiatrans je u Zagrebu imao garažu, radione i parkiralište u ul. Proleterskih brigada (danas ul. grada Vukovara), na sjevernom dijelu, nekako od današnje Plivine upravne zgrade do Strojarske ul. - ulaz je bio iz Strojarske, a autobusi su bili koso parkirani na dijelu gdje je danas travnjak, između sjevernog kolnika i nogostupa odn. zgrada.


kriticar

Da sjećam se toga, pa u prostoru(ulaz iz Strojarske) znalo se ponekad vidjeti i dubrave od ZGT tijekom osamdesetih na nekim radovima.
Ne znam kad je Croatiatrans nastala ali sredinom sedamdesetih sam na tom uglu viđao buseve čak i sa jednocifrenim gbr.(1-9)
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N