Kolovoz 17, 2019, 12:44:45
autobusi.org forum

Autor Tema: Alati i programi za objavljivanje slika na forumu  (Posjeta: 11233 vremena)

Travanj 07, 2008, 09:37:56
Posjeta: 11233 vremena

autobusi.org

Gost
Pošto još ima upita kako staviti slike na forum evo instrukcija za one koji možda neznaju...

1) Otići na:  http://photobucket.com/

2) Tamo će vas dočekati ovaj ekran, a vi ćete kliknuti na Sign up
3) Dobit ćete sljedeći ekran za prijavu gdje je potrebno ispuniti podatke tj. izabrati username, password i dati neki svoj valjani mail. Na kraju kliknuti na Sign me up!
4) Na e-mail adresu bi trebali dobiti konfirmacijski link kojim potvrđujete da ste upravo vi kreirali taj account na photobucketu.
    Sada se možete loginirati sa odabranim podacima:5) Preporučamo da se slike koje želite upload-ati prije ih smanjite na veličinu 800x600 radi brzine i da vam ne zauzimaju prostor na Photobucket-u.
    Ako ne onda preporučamo ove postavke:
     1. Prijeđete mišem preko svog username-a i u padajućem izborniku odaberete Account settings
     2.Odaberite Album Settings
     3.Radi lakšeg odabira nakon pregleda albuma slika koje ste Upload-ali ovdje možete označiti IMG Code da vam se samo on pojavljuje ispod slike
     4.Ovdje označite maksimalnu rezoluciju slike koja se koristi na forumu 1024X768
     5.Pritisnite Save
     6. i još jedan Save i Photobucket je spreman za Upload6) Sada bi trebali biti unutar svog albuma. Recimo da želite uploadati sliku po nazivu primjer.jpg ( koja se nalazi na vašem računalu):
    Kliknemo na Upload i Select photos and videos
...nakon čega dobijete sljedeći ekran. Na njemu odaberete  folder na svom računalu gdje ste pohranili sliku primjer.jpg. Označite je i kliknite open
Trebalo bi pisati Upload complete. Sada treba kliknuti na Save and continue to my album
7) ... i eto nas na ključnom ekranu. Sada treba kopirati (copy) IMG code ispod željene slike... i zalijepiti (paste) na forum u okvir za postanje poruke

Klikom na ''Pregled'' provjeravamo je li sve u redu ( odnosno da li je to željena slika ) te klikom na ''Pošalji'' stavljamo sliku na forum.
« Zadnja izmjena: Rujan 24, 2016, 21:49:41 od 5AR »

Svibanj 29, 2009, 15:49:15
Odgovori #1
Offline

erobuss


OBAVIJEST!!!
V A Ž N O   P R O Č I T A T I

Poštovane kolegice i kolege, molim vas da prilikom "citiranja" odnosno "quotanja" postova koji u sebi sadrže fotografije obvezno izbrišete "[ img ]"  i "[ /img ]" koji se nalaze na početku i na kraju svakog linka.

Ukratko da skratim priču, zabranjeno je citiranje slika!

S poštovanjem,
EROBUSS
« Zadnja izmjena: Svibanj 29, 2009, 15:51:51 od erobuss »

Veljača 02, 2014, 16:11:37
Odgovori #2
Offline

shef

Global Moderator
Postavljanje fotografije na forum putem servisa Tinypic:


1. otvoriti stranicu www.tinypic.com  i kliknuti na Odaberi datoteku - crveno uokvireno; fotografije se nakon prebacivanja na računalo sa fotoaparata i mobitela najčešće nalaze u folderima Dokumenti, Moje slike i tome slično. najčešće imaju slovno-brojčane oznake sa prefiksima jpg ili png:
2. moja fotografija ima oznaku 20131215_160531.jpg - uokvireno crvenom bojom;  ukoliko niste sigurni koja je rezolucija fotografije kliknite na resize (uokvireno roza) i postavite na maksimalno dozvoljeno za ovaj forum - ovako kako je kod mene 1024X768 i kliknite na Upload Now! - uokvireno zelenim:

3. otvara se novi prozor sa zatamnjenom pozadinom; u polje Your Answer samo prepišite tekst iz gornjeg velikog prozora - u ovom primjeru white bread
4. upload traje nekoliko sekundi; pojavljuje se novi ekran gdje se vidi sličica koju postavljate na forum; desnom tipkom miša zacrnite/označite/kopirate tekst označen narandžastim okvirom; taj tekst kopirate u post na forumui to je to, slika Čazminog Otokara je na forumu!

Preporuča se registracija, manje su šanse da slike kasnije nestanu.
Napomena! Tinypic je samo jedan od mnogobrojnih servisa za postavljanje fotografija na forume. Slobodni ste koristiti bilo koji servis.
« Zadnja izmjena: Rujan 24, 2016, 21:51:57 od 5AR »
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic