Linije - razno 2012.

Autor conecto, Siječanj 03, 2012, 09:53:10

tramvajac 92

Np.

Izmjene na Kaptolu..

Citat:Ulica Kaptol (od Vlaške do Zvonarničke), zbog radova, zatvara se za sav promet. Početak radova očekuje se u ponedjeljak, 30. srpnja, u 8 sati, a završetak se predviđa u ponedjeljak, 6. kolovoza.

linije 106, 201 i 226 u smjeru prema centru grada prometovat će redovnom trasom do raskrižja Zvonarnička/Ulica Kaptol/Nova Ves te izmijenjenom trasom na Novu Ves, gdje će biti privremena početno-krajnja stajališta, s kojih će prolaziti trasom: Mala ulica, Medvedgradska, Ivana Tkalčića, Tome Mikloušića, Nova Ves, Zvonarnička, Degenova i dalje redovnim trasama do odredišta.

Ako će na 106 ostati zglobni to će biti zabavno za vidjet (a i slikat, pogotovu prolazak kroz Malu ulicu), iako sumnjam da zglobni uopće može svladati Malu i onda oštro skretanje u Tkalčićevu.. Nekako mi više liči da će poslati solo..

marin

Sa solom nemaš šanse, kad se nakupi bakica gore je nego na liniji 109 vjeruj mi 100 puta sam vidio kako idu prema groblju i ispadaju iz zglobnog busa, doduše sad nema toliko ljudi ali ipak...

dean25

Kakva je situacija na Kaptolu?
Jesu li počeli radovi danas?
Kako funkcioncira izvanredna organizacija prijevoza zbog radova?
Da li su danas bili disponirani solaši ili zglobne makine na 106?
Hajde dežurni izvjestitelji...gdje ste nestali?

marin

Haha, na 106 sam danas vidio gbr. 325 ili 335 nisam siguran, uglavnom bilo je onako kako sam i očekivao.  >hammer<

221

dominik,

Citat:Linija 118 izmijenjenom trasom

Autobusi na liniji 118 Trg Mažuranića – Voltino vozit će od četvrtka, 16. kolovoza od 8 sati do završetka I. faze radova na uređenju dijela Zagorske ulice (28.8. ujutro), djelomično izmijenjenom trasom:

- iz Voltinog naselja redovnom trasom do raskrižja  Zagorska/Selska, nastaviti trasom Selska - Prilaz baruna Filipovića - Grada Mainza - Slovenska - Fonova – Hanuševa -  Jagićeva – Izidora Kršnjavoga i dalje redovnom trasom do Trga Mažuranića.

S Trga Mažuranića autobusi će voziti trasom Trg Maršala Tita - Klaićeva - Republike Austrije - Ilica - Selska - Zagorska i dalje redovnom trasom.

Na izmijenjenom dijelu trase prema Trgu Mažuranića privremeno se uspostavljaju autobusna stajališta u Selskoj (postojeće ugibalište u zoni raskrižja sa Zagorskom), Prilazu baruna Filipovića kod kućnog broja 15 i Fonovoj ulici (postojeće stajalište kod Zapadnog kolodvora). Prema Voltinom naselju privremeno se uspostavlja autobusno stajalište u Selskoj (južnije od kućnog broja 2), a stajalište u Zagorskoj u zoni raskrižja sa Selskom izmjestit će se zapadnije od postojeće lokacije.

ZET

dean25

Od ponedjeljka 20.08. linija 164 se u pojedinim polascima produžuje do naselja Komari.

tramvajac 92

Citat: ZETPrvi polazak sa Savskog mosta do naselja Komari bit će u 14.20 sati.
Prvi polazak sa Savskog mosta je u 5.40 sati.  good_boy

ikar

Očito počinju voziti do tamo od 14.20. (Uz neku svečanost  ;D )

tamlover

S.most 14:20

Komari 15:10

Do 3.9. će se razmatrati mogućnosti izmjena u voznom redu kako bi se ostvarilo više polazaka do Komara, skratilo vozno vrijeme eventualnim preusmjeravanjem linije na Jadransku av., korigirali polasci u špicama rano ujutro i popodne jer s produžetkom linije kasnije se dolazi na Savski m. i ljudi kasne na posao. Možda će se raducirati 165 jer je do sad ovaj dio Horvata gravitirao na tu liniju i Staru karlovačku.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

plavi ZET-ov bus volim

Novi tip voznih redova na autobusnim stajalištima. Primijetite kako su jednaki voznim redovima tramvaja na ZET-ovoj stranici. http://www.zet.hr/tramvaj/dnevni.aspx
Prikazuje se samo jedan smjer linije (što je logično, jer ako ideš na Britanac, ne zanima te kada ide prema Mihaljevcu) i umjesto polaska autobusa s početnog/krajnjeg odredišta prikazuje se vrijeme kada bi bus trebao biti na određenoj stanici, što je po meni veliki +.
Kladim se da su u ZET-u über ponosni što uvode promjenu koja će zaista koristiti svim putnicima i, nadam se, biti pouzdana (za razliku od stajališnih displeja).

(Očekujem da bi u početku moglo biti problema kod žurnih vozača koji vole biti 5 minuta ispred Atrona, no nadam se da će ih šefovi pravovremeno upozoriti da se prilagode.)

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

dean25

Pohvala TAMLOVERu na izvještaju s terena vezanog za produljenje linije 164 do Komara.
Evo još nekoliko detalja vezanih za ovo:
1.Znači,linija je produljena cca 2300 m u svakom smjeru (2360 m),
i 2.Na novom dijelu trase uspostavljena su obostrana stajališta:Prevendari,Mavračići,Derdići i Komari(okr.).To su znači sve tzv.zaseoci u naselju Horvati,a to cijelo područje spada pod grad Zagreb (VGČ Novi Zagreb-Zapad),a samim time je 1.tarifna zona i vrijede pokazi oznake ZG na profilu.

dean25

Listajući ZETov Pravilnik o prometnoj službi na autobusima (OOUR AUTOBUS-PROMET) iz 1986.godine,u Glavi VII.-Prijelazne i završne odredbe,pod Tarifne zone (Popis linija) na stranici 119 napisano je linija 140 Ljubljanica-Srednjaci (???) i linija 134 Savski most-Demerje(???).
A istovremeno piše za liniju 113 Ljubljanica-Jarun i 132 Savski most-Hrvatski Leskovac.
Da li je to greška za linije 140 i 134?
Pitam s obzirom da je 134 trebala biti Črnomerec-Oranice,a Demerje nije ni imalo bus tad.
Ili sam nekaj gadno zabrijao??
Molim pomoć!

tramvajac 92

140 je postojala. Za Hrvatski Leskovac je vozila linija 132 kao i danas.

Evo dokaza:
Citat: ipiljek  u Svibanj 20, 2009, 21:28:01
Evo u starom telefonskom imeniku iz 1985./86. sam pronašao nešto malo o ZET-u.U to vrijeme se Zagreb užurbano spremao za Univerzijadu.Sve te ljude je, naravno, trebalo kvalitetno, sigurno i točno prevesti do željenih odredišta.Bilo je važno da Zagreb ostane u lijepom sjećanju (što naravno i jest  8)), pa se i ZET potrudio ;D.Evo kako je to izgledalo tada, a možda se neki i prisjete tog bezbrižnog vremena! :) ;)

http://i667.photobucket.com/albums/vv36/TOMOS_E90/img305.jpg

Portos

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 21, 2012, 09:10:33
140 je postojala. Za Hrvatski Leskovac je vozila linija 132 kao i danas.
Do negdje 1980g linija 113 do Jaruna vozila je Selskom i Horvačanskom do Jaruna. Nakon toga započinje izgradnja naselja Gredice, Staglišće, Gajevo i stara Horvačanska postaje neprohodna te od 113 nastaju 113 i 140 do Srednjaka koja je trajala do otvaranja pruge za Jarun. Sa 140 sam se vozio svakodnevno na njoj su vozili uglavnom MAN 890UO.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.