Dalmatinac bus, Omiš [ST]

Autor maky, Siječanj 12, 2008, 01:14:36

Shole


Ivan

Pa je li se u S315UL uopće ugrađivao neki drugi motor osim OM447/457?

VladeErceg

Citat: Ivan  u Svibanj 24, 2017, 14:18:10
Pa je li se u S315UL uopće ugrađivao neki drugi motor osim OM447/457?
Ovo je nf

Poslano sa mog LG-H650 koristeći Tapatalk


Tomek

Citat: Ivan  u Svibanj 24, 2017, 14:18:10
Pa je li se u S315UL uopće ugrađivao neki drugi motor osim OM447/457?

S315UL su dolazile i sa MAN motorima poput Samoborček-Autoturist-ovih iz 97.

VladeErceg

Dalmatinceva 319ul je sa man motorom

Poslano sa mog LG-H650 koristeći Tapatalk


dedal

Dokad ćemo Promet i svi mi dopuštat ILEGALNE radnje ovog prijevoznika? Sramota je šta mu sve sve dopušta. Još je u zadnje vrime posta je izrazito bezobrazan. Pa on ima plaćenike koje stoje na stanicama i gledaju di se šezdestka nalazi dok traju ljetne gužve samo da bi mogli poslat svoje buseve tri minute isprid Prometovih i pokupit sve putnikie. Onda kad ne uspiju, namjerno ulijeću skuterima isprid Prometovih autobusa i usporavaju ih. Još se nešto hvale (pa tako i ovdi) da imaju bolje autobuse od Prometovih a neki od tih su koštali samo par tisuća eura iz uvoza pa se zapitajte koliko su zapravo kvalitetni.

Shole

Institucije koje su za to zadužene nije uopće briga kako on radi,  ili znaju sve jako dobro ali je podmazao di treba.  Ne ulazim u detalje koji se spominju u postu iznad jer se nisam osobno uvjerio u njih, al me svejedno jako interesira na koji način on uopće vozi te linije.  Očito je da je pospajao nekoliko lokalnih i županijskih.  Uopće mi nije jasno tko određuje (valjda Grad Split)  tko i kako može koristiti gradska autobusna stajališta, osim Prometa

zlepur1

Nije da ga branim ali po zakonu može koristiti stajališta ako su navedena u koncesijskom odobrenju bez obzira što ih koristi i konkurencija u ovom slučaju splitski Promet.To što su pospajane linije nije nikakva novost, uostalom koristi ih i APP i niz drugih prijevoznika.A sad šta se tiče polazaka , niko ne brani Prometu da korigira svoj vozni red i ide ispred njega 10 do 15 minuta pa se niko ne bi žalija na krađu putnika, ali ipak mislim da putnici više preferiraju drugog prijevoznika radi cijene putne karte i kvalitete autobusa.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

NP-549

#263
U županijskoj dozvoli koju zatražiš navode se kao stajališta samo naselja,  nemožeš unositi djelove bilo kojeg grada ili naselja. Ukoliko staješ na više mjesta u istom naselju, onda to dogovaraš sa dotičnom općinom u kojoj se nalazi naselje. Vjerovatno im je s te strane papirnato sve čisto za ostale općine, al nevjerujem baš da im je Grad Split dozvolio korištenje svojih stajališta kad imaju svojeg prijevoznika.  I Riječki Autotrans dolazi iz pravca Opatije ili Crikvenice u Rijeku pa staje samo na autobusnom kolodvoru Žabica.  Nijedno drugo stajlište im nije dozvoljeno koristiti, iako je riječ npr. i o linijama od nekih 30 ili 40 km.  I putnicima iz Crikvenice bi odgovaral da bus stane i kod shoping centra, i kod gimnazije i u centru ....  al nesmije i amen.  Staje na kolodvoru.  Jedina iznimka koja je dogovorena s Gradom Rijekom je da linije iz Krka nakon Žabice odu još napravit krug na zapad gdje obiđu većinu srednjih škola.

tramvajac 92

Zanimljivo, u Rijeci ne staju, ali u Zagrebu staju kod Lisinskog, kod Avenue Malla i kod rotora (Remetinec).

NP-549

U Rijeci stanu na crnjaka kod pumpe na Školjiću ovi šta dolaze iz Delnica (puno ljudi radi na sudu), a Krk i Crikvenica stanu na semaforu na fontani.  To se zna da se nesmije, al ajde recimo da ljudima idu na ruku ako je moguće.  Isto tako, ako šofer ne želi stat on poslije nemože imat nikakve posljedice radi tog.  Ukrcaj je isključivo na Žabici.

XDonald

U Splitu i busevi Autotransa i Prometa Makarske koji voze iz Splita u pravcu Makarske i Dubrovnika staju i kupe putnike na Firulama i Krizinama, također i oni koji od tamo dolaze u Split iskrcavaju ih na tim istim, a cesto i kod Lidla ili na Mertojaku, ne samo na kolodvoru u luci. Oni koji dolaze iz Rijeke i Zagreba ugl voze ulicom Domovinskog rata prema kolodvoru pa vjerojatno nekad iskrcaju i na Opcini.

dedal

#267
To je u Splitu teži problem kad ovdje imamo Prometno redarstvo koje uopće ne obavlja svoj posal umisto da sankcioniraju takve prijevoznike i posebno auta parkirana na stanicama koji smetaju autobusima. Nisu to vjerojatno jedini zakoni koje Dalmatinac krši. Zapitajte se zašto se u njega na minimalac zapošljavaju vozači bez iskustva, a oni stariji koji valjaju odlaze? Zakon o radnom vremenu vozača i upotrebi taho listića je vrlo jasan i u Prometa se sprovodi korektno, a u Dalmatinca? Još je pola od tih vozača prijavljeno na obrt Dare, a pola na Dalmatinac bus.

mainz

01.08.2017.


110


114


115


Kad su ove naljepnice "SPLIT - PODSTRANA - OMIŠ" nalijepili?
Na 115 je samo sa strane jer naprijed radi display. Tada je pisalo "SPLIT - OMIS" a sada piše "SPLIT-PODSTRANA-OMIS". Možda se na 114 pokvario display jer znam da je i njegov prikazao tekst.

mainz