ZET u jedinicama lokalne samouprave izvan trenutnih koncesija

Autor arrtbc, Kolovoz 20, 2016, 16:40:45

arrtbc

Ne znam koliko je ovo vezano za temu, pa se ispričavam ako je kompletno off-topic. I nije da dajem vlastite prijedloge, već više tražim druge da razrade ovo sve.

Zna li itko kakva je procedura potrebna da se na nekim područjima makne Samoborček i uvede ZET? Živim na području Novaka i Rakitja, i uvijek me boli oko srca kad vidim da iz centra grada ZET seže do kraja svijeta, IV. zone, dok bi Novaki i Rakitje možda čak i u prvu zonu i dalje spadali. Nadalje, najbliže meni je stajalište Ježdovec-nadvožnjak od 168, ali do toga imam pošteno za pješačiti. Također bi mi pasala i danonoćna 116, da nemam sat i pol do doma.

Ako je nemoguće sprovesti ZET sve do Autobusnog kolodvora Samobor (tako da 153 i 155 prijeđu sa Samoborčeka na ZET), zanima me bi li bila efikasna linija koja bi prolazila kroz naselja? Ili nova linija Podsused - Prečko ili da se od 116 napravi kružna linija (produljenjem preko mosta, kroz naselja pa po Ljubljanskoj aveniji natrag na Ljubljanicu).

Poglavito razlog zašto ne trpim Samoborček je to da za onoliku cijenu nemam ništa niti približno kao ZET, kao što su niskopodna vozila, naznačena stajališta s izvješenim voznim redovima, najava stanica i slično. To, i to što su im zone i pripadne tarife show program.

Ivan

To je pitanje za jedinicu lokalne samouprave, u ovom slučaju Grad Sv. Nedjelja.

Da budemo jasni za početak, Novaki i Rakitje nikad nisu bili u 1. zoni. Granice 1. zone dok je ZET vozio u bivšu općinu Samobor su bile Podsused, Stara Loza (dakle gdje i dalje prolazi 168) i Lučko.

U ovom slučaju ZET-ovci mogu uz velike subvencije doći u 2. zonu gdje su i bili, ili uz ogromne subvencije se može ugurati u 1. zonu, no to bi jako teško išlo, kao što recimo možda sad V. Gorica ili barem Barišić želi žrtvovati svoju okolicu radi užeg grada, no cijena je velika.

Uredno naznačena stajališta a pogotovo s izvješenim voznim redovima? Gdje si to vidio u ZET-ovom prigradu? Jedino je uredno na početno-krajnim stajalištima, drugdje je iznimka. Ponegdje ima ali često na krivim mjestima po poljima (za banditsku cijenu nadstrešnice 80.000 kn, stavljale su se gdje je bilo najlakše a ne gdje je trebalo) dok na najjačim stanicama nema ničega!

Nema ni ponegdje u centru grada na najjačim stanicama kao Frankopanska smj.jug ili Zagrepčanka smj.istok ništa osim table "stajalište" što je sramota ako usporedimo s nekim stvarno dobrim prijevoznicima po Europi, još manje ima oko Brezovice ili Sesveta koji su u Gradu Zagrebu jer dobro poznam više od jedne stanice doslovno u blatu kad padne kiša i bez ikakve oznake, a kamo li po županiji iza VG ili oko Bistre... Urednost je više je iznimka nego pravilo, i opet češće ovisi o ulaganju JLS u komunalnu infrastrukturu nego o prijevozniku. (iako i prijevoznici obično imaju svoje malo detaljnije obaveze oko označavanja ali i za ZET i za ostale kod nas je to lakrdija)

Linije bi sigurno bile efikasne jer ovo je gusto naseljeno područje, no pitanje je tko bi platio.

A isplati li se to za JLS i džepove građana jer razlika je i u prirezu i na što se troši, to je teže pitanje.

To je i najbitnije, a od početka krize i kraja Bandićevog rasipanja razlika Samoborčeka-Autoturista i ZET-a u cijeni nije tako velika, kao prvo ne možemo gledati Podsused koji je na području Grada (i gdje ljudi plaćaju 18% prireza), nego druge jedinice JLS koji plaćaju skupu 2. zonu ZET-u (i skoro redovito imaju opet veći prirez nego oni koji nemaju ZET)... Nije baš tako bajno, pogotovo u V. Gorici.


Niskopodnost je isto nešto što je Grad Sv. Nedjelja mogao u uvjetima koncesije nametnuti i Samoborčeku (koji se sad silom prilika i modernizira, jer su autobusi jeftiniji), kao što se može nametnuti (ali su obavezni onda i subvencionirati) određenu tarifu.
Ne bi ni ZET bio niskopodni po V. Gorici da nije za Zagreb kupljeno sasvim nevezano za njih previše novih autobusa, tamo je stanje s voznim parkom do 2009. bilo puno strašnije nego u Samoboru, a ni neke linije po području Zagreba nemaju niskopodne autobuse, recimo 159 i 214 iako su puno kraće od mnogih drugih, no za ZET to je sve kaotično.

Dakle puno više ovisi o onome tko naručuje i plaća prijevoz nego o prijevozniku.

tramvajac 92

To je problem grada Svete Nedelje, koji bi trebao raskinuti ugovor sa Samoborčekom i Autoturistom, provesti novi natječaj na koji bi se trebao javiti ZET i onda se može uvesti njihova linija. Mislim da bi Novaki i Rakitje bili 2. zona, znači da se na pojedinačnim kartama nebi puno uštedili, mjesečna bi bila 610 kn (Zagreb i lokal, 334 samo lokal), tu se dosta štedi ako kupuješ mjesečnu za ZET i ovu.

Kako si zamislio kroz naselja (Zagreb, neki terminal) - Ježdovec - Novaki - Rakitje ili drugačije? Iskreno, mislim da linija koja bi se okretala u nekom od tih sela nebi imala previše putnika, da ide do Svete Nedelje bi imala osjetno više.

ZET bi teoretski mogao uletiti na liniju ako bi vozio kroz Kerestinec kuda ima vrlo malo polazaka, pa nebi bilo puno preklapanja i usklađivanja.

Ajmo dalje. Samoborček ima niskopodna vozila, ima čak i Autoturist 2 niskopodna busa, stajališta po googlu su neka označena, neka znaju samo lokalci (sramota), najave stanica nema jer nema točno označenih stanica. Zone su posebna priča, pogotovu kad nema granica zona na papiru izvješeno negdje.

Otprilike je isto Ivan i rekao.

Ivan

Grad Sv. Nedjelja ima 18.000 st. i raste, a od toga u mjestu Sv. Nedjelja samo 1.300, dakle ova sela usput se brzo naseljavaju i urbaniziraju i pune dobro autobuse...
Za usporedbu cijela prigradska g.č.Brezovica ima 12.000 st. pa solidno puni 9 linija (ili strože 6 ako oduzmemo 132, 166 i 169). Od toga jedino 159 i 166 ne mogu jače napuniti solo bus, ostale uvijek imaju putnika, 161 do Brezovice često i previše.

Dakle sigurno treba više od jedne linije, no nekako ne vidim rješenje za Sv. Nedjelju bez rješenja za Samobor jer stanovništvo gravitira na obje strane (bus se obično istovremeno puni i prazni na obje strane što je korisno i efikasno), i mreža postojećih linija je općenito dosta dobra, ne znam koliko bi dobro bilo razdvajati rješenje koje je sad prvenstveno problematično zbog tarife, ne zbog linija.

S druge strane, sljedećih godina možemo očekivati značajne promjene ako kroz ovo područje prođe HŽ i ako se uvede integrirana tarifa... Da hoće Grad Sv. Nedjelja može inzistirati i na integriranoj tarifi pa i sa ZET-om i Samoborčekom-Autoturistom doći do kompromisa, to se sve više i drugdje po Hrvatskoj radi, ali naravno, tu je Zagreb s postojećim kadrom koji je uništio sve zajedničke tarife (pa i u užem gradu bitnu tarifu ZET-HŽ) zbog kratkoročnog punjenja kase a tko zna koliko su putnika zato izgubili, čisto zbog kratkovidne duple naplate svakome tko hoće koristiti gradske linije ili prisiljavanja na korištenje samo ZET-a (dok je sramotno kako nisu uopće razmišljali da treba bolje pokriti područja koja su prije koristila vlak kao Ses. Kraljevec, Malešnica itd., tek ponešto ponekad dobije pojačanje koje se utopi u prometu), i zato je za raspad Grad Zg / ZET puno veći krivac nego drugi koji su zbog slabije pozicije bili za kompromis koji je svima mogao biti koristan (pogotovo za povezani prigradski sustav no sustav nije riječ koja je u ZET-u bitna), no ovdje su iz Grada Zagreba stvari išle zaista rušilački... I na štetu već Zagrepčana dok su sad Ilica ili sesvetska Zagrebačka s manjim korištenjem vlaka zakrčene gore nego ikad, a kamo li svih ostalih koji se ne mogu nadati skoroj integraciji...
To će se kad-tad dogoditi, no s postojećim ljudima ne baš odmah, iako je koncept vrlo jasan i provediv.

Ivan

Da ne ispadne da lažem, evo još jednom podsjetnik (na tamloverovoj profilnoj slici je stalno :P :) ) kako su nekad zone izgledale...

A stanica Stara Loza, da se podsjetim i ispravim, tamo 168 zapravo više nema stanicu i to nije u Ježdovcu, to je prije Save prazno područje vodocrpilišta, južno od Jankomira gdje su na Ljubljanskoj prije raskrižja sa Škorpikovom postojala ugibališta prije uređenja podvožnjaka i King Crossa, tad je nastalo praktičnije stajalište King Cross a ovo (na kojem ionako nikad nije bilo putnika) je jednostavno zaboravljeno, odnosno ostaci ugibališta (koje je, zanimljivo, bilo praktički odvojeno parkiralište) u smjeru zapada su još vidljivi iza Tifonove benzinske... Ježdovec je bio također par kilometara u 2. zoni kao i Rakitje i tada 90-ih dok su vozili samoborski ZET-ovci, i puno kasnije kad je sa strane Lučkog kraća 168 išla u 2. zonu još do negdje 2006., tek tad su zone na području Grada Zagreba ukinute.


Shole


Ivan

Citat: Shole  u Kolovoz 20, 2016, 19:53:15
Ima li negdje u većoj rezoluciji ?
Nekim čudom da (jer je ostalo na desktopu u starom OS-u, iako mi je disk s ostalim slikama iz prošlog desetljeća propao, možda jednom platim recovery ako je moguć kad me uhvati nostalgija :( )... nvm

Inače je iz ZET-ove monografije 1991., pa ako netko ima pristup tome i skener može napraviti još bolju kopiju.

http://www.filedropper.com/kartazet1991
(forumski upload i svi foto uploadi pokušavaju smanjit rezoluciju pa evo ovako)

arrtbc

Daj zabrij da se Samoborček okreće na onom rotoru u SVN ispod crkve. I ZET isto. Samoborček otuda bi onda išao za Samobor, a ZET za Zagreb. Ali time bi se samo zagorčao život onima koji recimo iz Rakitja idu u Samobor. Naravno, sve bi to bilo bajno da su i dalje oni kombo pokazi u pitanju, ali nema se... Mislim, najbolje bi po tom pitanju bilo da se jednostavno prebace postojeće linije na ZET, jer su zasad stvarno dobro napravljene, kao što je gore rečeno. Povezuju dva kolodvora, pa zato; a ne da idu od kolodvora do nekog udaljenog okretišta.

Najviše mi je bed to što sam tako blizu (na samoj granici), a tako daleko od ZET-a. To, i to što me jednodnevno hodočašće na Bistricu košta isto kao i sat vremena kavice u ZG, ako se vozim Samoborčekom preko ljeta, dakle bez pokaza.

Uh-oh, i vidim da nisu bile nekakve povoljne linije kroz Rakitje tada? Ova što ide po Bestovju i Novakima bi onda išla uz brijeg gore pa na Brezje... a ove preko SVN pa za Zagreb, pretpostavljam, po autoputu...

tramvajac 92

Postojale su linije:
451 Samobor - Ćrnomerec, danas 151.
453 Samobor - Ljubljanica, danas 153, noćni polasci preko Bestovja
455 Samobor - Glavni kolodvor, danas 155 do AK, vozila je dvokratno samo radnim danom.
456 Samobor - Črnomerec, danas 156, preko Strmca

Današnje 160 i 162 nije bilo u ovakvom obliku, postojala je linija:
452 Samobor - Rakitje - Molvice
i
454 Samobor - Brezje - Črnomerec, danas polasci na 162 (koja svaki krug drukčije vozi).

Danas su putnici iz Molvica/Male Gorice u boljem položaju, imaju direktnu liniju za Zagreb. Autocesta je izgrađena 2000, a kuda je do tad linija išla ne znam.

Ivan

Postojala je još i linija 163 Črnomerec - Rakitje - Sv. Nedjelja i 168 Savski most - Kerestinec - Mala Gorica.


Ako se dobro sjećam ZET 455 nije stajala nigdje od kolodvora Samobor do Glk tako da se ne tiče područja između, možda griješim jer vozio sam se samo jednom i imao 5-6 godina. :P

Linija SA 160 je odmah išla na AK umjesto ZET 168 na Sm, ne sjećam se ničeg Samoborčekovog prema Kerestincu na Savskom mostu.


A ono, Flixbus je na popustu do Torina koštao manje nego da platim ZET-u dva smjera u Žejince ili Kozjaču, Croatia Bus redovno košta povratno manje do Ljubljane nego bi ZET koštao da po starim zonama ide u Samobor, i u 3. zoni bi bio skuplji nego Samoborček. Nije Samoborček jedini skupi lokalni prijevoznik u Hrvatskoj, i ne znam čemu idealizirati ZET. Tko živi izvan područja Grada Zagreba nema baš tako velike prednosti od ZET-a prema drugima.

Ivan

I da budemo jasni, kod javnog prijevoza opet sve puno više ovisi od jedinice lokalne samouprave, što traži i što je spremna platiti, nego od koncesionara.

Opet ne vidim da Samoborček i Autoturist puno odstupaju od onog što rade drugi slabo subvencionirani prijevoznici koji se snalaze kako znaju... I na kraju nisu uopće toliko skuplji nego ZET s obzirom koliko malo dobivaju, a koliko i neki gradovi koji daju teške subvencije za dobro napunjene linije dobivaju od ZET-a jadnu uslugu (prije svega mislim na mučenje VG).

tramvajac 92

Citat: Ivan  u Kolovoz 22, 2016, 10:27:14
Postojala je još i linija 163 Črnomerec - Rakitje - Sv. Nedjelja i 168 Savski most - Kerestinec - Mala Gorica.
To uopće nisam gledao, thx.

Mislim da bi Samobor danas bio 2. zona, kao Zaprešić i Gorica, to bi bilo 20 kn,  sad je 28 od kolodvora do kolodvora. Ne znam kakva su iskustva putnika po selima oko Samobora što se tiče (ne)dolaska autobusa na stajalište, znam da su putnici bjesni drugdje zbog samovolje pojedinca koji kasni po dvadest minuta, pola sata jer može, ili da se polazak jednostavno ne pojavi...

Problem je po meni što se nema nigdje javno objavljeno granice zona, bzvz velim, na linijama 153 i 155 mjesta prekida zona su:
1 Samobor - Trilikum
2 Sveta Nedelja - centar
3 Brezje - Tehnoplast (R), Brezje - Mlinar (K)
4 Novaki - Žukci (R), Kerestinec - vojarna (K)
5 Ježdovec
6 Vrbani
(R) preko Novaka i Raktija, (K) preko Kerestinca.
Može i karta zona, može tarifni daljinar, bilo kaj, sam da ima nekog smisla, jer ovaj cjenik je koma. 10 zona, to je valjda samo na 2-3 polaska, veza iz L. Sredičkog preko Pisarovine za ZG.

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 22, 2016, 11:51:28
Mislim da bi Samobor danas bio 2. zona, kao Zaprešić i Gorica, to bi bilo 20 kn,  sad je 28 od kolodvora do kolodvora. Ne znam kakva su iskustva putnika po selima oko Samobora što se tiče (ne)dolaska autobusa na stajalište, znam da su putnici bjesni drugdje zbog samovolje pojedinca koji kasni po dvadest minuta, pola sata jer može, ili da se polazak jednostavno ne pojavi...
Kojom logikom?? Što se babi snilo?
Nema nikakvog razloga zašto bi danas Samobor za ZET bio 2. zona.
Osim što su zone unutar Grada Zagreba ukinute 2006., drugdje baš nikakvih promjena sa zonama nema, svaka točka je ostala ista (pa čak i bizarne iznimke Donji Stupnik i Mičevec za pojedinačne karte, da se mene pita nikad nije imalo smisla i to bi sutra bilo ukinuto).

Da i zaboravimo staru mrežu za Samobor, Donja Bistra je jednako kao Samobor od Črnomerca, jednaka je udaljenost Lučko-Klinča kao i Ježdovec-Samobor, sve i dalje govori 3. zona.

Možda bi za pokaz postojalo prometno područje SvN-Smb kao ZB pa bi tom logikom Samobor bio kao Bistra u 2. tarifnom području, ali to bi Samobor jako skupo plaćao kao danas Bistra, koja kao stanovništvom i površinom 5 puta manja općina plaća ZET-u duplo veće subvencije za 2 linije (+1 polazak treće) nego veliki Grad Samobor za SA na širokom području s 20-ak manjih i većih linija. To bi za Samobor definitivno značilo da nema šanse održati 0% prireza. Isplati li se stvarno?


Za kašnjenja Samoborčeka nisam slušao ni približno koliko o V. Gorici. 268 svako jutro kasni po 20 minuta i voze po 3-4 busa u koloni, 330 ponekad pola autobusa uopće ne izađe na liniju.


Ma iskreno, mislim da je jedina prednost ZET-a za švercere, jer ZET je oko prigradskog prometa bio toliko nemaran da nije uveo vozačima ni mogućnost da praktično provjere elektroničku kartu, dakle nula od urednosti provjere, a može se varati na sve strane i na ostale načine. Sve ostalo oko navodnih prednosti je nategnuto.

arrtbc

Mislim da bi Samobor trebao ostati 3. zona. Nekako imam sliku u glavi da kad god se stigne u novi gradski centar, mijenja se zona. Rakitje itd. pripada Svetoj Nedelji, pa je II. zona (skupa sa Svetom Nedeljom). Samobor bi onda bio drugi grad od Zagreba (posrednik je Sveta Nedelja), pa je zato III. zona itd.

Ono što preferiram kod ZETa je to što na putnoj karti ili pokazu nije neka fiksirana relacija. U stanju sam proputovati cijeli Zagreb - bilo kava, bilo papiri i birokracija, bilo zato što hoću vidjeti što je gdje. ZET mi to i nudi - za 100 kn pune cijene studentske iskaznice, na raspolaganju mi je cijela I. zona. Za nešto višu svotu, na raspolaganju bi mi bile dvije zone (koliko sam shvatio) - bila ta zona moje lokalno područje, dakle SVN, ili recimo VG, Zaprešić.

Kod Samoborčeka to nije slučaj. Za svaku drugu relaciju bio bi mi potreban drugi pokaz, i druga markica (mjesečna karta). Pojedinačne karte naprosto nisu isplative, em koliko su skupe, em gdje su zone prekida. Pazite; jedna je zona od Vrbana do AK ZG, jedna je zona od Radničke (ona neobilježena stanica na samom rubu Rakitja koju znaju samo oni koji su dugoročno putovali Samoborčekom) -- jedna zona od Radničke, do nadvožnjaka u Novakima! Ali zato su tri zone od Rakitja do Prečkog.

I daj sad ti kao normalan čovjek navigiraj prijatelja iz ZG i okolice da te dođe posjetiti javnim prijevozom:

"Ovako, prvo uzmi ZET 116 ili nešto, i odi do Jankomira. Tad ti je tek relativno najmanja cijena karte. Onda, karta je i dalje 12 kn, iako s njom imaš samo pet stanica relacije na raspolaganju, ali nebitno."

Ako pisac želi reći "Broji u sebi pet stanica," pisac je u krivu. Nema putnika na stanici, stanica je preskočena. Neke stanice nisu obilježene. Neke stanice su obilježene ali se na njima Samoborček ne zaustavlja.

Ako pisac želi reći "Moja stanica je Vukovarska, Žugci, itd.", opet, ne poznaje Samoborček takvo nazivlje. Stanica se zove "stanica." Postoji karta do Pastora. To je ista karta kao i do igrališta u Novakima. Ali s tom se kartom može voziti i do Samobora ako ne paziš gdje silaziš. I tako dalje.

Samoborček je za mene kaos. Ne znam zašto, ali ZET mi je po tom pitanju puno bolji. To, i naprosto, nisu DVIJE kompanije u pitanju, nego bi bila jedna, i bilo bi puno manje zavrzlame. I subvencija bi, vjerojatno, bila ujednačena - a ne da 75 % subvencira SVN, na računu je 100 % cijene ali 25 % ide Gradu Zagrebu, koji subvencira i Samoborček i ZET, doduše ZET samo 50 %, a ne vraća novce, pa puna cijena pa pola cijene pa četvrtina cijene pa isuse bože. (Ali se neću žaliti, glavno da imam barem nekakvu pišljivu subvenciju... koju kao student vjerojatno ni neću imati.)

BTW, što znači JLS?

Ivan

JLS = jedinica lokalne samouprave.

ZET je u velikom Zagrebu veliki gradski prijevoznik i zato nema fiksne relacije, to je slučaj skoro svuda po svijetu jer gradskim prijevoznicima bi čak i da žele bilo preteško mapirati i koordinirati svaku točku kad prodaju kartu, no općenito je svima u interesu fleksibilnost. No i to je za neke koji žive stvarno blizu svojim odredištima problem jer plaćaju fiksnu tarifu bez obzira što se voze 3-4 stanice isto kao netko tko se vozi 20 km, no tako je kako je, ZET po tome nije poseban.

Na prigradskim područjima u principu ni ZET nije tako fleksibilan kad kupuješ pojedinačnu kartu jer ako ne ideš u 1. zonu vrijedi prekratko (druga je stvar što je tarifa besmislena isključivo 1+1+1+1 i nitko nije stimuliran, počevši od vozača koji ne mogu provjeriti kartu, da se drži toga kako treba).
Što se tiče pokaza, problem je da trenutna situacija nije održiva i stalno izaziva trzavice ZET-a i JLS. Situaciju s pokazima po mom mišljenju ZET nepotrebno pojednostavljuje i treba više zona (ali ne još jednom zbrajati 1+1+1+1 da naplati još 300+300 kn nego nešto smislenije), jer da postoje zone za Bistru ili područje VG dalje od 2. zone da naplate stotinjak kuna više, dobro bi zaradili, stanovništvo ne bi bilo prestrašno opterećeno, a prije svega vršili bi manji pritisak na subvencije i manje bi trebali prijetiti da će se povući, ovako je ZET često neorganiziran, bez ideje i pretežak samom sebi da ostane na zapravo profitabilnim linijama na kojima je trenutno, pa na kraju samo uporno žica do potpune iscrpljenosti te subvencije... A ne zna ni svoju provjeru karata dovevsti u red. Da netko razmišlja imao bi ujednačeniju i pametniju strategiju.