Novi vozni redovi...2

Autor dean25, Siječanj 02, 2011, 13:05:07

tamlover

Citat: 421  u Rujan 15, 2012, 07:59:50Koliko dugo on to može(smije) trpjeti?

Obično kad nevozač odgovara slijedi salva kritika na komentar, pa me baš zanima kaj ti misliš? Druga dva pitanja namjerno sam izostavio jer vozač nije jedino radno mjesto podložno stresu i kud bi svi došli da se ne kontroliramo na poslu.

Druga stvar je što ovaj primjer svjedoči o srozavanju usluge JGP-a u Zagrebu. I mi to svi šutke gledamo, eventualno tražimo neke kasnovečernje polaske koje onda ZET velikodušno udijeli... Vozimo se u novim autobusima, ali nemamo love za optimalno održavanje linija.
Pa onda ovaj stav
Citat: 421  u Rujan 15, 2012, 07:59:50Ispada da je to posljednji bus u njihovu životu na koji baš MORAJU ući!
Rekao bih da većini je. Spadamo u prilično komotne narode, većina nas svuda ide točno tak da stigne na vrijeme, dobar dio uvijek kasni - i da, ako stojim na stanici očekujem da uđem u prvi autobus koji stigne na liniji koju trebam. 
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

plavi ZET-ov bus volim

#271
Citat: 421  u Rujan 15, 2012, 07:59:50
Što je po tebi bilo:"Vrlo neprofesionalno!" od strane vozača?
Ako je od Dugava do # Selska /Ozaljska izdržao prepun bus, nemogućnost zatvaranja vrata i čekanje da može krenuti, tad je vjerojatno "pukao" i zanijemio jer mu je već bilo dosta novog (reduciranog) voznog reda spravljenog u "kuhinji" neke osobe koja je dobila zadatak :"Reduciraj!" što je on pokorno učinio, ne mareći pritom o putnicima i vozaču.

Dvostruki kriteriji!
Zašto je opravdano puknuti vozaču koji je "od Dugava do # Selska /Ozaljska izdržao prepun bus, nemogućnost zatvaranja vrata i čekanje da može krenuti", a isto nije putnicima koji su se u tom istom busu vozili kao ribe u konzervi i jednako toliko vremena čekali? I jednima i drugima je to stres i nelagoda. (Cijela situacija je pomalo ličila na komediju, jer je bio uspjeh ako si uspio ući u bus, a onda ako si uspio i izaći iz njega.)

Naravno da ne krivim vozača za tu situaciju, naravno da suosjećam i razumijem kako mu je bilo, ali to ne mijenja činjenicu da je postupio neprofesionalno. Što ima profesionalno u psovanju na putnike? Što ima profesionalno u nedavanju znanja putnicima zašto se stoji na stanici duže od 5 minuta dok ih se pritom drži zatvorene u busu, pogotovo kada u kabini ima mikrofončić na koji samo treba reći par riječi?

Nije ni prvi ni zadnji put da se vrata na busu (čitaj: Citaru) ne mogu zatvoriti, ali već i putnici i vozači znaju dril za to: ili će vozač reći da se maknu s vrata ili će putnici, a problem će se riješiti za minutu, dvije, a ne pet. Mislim da opravdavanje ovakvog čina samo može biti nefer prema svim onima vozačima koji bi unatoč nepogodnostima zadržali hladnu glavu i postupili kako treba. Oni su profesionalci!


Citat: 421  u Rujan 15, 2012, 07:59:50
Pitanje koje uvijek želim postaviti putnicima "priljepcima": zašto ulaziti u bus/tram ako je vidljivo da je već prekrcan i da se vrata ne mogu zatvoriti i da su višak? Ispada da je to posljednji bus u njihovu životu na koji baš MORAJU ući!

A je li Vi kada odete kupiti mlijeko baš MORATE dobiti ono koje se trenutno nalazi u dućanu ili Vam je problem pričekati sljedeću pošiljku? Ima već vremena otkako je javni gradski prijevoz prestao biti besplatan i sad je on usluga kao i svaka druga, tj. trebao bi biti usluga kao i svaka druga. Konobaru u restoranu nećete platiti ako Vam ne donese jelo, a pošteni pojedinci su već mnogo puta platili bus koji nije došao, bus u koji nisu mogli ući...


Ne želim se svađati, no uvijek ću se strogo i čvrsto postaviti na pogreške koje primjetim kod vozača, upravo zato što držim do vašeg kolektiva.
Citat: 421  u Rujan 15, 2012, 07:59:50
Vozač je UVIJEK između čekića (tvrtke i nadređenih mu, Zakona, Pravilnika, etičnog ponašanja,) te nakovnja ( vječno nezadovoljnih putnika koji se iskaljuju na krivim osobama).
Istina! Slažem se. Dovoljno se već vremena družim sa zetovcima kako bih i sama vidjela da to nije lagan posao. Zaista nije! No ne vidim velike pomoći od tetošenja i tješenja: "Jadni vozači, jao vama, nitko vas ne voli, svi su protiv vas." good_boy
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Ivan

#272
Nije ništa reducirano na 109 navečer, već barem 15 godina vozi slično.

Što se tiče branjenja vozača koje na zagrebačkom forumu izgleda da se nekako automatski ponavlja (osim ako se radi o prepuštanju vožnje autobusa maloljetniku ili krajnjem razvaljivanju ispravnog stroja prigradskom vožnjom u 2. brzini), ne znam zašto rasprave idu u ovom smjeru... Ispada da je normalna stvar da kod gužve netko pukne pa psuje, da postoji "prag" koji on može trpiti, ne znam zašto rasprave idu svaki put u istom smjeru, molio bih vozače koji se ovdje javljaju da ne brane vozače u situacijama u kojima (prilično sam siguran) sami ne bi reagirali na sličan način.
Sve u svemu, puno vozača ne koristi razglas kao da ni ne postoji, puno ih je redovito nepristojno, puno ih redovito nepravilno vozi bus i oštećuje ga... Mislim da nekim vozačima jednostavno treba pokazati što je profesionalno ponašanje, od strane ZET-a potrebnije jasnije definiranje protokola i tečajevi obuke, oko same vožnje, što se tiče ophođenja i kontrole putnika, kako mase putnika tako i pojedinaca... To je potrebno i radi vlastite sigrurnosti vozača, i radi ugodnosti rada i putovanja, i radi uštede na održavanju i gorivu, no očito je organizacija nikakva, na tome se štedi i postoje otpori, ali za prijevozničku firmu koja i dalje želi puno novaca od putnika i isplaćuje relativno puno novaca radnicima, stvari moraju biti puno sređenije.

421

Lajkam nevjerojatnu lakoću Vašeg  razmišljanja i odgovaranja na problem te slike kako ju VI vidite, pri čemu zaboravljate da postoji i druga strana. U mom,vozačkom, pokušaju ostao sam samo na pokušaju objasniti Vam svu složenost profesije vozača  bus123 koju Vi naprosto ne priznajete jer to niste probali na svojoj koži osim kroz prizmu putnika.  Vožnja (pre)kapacitiranog busa i usporedba s kupnjom mlijeka u dućanu ili navođenje stresnih zanimanja poput novinarskog i inih drugih nije pravedna niti usporediva u svim segmentima.
Kao točka na i, postoji fama o velikim plaćama vozača, koju mi,  kao nismo zaradili i usporedbe s drugim zanimanjima.
Ali isto tako postoji istina da vozači umiru mladi ili kratko žive u zasluženoj mirovini. Eto preminuo nam je kolega star 68 godina, koji je uživao u mirovini nepunih 5 godina. A takvih primjera unazad 15tak godina je otprilike 60. Toliko o uvjetima rada u kojima vrlo aktivno sudjeluju putnici, a mi pokušavamo preživjeti.
Vijesti u kojima nema politike, crne kronike i ZET-a nisu vijesti.
Posljednji primjer napada pijanog 50godišnjaka te nokautiranja i udarca u međunožje kontrolorke, ili premlaćivanje vozača redovne linije s prvim polaskom ujutro od strane frustriranih malodobnika jer im prethodno  kolega koji je prošao pokraj njih sa SLUŽBENIM BUSOM nije stao i pokupio ih, a ovaj pak  nije otvorio vrata gdje su ONI htjeli izaći(50tak metara od stajališta!) dakle, prešutno, odobravate?
Slažem se da nekim vozačima doista treba edukacija o profesionalnom ponašanju, no masa ljudi ipak je u većini , a njihova educiranost o usluzi  i načinu prijevoza sa obvezama koje iz toga proizilaze su za njih  nebitne.
Vozači moraju raditi kompromise a ne držati se pravila koja su jasno definirana, no putnici ih ne znaju i "ne znaju".
Još kad imate 0800 broj na koji možete prijaviti "bezobrazne vozače", stvari su puno jasnije, a život i rad vozača pod stalnim pritiskom,vrlo zahtjevan.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sokre

Ne želim ulaziti u raspravu, ali ZET nikada nije bio besplatan, pa čak ni onda kada njegove usluge nije plaćala velika većina sugrađana.

ZET se cijelo vrijeme financira iz prireza na naše plaće, a i iz tog prireza će se pokriti njegovi gubici.


A ovo maltretiranje vozača od strane putnika, pa čak i `dobronamjerno` dobacivanje je retardirano.

Kao što je i retardirano da nakon toliko godina putnici ne znaju za senzore na vratima i da je prošlo vrijeme vožnje sa otvorenim vratima i slično (iako je i to imalo svoje draži  :D ). Mogu misliti kako je čovjeku za volanom kada na svakoj stanici mora proživljavati istu priču. I tako cijeli dan. Pa i meni kao putniku ponekad dođe da `napravim reda`, a vozim se samo par stanica.

Ivan

#275
Po svemu sudeći, zbog ekscesa nekolicine delinkvenata ispada pravedno da u bilo kojem trenutku vozač radi što god hoće, a da nije prekršaj.

Nitko ovdje nije pisao da je posao lagan i bez stresa, ali to ne znači da će biti lakši ako vozači ne dobivaju praktički nikakav trening poslije nego jednom sjednu za upravljač; ne treba reći samo "evo vam broj pa prijavite vozača ako vam se ne sviđa", nego radi dobrobiti svih raditi na tome da za tim ima što manje potrebe, a to se u ZET-u ne radi sustavno nego sve ovisi o inteligenciji, obrazovanosti i pristojnosti pojedinog vozača...

tamlover

Citat: 421  u Rujan 15, 2012, 23:50:07
Lajkam nevjerojatnu lakoću Vašeg  razmišljanja i odgovaranja na problem te slike kako ju VI vidite, pri čemu zaboravljate da postoji i druga strana. U mom,vozačkom, pokušaju ostao sam samo na pokušaju objasniti Vam svu složenost profesije vozača  bus123 koju Vi naprosto ne priznajete jer to niste probali na svojoj koži osim kroz prizmu putnika.  Vožnja (pre)kapacitiranog busa i usporedba s kupnjom mlijeka u dućanu ili navođenje stresnih zanimanja poput novinarskog i inih drugih nije pravedna niti usporediva u svim segmentima.

Dakle, 421, u tvom vozačkom pokušaju uspio si samo pokazati da je tvoja profesija najsloženija na svijetu i da nije pravedno bilo što na ovom forumu ikad prigovoriti vozačima, a ni slučajno pak pokušati reći da i drugi ljudi na poslu ili izvan njega doživljavaju i proživljavaju stres (zanimljivo, ne uspijevam ovdje pronaći ni kruh ni mlijeko u postovima, a ni da je netko navodio konkretna zanimanja al dobro, ti valjda imaš neku potrebu... ispričavam se ako me vid ostavlja pa sam u krivu).

I ne do Bog da ovdje propustimo, nas svih xxx članova kolko nas ima skočit do neba svaki put kad se evidentira napad na vozača. I ne do Bog da se usudimo ne posumnjati u povremena svjedočanstva putnika ZET-a koji se žale na vozače ili kontrolore. Dapače, moramo pomisliti da je bilo upravo suprotno. Ovdje bi vladala idila...

U autobusima se voze svakakvi, u gradu žive svakakvi i ne možeš ih naučit ni na puno elementarnije od nekih pravila vožnje JGP-om. Isto vrijedi i za one koji sjede za volanima vozila svih vrsta (tramvaj nema volan ali i za njih vrijedi)... I to je to - prestanimo ovdje non stop produbljivat netrpeljivost putnik-vozač, stalno objašnjavat tko je i što je vozač, kako živi, koliko mu je teško... Nažalost, znam za neke vozače koji su umrli odmah nakon odlaska u mirovinu, ali čovječe pa jel nije ružno da zaključuješ da je to rezervirano samo za ZET-ove vozače, tj ako tako i ne misliš tako pišeš dok navodiš vodu na svoj mlin. Ajde opet molim te izdvoji zanimanje u kojem se sigurno ne umire i puno prije mirovine!
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

sokre

Ja mislim da je 421 u pravu. Možda nije najbolje `elaborirano`, ali je tako.

Razmislimo - osam sati na cesti, prevezeš tko zna koliko raznoraznih ljudi.

Noćne linije su mi pogotovo zaj... I to sve za tu `ogromnu` plaću, a glava svaki dan u torbi.

plavi ZET-ov bus volim

Citat: tamlover  u Rujan 16, 2012, 14:46:29
Dakle, 421, u tvom vozačkom pokušaju uspio si samo pokazati da je tvoja profesija najsloženija na svijetu i da nije pravedno bilo što na ovom forumu ikad prigovoriti vozačima, a ni slučajno pak pokušati reći da i drugi ljudi na poslu ili izvan njega doživljavaju i proživljavaju stres (zanimljivo, ne uspijevam ovdje pronaći ni kruh ni mlijeko u postovima, a ni da je netko navodio konkretna zanimanja al dobro, ti valjda imaš neku potrebu... ispričavam se ako me vid ostavlja pa sam u krivu).
Ja sam spomenula kupovinu mlijeka, no izgleda da moja "usporedba" nije dobro shvaćena, jer se nije odnosila na vozače i vožnju autobusa, već je povučena paralela od "Zašto putnici baš moraju ući u taj i taj bus?" s "Zašto kupac baš mora dobiti to i to mlijeko u dućanu?". Jednako kao što se zalažem za poštivanje prava vozača, zalažem se i za poštivanje prava korisnika - potrošača. Nikako i nikada mi neće biti prihvatljivo da onaj koji je platio svoj prijevoz tu uslugu ne dobije na razini koja mu je obećana. Nije sad tu pitanje mora li netko ili ne mora ići baš s tim busom, nego je pravo svakog onog tko ima kartu da uđe u njega.

Složiti ću se da je posao vozača u ZET-u složen, složeniji od nekih drugih poslova; i to je sve što po tom pitanju mogu reći, jer mi je totalno bespredmetno prelaziti iz relativističkog u apsolutistički pogled - Moj je tata najjači!

U principu, svu krivicu mogu svaliti na vaše poslodavce. Zašto? Zato što barem trećina zaposlenih vozača (i busa i tramvaja) ne zna svoj opis posla.
"Moj opis posla? Pa ja sam vozač. Vozim od točke A do točke B."
KRIVO! Ti si vozač javnog gradskog prijevoza. Tvoj je posao da voziš putnike od točke A do točke B, da kupiš putnike, da istovaruješ putnike, da svladaš osnove prometne tehnologije, i.e. ATRON, da prodaješ karte, da pregledavaš karte (? - diskutabilno), da pomažeš invalidima pri ulasku/izlasku iz busa, da si putnicima na usluzi, da im pružiš osnovne informacije o prometu i da se ophodiš s njima prema bontonu. (Vjerojatno sam sada nešto i zaboravila, pa me slobodno nadopunite.) Kao vozač javnog prijevoza u neprestanom si dodiru s javnošću, s ljudima, živim bićima, a ne krumpirima. Nisi sam na svome radnome mjestu. Ti si gazda busa/tramvaja, ali svaki dan primiš preko 500 gostiju.

Meni je ovo tako trivijalno, ali iz tjedna u tjedan viđam vozače kojima je ovo strano.

Mislim da je greška poslodavaca što eksplicitno ne navode ove značajke posla i što druge vještine (osim vozačkih), poput socijalnih, komunikacijskih i informatičkih, potrebne za korektno i kompletno izvršavanje posla ne postavljaju kao uvjet, a sve to očekuju od vozača jednog busa ili tramvaja, jer, evo broja 0800.

Citat: Ivan  u Rujan 16, 2012, 01:27:59
Nitko ovdje nije pisao da je posao lagan i bez stresa, ali to ne znači da će biti lakši ako vozači ne dobivaju praktički nikakav trening poslije nego jednom sjednu za upravljač; ne treba reći samo "evo vam broj pa prijavite vozača ako vam se ne sviđa", nego radi dobrobiti svih raditi na tome da za tim ima što manje potrebe, a to se u ZET-u ne radi sustavno nego sve ovisi o inteligenciji, obrazovanosti i pristojnosti pojedinog vozača...
Da, vozači koji su dovoljno inteligentni, obrazovani, pristojni i savjesni ne rade niti imaju problema u svom poslu, dok su oni suprotnih osobina, zapravo, oni koji bacaju ljagu na sve ZET-ove vozače. I zašto ih onda braniti? Zašto se njihovi postupci opravdavaju, umjesto da se njihovi problemi adresiraju i počnu rješavati na odgovarajuće načine. Ja glasam za edukacije, predavanja, seminare, radionice...

Želim ovo sumirati jednom crnohumornom slikom: http://lolimage.com/img/ups/84524943311328190972.jpeg ;)
Nadam se da se nitko neće naći uvrijeđen.

Citat: Ivan  u Rujan 15, 2012, 23:04:33
Nije ništa reducirano na 109 navečer, već barem 15 godina vozi slično.
Hehehe, ali slično nije isto kao i identično. :) Na toj liniji je dovoljno pomaknuti polaske za 3, 4 minute pa da nastane kaos.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

421

Žao mi je da su pojedinci krivo shvatili poantu priče- rad vozača u 24 satnom radnom vremenu, s klimom ili grijanjem ili bez,poluispravni busevi,  poremećen bioritam, poremećena ishrana,  rad s ljudima gdje je jednom u busu prehladno-drugom pretoplo npr,  pritisak poslodavca na kontroli karata, vječna strepnja od bliskih susreta s  " nezadovoljnim putnicima" -većinom švercerima koji imaju podršku  i od onih koji plaćaju kartu(?) , borba s krivo parkiranim vozilima na stajalištima bez podrške pauka, policije, izuzetno blag i tolerantan sustav sudstva u slučajevima napada na vozače JGP i napokon elektronske i štampane tiskovine koje svemu tome daju itekakav ton kako bi povećali tiražu na ionako zamrlom  tržištu.
ZET je bio,ostao i bit će vijest. Većinom negativna i loša u čemu svakako kumuje gore navedeno. Poslodavac čini pomake u tom dijelu priče, ali sve novo što se uvede dočekano je na nož i podozrivo i podrugljivo se ignorira i pljuje po svemu.
Bit je da vozač ima vrlo veliku odgovornost gledano kroz prizmu cijene ljudskih života koje prevoze, za razliku od drugih zanimanja koja jesu stresna, ali nemaju tu vrstu pritiska.
Utopistički bih volio raditi u Sloveniji na primjer: uđe li čovjek na kriva vrata-na to ga upozori putnik, uđe li i pokuša se voziti bez karte-vozač stoji dok se karta ne plati, putnici ne negoduju na vozača već na švercera jer čovjek samo radi svoj posao.
Da, ja volim svoj posao, i radim najbolje što mogu no puno će Save još  proteći, a ja više neću biti živ, dok se dostigne "slovenski i zapadni model" vožnje JGP.
Bi li moglo bolje-svakako da bi ! Putnici bi trebali uložiti malo više truda u poznavanje bontona i pravila vožnje ,a ne kako opstruirati što se može reflektirati u kontaktu s vozačem.
I među vozačima ima nas svakakvih, no svake druge, četvrte i pete godine zeleno svjetlo za dalji rad daje Medicina rada kroz svoje liječničke preglede. Da li je to slučaj s putnicima-dakako nije.Tko zna koga i što ja vozim.Ima li ili nema kartu, ispada sasvim svejedno.
Bunt prema stanju u društvu ili gradonačelniku i njihove frustracije ne treba otrpjeti nitko, što god radio.Malo više poštovanja ne bi bilo naodmet.
Primjećujem da sam se jedini javio kao vozač- zato jer me boli pljuvanje po profesiji ili sam vičan tipkanju , ali to je moj stav kojim se ne mora složiti ostatak kolega niti bilo tko. Dio sam nesavršenog sistema u kojem onaj koji radi i čiji se rad vidi, trpi najviše.No to je moj izbor.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

221

Ma zapravo, cijela je ova priča krenula u sasvim krivom smjeru. Inicijalni post Tomeka je govorio o velikoj gužvi koju je primjetio na liniji 109. Složit ćete se svi, vozači s time nemaju apsolutno ništa. Količinu putnika po vozilu određuje netko drugi - onaj/oni koji sastavljaju red vožnje i to tako da stave više ili manje voznih redova na pojedinu liniju. Naravno, to bi sve (možda) funkcioniralo da 60 autobusa ne trune u Dubravi. A zašto stoje....znamo.

S druge strane, je li se sjećate izjava o Atronu kada se uvodio, kada je najavljivana fikcija o prijavi i odjavi putnika? Gospon TJ je prenosio zamisli nadređenih o tome, da će se pratiti broj odjava i prijava u pojedino vozilo i shodno tome poslati novo vozilo na tu liniju. Danas se možete samo popiškiti od smijeha na to.

tamlover

Bravo 421, sad bih ti skoro sve što si napisao i potpisao!

*mogli bi otvoriti temu "Odnos vozač-putnici i obrnuto" s obzirom da nam rasprave često idu u tom smjeru pa da ne offamo toliko po drugim temama.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

dean25

#282
Na liniji 109 s početkom primjene ovogodišnjeg jesenskog voznog reda (od 3.9.) izrađen je novi dodatno pojačani vozni red-i to baš radnim danom-i to baš u periodu od 16:30 do 19:00 sati-i to baš u smjeru Črnomerca.
Naime,dosadašnji polasci iz Dugava do Knežije koji su se sa srednjih službi povlačili u garažu,sada voze skroz u Črnomerec.
Tako da ne stoji da nije ništa mjenjano.
Je,mjenjano je,i to na bolje.
I to samo zato da se smanji slijed kretanja autobusa - dosad svakih 14-15 min,sada svakih 11-12 min.

Ukoliko još netko ima nešto dodati vezano za razne događaje za liniju 109,molim ga da otvori novu temu linija 109,pa da piše o tome u toj temi.

dean25

Od ponedjeljka 24.9. na izvanrednoj autobusnoj liniji za Sljeme radnim danom,zbog neisplativosti,ukidaju se polasci s Mihaljevca u 19:00 i od Tomislavovog doma u 20:00 sati.

Miho-x

Citat: dean25  u Rujan 21, 2012, 00:08:33
Od ponedjeljka 24.9. na izvanrednoj autobusnoj liniji za Sljeme radnim danom,zbog neisplativosti,ukidaju se polasci s Mihaljevca u 19:00 i od Tomislavovog doma u 20:00 sati.

Šteta baš mi je žal, Plačem za svakim ukinutim polaskom i linijom :(
mudra vožnja je partnerstvo za preživljavanje
zato kontroliraj se ili ćeš postati žrtva