Cestovna infrastruktura i njen utjecaj na trajnost vozila

Autor marin, Svibanj 12, 2016, 15:03:16

marin

Grškovićeva (stara) je učinila svoje, a i druge ulice! Danas kad pogledaš npr linija 226 ima tolko lošu cestu na dosta velikom dijelu i gdje su još serpentine, da je to muka za autobus. Nedavno sam se tamo vozio sa gbr. 475 i nabijao je dosta, a pitam se kakva bi muzika bila sa Citelisima, i koliko bi oni izdržali? To bi se raspalo kao i Citari koji su prošli više da je ta šteta nepopravljiva I stotke MAN-ovi stari! Oni su na 118 počeli vozit dok je cijela komplet trasa bila kao sad onaj zadnji dio u Voltinom. Ne znam za liniji niti jednu osim 118 da prolazi TAKO lošeom cestom. Očaj!

Ivan

Aj muka mi je više. Ne laprdaj opet o Citelisu koji sad nema veze u nekim tvojim fiktivnim uvjetima "koliko bi izdržali". Bus može izdržati koliko šasija izdrži (i MAN-ovi SG220 koji su najdalje dogurali su imali nekoliko promijenjenih motora), Citelisi su skoro isti kakvi su bili kad su došli a ne da su se razdrmali u 4 godine što si par puta napisao a izmislio si jer se očito nisi vozio u novima i tek su se od 2013. doveli u red, došli su tako labavi (to nitko nije osporavao) i ništa im posebno nije raspalo zbog vožnje dok su novim Citarima pucale šasije, onda zapaljene električne instalacije, popucani prozori i probijanje vode posvuda u skoro svakom komadu, a da ne nabrajam sve ostale gluposti kao krovne obloge koje su otpadale i trebalo ih je šarafima za drvo naganjati, rukohvati koji su se lomili, i sto drugih gluposti. No to se u tvojoj glavi dogodilo samo zbog linije 226  ::| jadni Citari, ništa drugo nije prošlo slične ceste.
(a ja bih se kladio i da je Citelisova šasija itekako robustna, a Citelis sigurno manje nabija po rupama i od LC što jedino ti ne možeš shvatiti)

Zna se s čim ih treba uspoređivati.

Njihovi parnjaci su NL263 2003. koji se savršeno drže za svoje godine, a vozili su otpočetka i za razrovano Podsusedsko Dolje koje se teško može riječima opisati osim da je stanje kraj kamenoloma bilo slično kao i u samom kamenolomu, da ne nabrajam sve ostale jadne ceste kakve su bile po zapadnim brdima po Mikulićima ili Vrhovcu ili gdje već, a sad i stalno voze opeterećene 128, 132, 133 i prigradske linije 16x dok Citari rijetko idu na slične 209, 216, 26x/27x  baš zato jer su za neku stvar.
I također su im blizu Lion's City 2006. koji su isto brzo poslani na loše ceste iza Brezovice. Oni su bili dosta raštimani i klepetavi kad su došli, ali to se pomalo popravilo i nisu nikad imali bitnih problema kao Citaro.

I što sad uvodiš "stotke" u priču, Mercedesi istog godišta '99 su ispali iz igre a ovi se svi drže bolje od 5 godina mlađih Citara osim jednog karamboliranog koji je opravdano odsutan.

Dakle uspoređuj s MAN-ovim istih godina ako hoćeš, a sad vidimo što smo odavno znali oni koji nismo zaslijepljeni piz....jama koje tebe muče, a to je Citaro=nekvaliteta.
Znam što je dobro kod njih, dobri su za vozača, motori su u redu, i meni su ti prvi Citari subjektivno stvarno dragi i volio bih da ih još malo poštede V. Gorice i da još požive koliko mogu i to sam napisao puno puta, ali svi su odavno mogli vidjeti da ne valjaju i neće još dugo.

Dreamwalker

#2
Citat: marin  u Svibanj 12, 2016, 15:03:16
Grškovićeva (stara) je učinila svoje, a i druge ulice! Danas kad pogledaš npr linija 226 ima tolko lošu cestu na dosta velikom dijelu i gdje su još serpentine, da je to muka za autobus. Nedavno sam se tamo vozio sa gbr. 475 i nabijao je dosta, a pitam se kakva bi muzika bila sa Citelisima, i koliko bi oni izdržali? To bi se raspalo kao i Citari koji su prošli više da je ta šteta nepopravljiva I stotke MAN-ovi stari! Oni su na 118 počeli vozit dok je cijela komplet trasa bila kao sad onaj zadnji dio u Voltinom. Ne znam za liniji niti jednu osim 118 da prolazi TAKO lošeom cestom. Očaj!

Koji komad ceste na 226 osim onih 200 metara od Skenderice do Konzuma (Kameniti stol - Remete) je trenutno u lošem stanju? Da je prije par godina Kameniti stol bio očajan, to stoji i upravo tamo su Citari nadrapali. Ali sad kad je Kameniti stol na novo presvučen prije malo manje od dvije godine, cesta je super. Citari su stradali i na liniji 203 koja je u kompletu bila u očajnom stanju. Tu je posebno stradao 651 koji je jedno vrijeme prije slanja u VG bio stalan na 203. Ali nakon obnove Bukovačke i Kamenitog stola, nije mi jasno o čemu ti pričaš, a i ne vidim kako serpentine, koje to zapravo i nisu jer su to obični zavoji, mogu naškoditi busu.

Svi gradski MANovi su itekako kvalitetniji od gradskih Mercedsa istih godišta. Tu nema iznimke.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

I još ispravak oko 226, prvih nekoliko godina su Citare uopće izbjegavali slati tamo i često su dalje vozili O405N da se mjesecima nije moglo vidjeti Citaro, isto kako ni na 106 nisu stavljali NG313 nego su uredni (no ipak stariji) NG312 druge serije ostali tamo redoviti (što je meni bilo glupo s obzirom da na Kaptolu ima turista itd., no što se tiče stanja novijih autobusa je valjda razumljivo).

Današnje stanje cesta na 226 nema veze s tadašnjim, isto da, glupost o navodnim serpentinama, očito mi je bilo preglupo i primijetiti uz sve ostalo. ::|

A Citari su osim toga imali opet loše ceste i na 203 gdje su na kraju odradili puno, ili na 201, 208 i nekim drugim linijama gdje su bili redoviti od prvog dana, no stvarno nije bilo u prosjeku gore od cesta na zapadu kud su slali nove MAN-ove, uključujući ne samo Voltino ili Podsused itd. nego i "elitne" Tuškanac i Šestine na kojima je uvijek bio novi bus a cesta cijelim putem loša.

Dreamwalker

#4
Citari na 226 voze otkako je došla druga serija 2004., a NG 313 nikad nisu redovno vozili 106 osim pred Sisvete. Kad je nabavljena hrpetina Citara II G, onda su većinom vozili Citari iz serije 175 - 179 tu liniju. No sve prije toga su redovno išli NG 312 i to samo određeni primjerci. Ako me sjećanje dobro služi, to su bili 151 i 152.
Za APD se uvijek znalo da najnovije buseve uvijek šalju na 201/202 i na 203 po jednog. Srebrnjak je bio do prije koju godinu isto u katastrofalnom stanju, a svejedno su vozili najnoviji busevi uključujući Citare I i Citelise kad su bili novi.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

marin

Prva stvar, imamo šofere iz APD koji su vozili u to vrijeme i mogu potvrdit moje navode (ja to za lošu cestu i trganje Citara nisam izmislio, to je prija par godina stajalo na forumu), a još nakon što je poštovani kolega Ivan napisao da se na 134 JEDINO podnošljivo vozit se u Citelisima (a upravo je suprotno), te nakon što je napisao da Citelis manje lupa nego LC, debilno je išta više govorit. Ipak, u pravu je on doli svi ostali vozači, putnici, prometnici  ;)
Kad se prođe Krematorij, linija 226 smjer Svetice, nakon ravnog dijela po novoj cesti dolazi par većih zavoja (Bože mi oprosti što sam ih nazvao serpentine, evo, 4 Zdravo Marijo i 5 očenaša) i tamo je cesta poprilično loša, a 90% voze LC-ovi. Poanta je bila da će doć Ivan drugi dan u takvog razj***** LC-a i reć da više nabija, dok npr Citelisi koji voze na liniji, bezveze govorim, 120 su mekani i ne lupaju (a nigdje loše ceste na trasi). Kad oni dožive liniju 226, dam sve što imam da bi bili za CIOS. Uostalom, u vrijeme kad su svi Citari bili u APP (175-210, 220-231), cesta je bila puno lošija i to na dosta linija, počevši od 134 u Jarnovićevoj, od cijele trase linije 125, od Ilice s oni opasnim prekopom kod bivše Name itd. Sad su u boljem stanju i to vidljivo, a i do prije godinu dana, Ilica je bila kao špigl, sad se to više ne može baš reći. Slobodno pljujte po ovome, pogotovo šoferđija poštovani dipl.ing. Cit.Iris. Ivan jer znam da će se nastavit svađat i uvjeravat me u gluposti, al ono totalne gluposti. Ja sam van teme  byeg
Sorry za off topic.

Dreamwalker

#6
Citat: marin  u Svibanj 12, 2016, 18:39:16

Kad se prođe Krematorij, linija 226 smjer Svetice, nakon ravnog dijela po novoj cesti dolazi par većih zavoja (Bože mi oprosti što sam ih nazvao serpentine, evo, 4 Zdravo Marijo i 5 očenaša) i tamo je cesta poprilično loša, a 90% voze LC-ovi.

Ta cesta ne da nije u lošem stanju, nego je obnovljena prije malo manje od dvije godine i u odličnom je stanju. Ili se nisi vozio tako skoro (zadnje dvije godine onuda) pa ne znaš ili je to još jedan plod tvoje mašte kako bi prikazao da bi se kvazipoluproizvod Citelis mogao raspast.

Jedini komad gdje je cesta loša je onaj komad nakon tih zavoja kad se popneš na brijeg (od Skenderice do Konzuma).
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

Ne znam što reći. Tema su Mercedesi O405N, uključili smo spontano Citare koji još imaju neke veze (može se razdvojit tema ako bude trebalo), a došao opet na svoje kreveljenje o Citelisu u potpuno neprovjerljivoj tezi. Teroriziraš svaku temu koju stigneš.

Da bi opravdao svoje mišljenje o zaista katastrofalnom stanju Citara, uvijek je nešto drugo krivo. Citelis je očito kriv što se Citaro raspada. Citelis sigurno neće preživjet jer se Citaro raspada. Sve vrlo duboke znanstvene teme, ajnštajne.

Ni riječi nisi napisao o stvarno relevantnoj usporedbi s drugim autobusima sličnih godišta prema kojima je Citaro spreman za otpad a NL263 spreman da pređe još milijun km. Dakle samo radiš sr... na ovom forumu da bi opravdao svoja isprazna mišljenja i odsad sam skoro spreman da počnem lobirati o nekom isključenju tvog članstva na neko vrijeme.

Ono za lupanje mislim na ovjes, što očito ne razumiješ pod milim suncem i neće ti ništa pomoć. Ako pod lupanje misliš na trešnju i zvukove napiši tako, opet kažem da to nisam nikad osporavao da je završna obrada u najmanju ruku manjkava, no očito si prezadojen da shvatiš da netko može vidjeti i nedostatke i mane svakog busa. I da mu se život ne svodi na uporno pljuvanje nečega što mu se ne sviđa. Za ovjes ne možeš napisati da je gori i zaista si totalna neznalica.

I na kraju imaš svoje šarene ideje o cestama koje su zaista toliko isprazne da je mučno više boriti se sa svakom tvojom rečenicom. Ako nisu ceste onda je javna nabava o kojoj znaš više od svih. Uvijek si ti pametniji.

Stvarno majmunarije. Žao mi je ovog foruma s tobom.

leonardo123

Citat: Dreamwalker  u Svibanj 12, 2016, 18:51:10
Ta cesta ne da nije u lošem stanju, nego je obnovljena prije malo manje od dvije godine i u odličnom je stanju. Ili se nisi vozio tako skoro (zadnje dvije godine onuda) pa ne znaš ili je to još jedan plod tvoje mašte kako bi prikazao da bi se kvazipoluproizvod Citelis mogao raspast.

Jedini komad gdje je cesta loša je onaj komad nakon tih zavoja kad se popneš na brijeg (od Skenderice do Konzuma).
Točno. Cesta od Skenderice do Krematorija je obnovljena prije dvije godine isto kao i Bukovačka(od kružnog toka za 226/203 do Gornjeg Bukovca). Također, nova cesta je od raskrižja u Remetama, tj.od Konzuma do Ulice Česmičkoga što u prijevodu znači da je 80% trase 203 obnovljeno u zadnjih 2-4 godine. Ako ne vjeruješ, slobodno se provozaj i sa 226,203 pa da vidiš u kakvom je stanju cesta. Još ostaje taj mali komadićak od Konzuma do Skenderice, ali čuo sam i da bi to ove godine ili iduće moglo biti obnovljeno. Prema tome, na 203 slobodno idu Citari i ne raspadaju se na njoj, a na 226 idu Lion's Cityi zato što je cesta sanirana prije nekoliko godina i od tad su ih slali na 226 jer je bila nova cesta. Vozim se svaki radni dan u Citaru na 203 i ide dosta dobro. Da staviš Citara na 270, on bi se raspao na pola puta radi ceste, zato tamo ide Lion's City. Mene zanima samo kako će se kretati linije 228/227/226/203 ako će se i kad će se raditi novi rotor kod Svetica.

tramvajac 92

Citat: marin  u Svibanj 12, 2016, 18:39:16
Kad oni dožive liniju 226, dam sve što imam da bi bili za CIOS.
Znali su zalutati, za razliku od 203 gdje su Citelisi bili redoviti (kad su i vozili, što i nije bilo prečesto) :)evil
Citat: marin  u Svibanj 12, 2016, 18:39:16
Uostalom, u vrijeme kad su svi Citari bili u APP (175-210, 220-231), cesta je bila puno lošija i to na dosta linija, počevši od 134 u Jarnovićevoj (...)
Nisam ih baš često viđao na 134, na 114 i da, zbog plinaša kojih više nije bilo nego što ih je bilo. Jarnovićeva je bila oranica dok nisu sredili, skoro ko Voltino i Slavenskog (pored shopping centra). Zagrebačka je loša, jer je nisu pošteno uredili otkad je podvožjak otvoren, a trpi jako velik promet, trebalo bi je potpuno zatvoriti i obnoviti.
Citat: leonardo123  u Svibanj 12, 2016, 22:49:44
Mene zanima samo kako će se kretati linije 228/227/226/203 ako će se i kad će se raditi novi rotor kod Svetica.
Vjerojatno okolo, pored MIOCa, pa desno na Petrovu i dalje redovno (iako bi za 228 bilo praktičnije onda okrenuti smjer vožnje).