Snježna idila (zima 2009)

Autor manoplan, Siječanj 14, 2009, 23:33:13

brunok

U 13.30 sudar dvaju Zetovih autobusa na Ljubljanici (Linija 113-114),samo lakše ogrebotine u predljelu prikolice i zglobnog djela, u zamjenu na Jarun poslan 115/2.

Mirta

Ma u je...oj metropoli sve štima ako ćemo vjerovati novinarima. Da se spustim 10-tak minuta do Ilice, potrebni su mi klinovi kao da se uspinjem na velkebitske stijene. Pantovčak? Da umreš od smijeha!
Nikad ne reci:"Nikad!".

STIB

Na 201/202 bi sve bilo skoro normalno da jedan bus nije ujutro otišao mijenjati tramvaj po Maksimirskoj.  >:(
Lašćinska je očišćena i posoljena tako da se vidi crni asfalt (dakle previše), a Srebrnjak je u podne još bio sav pod snijegom, ali se bus uspio popeti.
204 i 207 ne voze...
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Tomek

#18
Mogu reći da je zimska služba danas bila solidna, malo sam gledao njihove kamione, najveći garažni broj koji sam vidio je 173, očito ih ima puno.
137 nije vozila, ne znam dali je uopće osposobljena, ali ona je tako i tako tako strma ulica da i auti nisu mogli njome proći, kamoli bus.

Sve ostalo je iako usporeno vozilo više manje ok, barem u zapadnom i južnom dijelu grada.. Ne znam kako je sa 106??












tamlover

Ove naše informacije o normalnoj vožnji na većini linija ZET opovrgava:

http://www.zet.hr/vijesti/novosti/promjene-u-autobusnom-i-tramvajskom-prometu.aspx

*Nostalgično: pogledajte fotku uz obavijest
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Tomek

Zanimljivo, ovdje piše da je 143 skraćen, a ja se vozio sa 143 i pričao s vozačem koji je rekao da su samo jedan krug bili skraćeni, opet dezinformiraju putnike kao i obično..
Inače, problem nije popesti se na brda, nego spustiti se, te su očito naučili lekciju prošle godine kad je gbr31 završio u dvorištu spuštajući se sa Krvaveca.

Još jedan problem, ali zimskoj službi su ležeći policajci kojih ima milijun i koji jako smetaju. Svako malo ispred zgrade čujem buum kad ralica rokne u ležeći..
No naravno, svake godine je tako i tko onda ima posla? Pa naravno, tvrtka koja ih postavlja i za koju se priča da je Bandićev kum direktor te ih zato i ima gdje trebaju i ne trebaju..

tamlover

Citat: Tomek  u Prosinac 19, 2009, 17:51:06
spuštajući se sa Krvaveca

Jel to Krvarić?
Inače, i lud i zbunjen je već shvatio da su ležeći, pa onda oni stupići, pa vjerojatno i nova naplata u ZET-u, stajališni displeji (nabrajam...to bi bila recimo sumnja bazirana na iskustvu) itd. kumska posla. Samo još normalni (a svi se tako volimo nazivati) nisu.  ;D
Što se potrganih ležećih tiče, kumovi trljaju ruke čim padne snijeg jer znaju da će Holding uplatit lovicu za popravak, tj zamjenu modula.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

plavi ZET-ov bus volim

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

brunok

Oko 17:55 su na ljubljanici stali svi autobusi na 40 minuta dok su se razdvajala dva autobusa, te su vozači bili prisiljeni zvat ralicu da očisti terminal, sada sam bio u 21:45 sve je u redu

421

Nisam primjetio fotke Citelisa, i zanimaju me komentari o grijanju u busevima.
Znači li to da su vozila bila dovoljno ugrijana?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

PROFA

Jel moraju imat busevi zimske gume ili M+S ili ?

421

Sva vozila ( uključivo autobuse) moraju pri zimskim uvjetima na cesti biti opremljena zimskim gumama ili lancima na pogonskim kotačima.
Obzirom da su busevi (ZET) uzeti na leasing, to je obaveza davatelja leasinga opremanje vozila za zimske uvjete.
Solo busevi su opremljeni M(ud-blato )+S(now-snijeg) gumama na obje osovine, dok su zglobni opremljeni M+S gumama na prednjoj i pogonskoj osovini, a na srednjoj su protektirane sa zimskom šarom.
Većina guma su Good Year Metro MCS na prednjoj i Metro MCD na pogonskoj i drugoj osovini.
Lance na busu sam vidio u APD samo jednom na starom SU busu zbog mogućeg šlepanja jer je tad dizalica bila u kvaru( Richelie), a FAP prezauzet za tramvaje.MANa još nije bilo.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

brunok

inače samo bih se nadovezao na grijanje u autobusima, citari su me jako razočarali jer vebasto se uopče na pali,radimo u jaknama i kapama a novi su busevi, majstor u APP neznam šta da napravi jer svaki dan sve više i više citara nema grijanja koji nemaju dovljano duge linije da se motor jako grije npr 113, moraš imat obavezno kapu i debelu jaknu kao danas,dok na španskom,podsusedu,zaprešiču nemam takvih problema jer ne stojim dugo sa autobusom.
Dali netko zna šta se događa sa citarima??

Berlingo

Nadam se da ujutro sljede nova izvjesca. Vani nije bas dobro. Oborina nema ali minus je jako debeo. I ne mogu a da ne komentiram, za mene najgora slika danas. Kokosinjac ili papamobil po snijegu. Jako dobro znam sta je to. Pogotovo kad mu je zadnji kraj povisen. Jezim se od toga.

Ivan

#29
Citat: tamlover  u Prosinac 19, 2009, 18:29:55
Citat: Tomek  u Prosinac 19, 2009, 17:51:06
spuštajući se sa Krvaveca

Jel to Krvarić?
Ma frajer je na Krvariću sj... u puno boljim uvjetima, cesta je bila samo mokra... Snijeg se tog jutra uopće nije ni zadržavao na cestama, možda je bilo malo bljuzgavice, dakle malo prilagođavanja vremenskim uvjetima (5 km/h sporije) i to je to... Ja sam 99% siguran da je to bila greška vozača, jer mnogi lošiji vozači kvalitetnu cestu na Krvariću uzimaju kao pozivnicu za divljačko spuštanje kod kojeg bi ako nešto izleti pred bus bilo nemoguće zakočiti i na suhoj cesti... Ili je možda djelomično kriv i neki tehnički nedostatak, tih godina nije bilo neobično da na ovakve linije šalju autobuse sa pokvarenim retarderom. ::|


...
Što se tiče grijanja u novim Citarima, izgleda da je kod njih grijanje iz klime iliti stropno grijanje jako bitan dio u ukupnom udjelu... Što mi ide na živce jer mi uvijek smeta kad mi toplo ili hladno puše u glavu... No, bilo kako bilo, dosad nisam osjetio da je slabo, stalno mi se čini da su prilično topli. Ne znam, možda je grijanje za vozača slabije nego kod drugih, putnički prostor je OK, barem premam mom iskustvu.