Rashodi - info i rasprava

Autor bull92, Ožujak 22, 2008, 13:57:25

bull92

Citat: tamlover  u Ožujak 24, 2008, 02:20:14
Ovdje objavljujte informacije o novim rashodima i fotografije rashodovanih autobusa. Također možete raspravljati o opravdanosti rashoda ili potrebama za istim pojedinih autobusa.

Zanima me dali su SG 220 namjenjeni za rashod? Ili bar dio njih
npr. gb 267, 268, 269 i 300 koji od svih SG 220 najviše voze na mojim linijama.

tamlover

Pitaš zato kaj ti se ne sviđaju? To nažalost nije dovoljan razlog za rashod. Busevi su izdržljivi i otporni na kvarove i zadužili su ZET u zadnjih 15-20 godina kao nijedan bus. Gbr 300 čak je nedavno i obnovljen gotovo u potpunosti u skladu s onim kakav je bio u prvom izdanju (s plavim branikom) i osobno trenutno guštam u njegovoj pojavi. U zadnje vrijeme nije nijedan rashodovan, ali lani ih je nekoliko završilo priču kolko mi je poznato (nažalost oni koji to detaljno prate se ne uključuju u rasprave u zadnje vrijeme). Dok ne dođu novi busevi sigurno nema rashoda među SG220.

Rashodu su nekako najbliži SG242 u koje se godinama ništa ne ulaže (osim nužnih popravaka) ali i zanjih ne postoji zamjena pa ćemo se još navozit u njima. Da ne govorim o tome da bi bilo bolje da NG272, najkvarljivijih buseva u ZET-u, nikad nije ni bilo (bar ne takvih kakvi su naši).
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

bull92

#2
Pitam zato što sam bio nešto pročitao da kad kupe nove svi stari 18 god i više idu u rashod a SG 220 najmlađi imaju ja mislim 17-18 god, a da ni ne sviđaju mi se, makar se baš i ne mogu žaliti jer se ipak više vozim u novijim busevima.

tamlover

Potraži malo po forumu postove o nabavki novih autobusa pa ćeš vidjet puno toga što je rečeno a nažalost još se ni prstom nije maklo da bi ti novi bisevi stigli. Prvi preduvjet je natječaj kojeg nema (barem nije javno obznanjen a trebao bi biti). Dakle, sve se odgađa pa tako i rashod. U svakom slučaju ćemo se uskoro morati pozdraviti sa starim autobusima ali ne treba još pisat partu.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

bull92

#4
Makar kad malo bolje razmislim možda bi bilo bolje da i kad kupe nove da ovi još ne idu u rashod jer buseva fali, a tako bi bar mogli normalizirat linije koje reduciraju a jako su potrebne(Karažnik npr.) i konačno ustalit iste buseve na istim linijama.

tamlover

U Dubrovniku imamo krasan primjer sređivanja starih autobusa u ARZ-u (šlamperaj iz Mostara mi se ne sviđa baš) a obzirom na komparativne kvalitete SG220 i NG272 ja bi primjerice prodao sve NG272 dok se još može (jer njihovo godište još i omogućuje da se prodaju kao mačak u vreći) i sredio preostale SG220 i bolje nego je sređen 300 pa nek stoje za rezervu. Bar znaš da će krenut i odradit svoje bez da negdje rikne, izgori....
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

bull92

#6
I ja bi prodao i EL 2x2 koji su jedini ZET-ovi(MAN-ovi) busevi od kojih su mi draži SG 220.

master

Teško moji pajdaši, ne znam tko bi više kupil to? NAjvjerovatnije će završiti u v.gorici! Tam ide sav rashod!
Nevjerovatno! Jel se tko obazire na prijevoz u VG? Neki dan sam se tamo vozila sa mužem i  imala sam osjećaj da sam se vratila u mladost! Nevjerovatan vozni park... starina do starine

Siemens

najdrazi autobusi u mojoj proslosti  IK-160 P, 1K-161, SG22O, SU22O  daj boze da se ti zadnji SG220 autobusi nikad ne odu u rashod to su autobusi koji se pamte  :)

Tomek

Nažalost danas se nakon dugo vremena u Podsusedu pojavio novorashodovani bus.. Jel ima tko želju pogađati koji bi to bus mogao biti?

Ivan1983


kriticar

Možemo li pogađati i mi van Zagreba? Mislim da je žrtovan neki SG220.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

maky

Čim je Tomek ovako zagonetan, ja bi rekao da je to SU 220 ilitiga g.b. 97...  ::|

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Nije srećom gb97, ali nažalost jedan SG220 je..

Ivan1983