Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

Majstor

Iskreno
I Zet je uzeo Man-a sada nadam se i ubuduće
Samo mi sudite pošteno !

citaro

Ne znam kako je vozacima, ali meni kao putniku je zadnja generacija Lion's City-ja toliko udobna da ih izbjegavam kad god mogu.

elez

Citat: Boki651  u Listopad 03, 2017, 00:03:01
Nisam za to da se uzima krama poput Citelisa ili Urbana, jer se to već pokazalo kao loš potez.
Uzet ce se sta EU fondovi odluče a po meni je Iveco skroz okej, nista mu ne fali, omjer cijene i kvalitete je odličan. Ili mozda cak u obziru uzmu i Urbina pa ih tako malo poguraju u RH
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Boki651

Solaris Urbino je odličan. Kad sam napisao Urbana, mislio sam na Urbanway. Imao sam se prilike voziti u Urbinu u tri poljska grada i ostao sam oduševljen kako udobnošću busa, tako i završnom obradom. Nikakvo lupanje iznutra, sve na svom mjestu. Kvalitetu i Citelis i Urbanway stavljat u istu rečenicu je jako pretenciozno, jer niti jedan od tih s putničke strane nije autobus u kojem se putnik ugodno osjeća. Znam i da se mnogi vozači žale na njih. U Rijeci, gdje kad nalete na neravnine, moraš se derati s osobom do sebe da te čuje, tolika je "tišina" u busu. Pa čak i novi Urbanwayevi su se stopili u taj dojam.
Ne mora bit ni MAN ni Mercedes, ali definitivno ne bih Iveca u gradu više. Za Iveca u prigradu ne bih sudio, jer sam se tek par puta vozio u Crosswayu i Arwayu, tada su mi bili ok.

tramvajac 92

Crossway je jeftin, dobro ide, i dosta je udoban za putnika.

Imaju svojih problema, ko i svi drugi busevi, ali ovaj mi djeluje da ga voziš 10ak godina i onda ga zamjeniš novim. Kako bi zapravo bilo dobro da prijevoznici i rade, a ne da u nekim firmama voze autobusi s početka 90ih.

man323

Citat: citaro  u Listopad 03, 2017, 21:20:31
Ne znam kako je vozacima, ali meni kao putniku je zadnja generacija Lion's City-ja toliko udobna da ih izbjegavam kad god mogu.

Sve ovisi o tome kako kupac konfigurira i koncem toga naruči vozilo. MAN generalno ima tvrd ovjes koji sa novim Cityjem odlazi u prošlost jer se u novom Cityju koristi neovisan ovjes.
Pravilnije bi bilo reći za "generacije" -> izvedbe / serije ili kako u drugim državama govore "step XY".


ManNLNG

EUROBUS AV120

Shole

S obzirom da iduće godine dolaze 52 nova autobusa možda se nađe i koji City

elez

Onda ce se s toliko nabavom zamijenit sve Avtomontaze, El-ovi, SL222, SGovi i Conecti?
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

tramvajac 92

Mislim da Conecti nisu u pitanju. 47 starih MANova (ako će se uzeti EU lova po sistemu 1 rashod = 1 novi bus) + 4 stara minibusa. Možda se riješe  i Traffica #13.

ManNLNG

Kad se natječaj objavljuje, koji mjesec?
EUROBUS AV120

kico101

#1272
Citat: Shole  u Prosinac 01, 2017, 09:27:31
S obzirom da iduće godine dolaze 52 nova autobusa možda se nađe i koji City
Sto nije 52 malo preoptimisticna brojka, ipak? S obzirom da se jos nije izaslo sa odabranim ponuditeljima, tesko mi je povjerovati da citava kolicina moze stici iduce godine.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Ja sam poprimio terminologiju od uprave ;) , njima je nabavka autobusa kad se potpiše ugovor.  Htjedoh reć da će u idućoj godini sigurno bit dogovoreno i potpisano što i kad dolazi, a vjerovatno će nešto od tog bit isporučeno u 2019.

lussin

Zagreb i Osijek su objavljeni, se možda šta pomaklo u vezi Rijeke?