Liburnija - prijevoz na otocima

Autor peron24, Prosinac 23, 2015, 15:07:03

peron24

Autobusni prijevoznik Liburnija obavlja prijevoz putnika na 10 gradskih i dvadesetak lokalnih linija kojima pokriva najveći dio Zadarske županije. Osim gradskog i lokalnog postoji i otočni prijevoz na većim otocima zadarskog arhipelaga. To su otočna zajednica Ugljan-Pašman, otok Iž i Dugi Otok.
Putnici koji stižu autobusom na zadarski kolodvor presjedaju na obližnji terminal za gradske autobuse na linije 2 i 4 koje voze za Poluotok. Polasci su svakih 15 minuta. Na Poluotoku se nalazi pristanište sa brodove i katamarane. Za razliku od Splita i Šibenika sve zadarske kulturne i povijesne znamenitosti (kojih je mnogo) nalaze se na vrlo malom prostoru, tako da posjetiteljima kada stignu na Poluotok nije potreban nikakav dodatni prijevoz. Slično kao u Trogiru.
Sa sjeverne obale Poluotoka polaze brodovi i katamarani, a trajekti odnedavno isplovljavaju sa nove luke Gaženica do koje se stiže linijom 9 koja polazi sa kolodvora. Nedaleko od čekaonice sa prodajom plovidbenih karata polaze gradski autobusi 2 i 4. Dvica ide preko naselja Arbanasi i vozi do kolodvora, a četvorka ide direktno na kolodvor i produžuje preko cijelog Bulevara do naselja Crno.

Ovog Citara sam snimio sa palube trajekta. Iznad su gradski bedemi

MB O345 Foto by: Krpan


UGLJAN-PAŠMAN

Ugljan i Pašman su u geografskom smislu dva otoka, ali su od 1973 povezani 210 metara dugim mostom preko kanala Ždrelac tako da su u prometnom smislu jedna otočna cjelina. Prije nekoliko godina most je bio u rekonstrukciji a promet preko i ispod mosta obustavljen tako da su stanovnici otoka Iža, Rave i južnog dijela Dugog Otoka imali velikih problema sa prijevozom. Otoci Ugljan i Pašman protežu se u smjeru sjeverozapad-jugoistok i to paralelno sa kopnom. Ugljan je sjeverniji i nešto manji (oko 50 km kvadratnih), ali ima više stanovnika. Pašman je južniji i nešto veći (oko 63 km kvadratnih). Na svakom otoku se nalazi po jedno trajektno pristanište. Na Ugljanu se nalazi u mjesto Preko kojemu ime govori da se nalazi preko puta Zadra. Na Pašmanu trajekti pristaju u najjužnijem mjestu Tkon preko puta Biograda. Važno je napomenuti da se u Preku nalazi benzinska stanica koja je za sada jedina na otočnoj zajednici. Tek se planira gradnja u Tkonu. Plovidba do Preka traje oko pola sata a na nekim linijama se pristaje i na maleni otočić Ošljak. Sva naselja na oba otoka povezuje sasvim solidna cesta D 110.

U mjestu Preku se nalazi mali autobusni terminal za polaske za sva mjesta na Ugljanu i Pašmanu.
Pogled sa trajekta

MB O307 na terminalu Preko 2008. Foto by: Kićo

Terminal 2003 (slika sa brodskog foruma) iza je otočić Ošljak


Postoje četiri linije, dvije za sjevernija i dvije za južnija naselja.
Prema sjeveru voze ove linije:
Preko-Sutomišćica-Lukoran-Ugljan (oko 12 km)
Preko-Sutomišćica-Lukoran-Ugljan i nastavlja za Gornje Selo (Muline). To je inače jedino naselje na otoku koje nije okrenuto prema kopnu nego prema sjevernijem Dugom Otoku.
Prema jugu voze dvije linije:
Preko-Kali-Kukljica (oko 8 kilometara)
Preko-Kali-Kukljica i nastavlja preko kanala Ždrelac za pašmanska naselja Ždrelac,Banj,Dobropoljanu,Neviđane,Mrljane,Pašman(skreće u centar mjesta), Kraj, Ugriniće i Tkon.
Mjesto Kali ima najviše stanovnika na otoku i malo brodogradilište. Tkon je najjužnije naselje udaljeno oko 30 kilometara od Preka i tu se nalazi trajektno pristanište za liniju Tkon-Biograd

Čekaonice na Pašmanu su neobično dizajnirane, foto by: 057info

Pogled sa trajekta

MB O405 NÜ na liniji Tkon-Preko

Plovidba od Biograda do Tkona traje 15-tak minuta i na toj liniji plove manji trajekti.


peron24

#1
DUGI OTOK

Dugi Otok je najveći  i najviši (337m) otok u zadarskom arhipelagu, tako da su njegovi vrhovi vidljivi sa nekih viših lokacija u Zadru, međutim od kopna ga zaklanjaju otoci Ugljan i Pašman tako da se do Dugog Otoka mora obilaziti na dva načina. Budći da je dosta udaljen od kopna ima i znatno manje stanovnika od Ugljana i Pašmana, iako mu je površina 114 km kvadratnih, dakle gotovo identično kao Ugljan i Pašman zajedno.Trajekti plove od Gaženice do naselja Brbinj koje se nalazi otprilike na sredini otoka. Plovni put je oko sjeverne strane Ugljana tako da plovidba traje čak sat i 15 minuta. Obilazi se se otok Ugljan sa sjeverne strane, prolazi se kanalom kraj otočića Jidula, zatim pokraj naseljenih otoka Rivanj i Sestrunj. Trajektna luka se nalazi u Brbinju u jednoj maloj uvali. Nedaleko je otočić Utra.
Na Dugom Otoku  postoje dvije autobusne linije. Jedna za središnji i sjeverni dio otoka, a druga za južni. U Brbinju polazi linija sa sjeverni dio.
To je linija: Brbinj-Dragove-Božava-Soline-Verunić-Veli Rat. Južno od naselja Soline se nalazi i najvažnija plaža Saharun .
Na Dugom Otoku obično voze najstariji autobusi koje Liburnija posjeduje
Steyr snimljen 2013, foto by: Maky

Ovog MB O305 sam snimio pri izlasku sa trajekta u ljeto 2013

Gužve u sezoni  su ogromne,tada prometuje znatano više autobusa Foto by: Tomek


Poviše trajektnog pristaništa nalazi se naselje Brbinj kao i cesta koja spaja na tzv. "otočnu magistralu" tj. cestu D109 dugu oko 42 km.Za sjevernije naselje Božavu postoji katamaranska linija koja povezuje i otoke Rivanj.Sestrunj i  Zverinac.

Na južnom djelu otoka postoji linija koja polazi od naselja Sali prema susjednim naseljima Zaglav, Žman i Luka. Za Sali i Zaglav plovi katamaranska linija preko kanala Ždrelac.
Na južnom djelu otoka godinama je vozio Sanos 415.5

Foto by: Zadarski list, snimljeno 2010

peron24

OTOK IŽ

Otok Iž je daleko manji od dosad spomenutih otoka. Površina mu je oko 14 km kvadratnih i ima dva naselja Mali i Veli Iž. Nalazi se u kanalu između velikih otoka Ugljan i Dugi Otok. Do njega se dolazi preko kanala Ždrelac. Taj kanal ima iznimno veliku prometnu važnost. Nakon prolaska kroz kanal može se ploviti na jug prema šibenskom arhipelagu i taj prolaz je jako bitan za nautičare. Zapadno od kanala nalaze se naseljeni zadarski otoci Iž, Rava i južni dio Dugog Otoka. Trajekt za otok Iž plovi do pristaništa Bršanj na jugoistočnom djelu otoka. Nedaleko od pristaništa Bršanj nalazi se naselje Mali Iž, a 5 km dalje i najveće naselje Veli Iž sa oko 500 stanovnika. Katamaran plovi za Mali i Veli Iž i dalje nastavlja za otok Ravu. Plovidba do Velog Iža traje oko sat vremena. Oba naselja na otoku sa trajektnim pristaništem povezuje mali autobus. Na otoku se nalazi jako malo motornih vozila. Slično kao i na Drveniku Malom,Žirju i sličnim otocima vozi nekoliko prastarih neregistriranih automobila bez tablica ili čak sa ex-yu tablicama.

TAM 130 A 85, foto by: http://odpedalirati.blogspot.com/2011/07/iz-chill-out.html

U ljeto 2014 zatekao sam neobični Auwerter Neoplan 8012


Na svim spomenutim otocima postoji više voznih redova, za špic-sezonu 7. i 8. mjesec, pred i post sezonu 6. i 9. mjesec, i zimski red vožnje. Vozni redovi su usklaženi sa redom plovidbe trajekata,brodova i katamarana.

Osoblje

*Većina fotografija postavljenih s ovog profila djelo su naših pratitelja na Facebooku. Hvala vam svima!*

MAN truck bus

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"