projekt croatia bus

Autor lerotai, Travanj 21, 2012, 16:00:43

lerotai

pozdrav svima,

nakon dugog vremena imam opet vremena za maketarstvo :):) i evo odma ideje za jedan veliki i mocan projekt :)
veliki sam obozavatelj cb-a i zelim napraviti nekoliko njihovih maketa. sta tocno jos neznam ali moglo bi vak nesta ispasti :):)

sta vi kazete? jel kako izgleda?

ideje i prijedlozi su uvik dobrodosli....

do uskoro

no sikiriki

zlikowszky

Projekt je uistinu moćan...
Imaš već razrađenu ideju?
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

manoplan

Citat: lerotai  u Travanj 21, 2012, 16:00:43
nakon dugog vremena imam opet vremena za maketarstvo :):) i evo odma ideje za jedan veliki i mocan projekt :)
veliki sam obozavatelj cb-a i zelim napraviti nekoliko njihovih maketa. sta tocno jos neznam ali moglo bi vak nesta ispasti :):)
sta vi kazete? jel kako izgleda?
Jako dobro  :D I velika je šteta što će ovaj model zaživiti samo u vidu tvoje makete, a ne i u stvarnosti u voznom parku Croatia Busa.

lerotai

Citat: zlikowszky  u Travanj 22, 2012, 09:41:35
Projekt je uistinu moćan...
Imaš već razrađenu ideju?

sta mislis dali imam izradenu ideju?

taman se mislim dali cu kao ti preljepiti cijeli autobus ili samo naljepiti nalipnicu sa logom :/ sta ti preporucavas?
no sikiriki

elvis

Ako kupis maketu od Tieber reisen,onda vec imas boje,samo promjenis logo ;)

lerotai

dobra ti ta ideja - ali takvo lakiranje mi je najmanja muka pa cu lakiranje odma sam napraviti...

sta kazete na ovo?

starliner-a sam malo popravio i napravio cityliner-a da vidim :):)

no sikiriki

zlikowszky

Citat: elvis  u Travanj 24, 2012, 15:52:59
Ako kupis maketu od Tieber reisen,onda vec imas boje,samo promjenis logo ;)

Imaš boje, ali kad ideš skidat natpise, više ih nemaš. Najbolje kupiti bijeli model i airbrushem ga srediti.

Konj

Prekrasni su , tko zna mozda i zazivi a vjerovatno ne u ovom sastavu u kojem je firma.
By the way, kruze price da medu sada kupljenim busevim i jedan cityliner, zivi bili pa vidjeli.

8) 8)

Shole

možda malo ranije napravit prijelaz na tamnije.  Znači da počne oko sredine tako da već od zadnjeg kotača nadalje bude vidljivo tamnije

lerotai

mali update:

lakiranje je pocelo i naljepnice su narucene :) slike slijede
no sikiriki

lerotai

kao sto sam obecao - sljede slike

lakiranje je zavrseno - sada samo naljepnice :)
porucene su pa sada cekam njih dok dodu...

ovo je prvi (probni) model u nizu njih nekoliko :) :)
no sikiriki

Josip-Split

Citat: lerotai  u Svibanj 29, 2012, 18:16:36
mali update:

lakiranje je pocelo i naljepnice su narucene :) slike slijede

kako se naručivaju naljepnice?

lerotai

ima novosti iz moje garaze :):)

kao prvo evo naljepnica...
njih sam napravio sam na kompjutoru uz pomoc CB-a. a jedan covik mi ih je isprintao na specialan papir...

i evo ih sada na autobus-u:

kao prvo moram reci da je ovo samo jedna proba bila. nisam bas zadovoljan sa ovim kako je ispalo.
najlepnice nisu 100% tu di trebaju i djelomicno su se pokvarile u procesu postavljanja :(:(

moram prvo nalipiti bijele pa onda one druge. to je previse tesko i uopce nece kako ja hocu :/
na prednjici se vidi da nemore bez bijele podloge. jednostavno neizgleda dobro posto je plava boja previse tamna :/

sada moram skontati kako cu dalje nastaviti i sta cu raditi...

pozz
no sikiriki

josiPLAN1

kako se rade nijanse na autobusima  ???

zlikowszky

Za to definitivno treba airbrush i fine dizne na njemu da se dobije prijelaz iz jedne boje u drugu, ili prijelaz iz jedne nijanse boje u drugu nijansu iste boje. Nadam se da sam razumio tvoje pitanje...