Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

NP-549

Sve linije voze, osim linije 11.  Okretište Lokva od Badnjaka više nije u upotrebi jer se otvorio kafić tako da se i na tim polascima moraju koristiti Saršoni, pa se kasni oko 10 minuta u povratku.  S obzirom da su danas vremenski uvjeti loši,  gospoda su dopeljala svoje osobne aute na sigurno  (iako je sutra nedjelja), pa su zakrčena okretišta  Saršoni i Garići, tako da 11-ica vozi samo do Benaši !

mivano

Stanje od prije malo više od pola sata:
12.30 sati
lokalne linije prometuju uredno
županijske linije:
L 26 - do marketa u Hreljinu
L 11 - uredno, ali okretište na Pogledu
L 20 - do Pogleda (Studena i Klana zaleđena prometnica)
L 21 - do Gornji Sroki (Kudeji i Brnčići nisu očešćeni)
L 22 - do Permana
L 30 - do Pasjaka (ne ide u Brce)
L 23, 28 - do Brguda (ne idu u Mune)
L 36 - do Lignja
L 32A - otežano uz kašnjenja

Od 13.30 krenut će linija za Studenu i Klanu.

mivano

Trenutno stanje:
"18 sati
lokalne linije prometuju uredno
županijske linije:
L 26 - do Milleniuma
L 11 - uredno, ali okretište na Pogledu
L 20 - Studena i Klana uz manje poteškoće
L 21 - do Gornji Sroki (Kudeji i Brnčići nisu očešćeni)
L 22 - do Permana
L 30 - do Pasjaka (ne ide u Brce)
L 23, 28 - do Muna
L 36 - otežano, do stanice prije okretišta
L 32A - otežano uz kašnjenja"

izvor: Facebook Autotroleja

mivano

Stanje od jutros:
"29.12.2014.
8 sati
lokalne linije prometuju uredno
županijske linije:
L 26 - do marketa u Hreljinu
L 11 - uredno, ali ne prometuje na dionici od Saršona do Viškova (kroz Mladeniće)
L 20 - uredno, ali ne ulazi se u Lisac
L 21 - uredno
L 22 - do Permana
L 30 - ne ide za Pasjak i Brce
L 23, 28 - do Zvoneće
L 36 - do Lignja
L 12 - ne ulazi u Lukeže"

mivano

Posljednje službeno priopćenje (15 sati):
29.12.2014.

15 sati

lokalne linije prometuju uredno

županijske linije:

L 26 - do marketa u Hreljinu

L 11 - uredno, ali ne prometuje na dionici od Saršona do Viškova (kroz Mladeniće)

L 20 - uredno, ali ne ulazi se u Lisac

L 21 - uredno

L 22 - do Permana

L 30 - ne ide za Pasjak i Brce

L 23, 28 - linija 28 do daljnjega ne vozi prema Brgudu zbog nemogućnosti korištenja okretišta - ide se do Zvoneće; linija 23 od 13 sati vozi do Muna

L 36 - do Lovranske Drage

L 12 - ne ulazi u Lukeže"

Srećom nema školske nastave.

mivano

Sa Autotrolejevog web-a:

http://www.autotrolej.hr/default.asp?ru=1&gl=201503050000001&sid=&jezik=1   

"JAKA BURA OTEŽAVA PROMET (5.03.2015.)

- u 11.45 sati u prekidu linije 4 i 11 zbog srušenog krova (Tizianova ulica). Preusmjerene preko Drenove (u polasku), te u povratku linija 11 ide preko Guvernerove palače.

Linije 29 i 27 prometuju do Šmrike zbog jake bure i zabrane prometovanja, dok linija 26 prometuje do Plasa."

mivano

http://www.fiuman.hr/susret-lokomotive-i-autobusa-pored-kazalista/

"Prometne gužve ujutro u Rijeci su gotovo pa uobičajena situacija, a one su se još malo povećale ovog petka.

U Ulici Ivana Zajca točno pored naše istoimene nacionalne kazališne kuće pokvario se gradski autobus Autotroleja i taman tada je s druge strane naišla lokomotiva.

Trak koji je tako rezerviran upravo za javni prijevoz zbog toga se neko vrijeme nije mogao koristiti.

S obzirom na to da je garaža Autotroleja ipak prilično blizu, kvar je vjerojatno relativno brzo bio otklonjen, a promet tim trakom normaliziran."

mivano

http://rijecan.in/nesnosne-guzve-u-gradskom-prometu-od-rujevice-do-zabice-vise-od-sat-vremena-automobilom/



"Cijeloga dana promet se u Rijeci odvija izuzetno otežano, javljaju nam naši čitatelji, a u to smo se i sami uvjerili putujući na razne novinarske zadatke širom grada, ponekad i javnim prijevozom.

Čini se da je situacija posebno eskalirala oko 16 sati kada se jedan veći dio Riječana automobilima ili javnim prijevozom vraća kući s posla.

Kako nam javljaju mnogi naši čitatelji gradom se putuje (vozi) izuzetno sporo, a možda i najteža situacija je u zapadnim dijelovima grada – tako nam jedan naš čitatelj javlja kako se upravo vozi od Rujevice prema Žabici, a njegovo putovanje traje više od sat vremena!

– U cijelom gradu gužve u smjeru istoka su strašne! Auti i autobusi stoje na mjestu.. Spasite ljude i obavijestite ih da ne idu u grad ako ne moraju! – javlja nam jedan čitatelj.

Riječanima je poznato da se još od proljeća na prometnicama obavljaju radovi na polaganju ili obnavljanju vodovodne i kanalizacijske infrastrukture, no sve je dodatno otežano od početka rujna kada su počeli radovi na obnovi kolnika Ulice Riva, jer je sužavanje prometnice na tom dijelu ceste u dijelovima dana s vršnim opterećenjem prometnica u više navrata izazvalo pravi prometni kolaps.

Posebno je to izraženo, čini se, danas, a obične ljude, nedovoljno informirane o dinamici, vrsti i trajanju radova, posebno nervira činjenica da se na nekim mjestima radova (Rujevica npr.) već tjednima ne vide radnici, mada prometnice zjape raskopane, dok još više bode u oči činjenica da vikendom – kada je promet ionako na riječkim prometnicama slabiji – na cestovnim gradilištima nitko ne radi?! Valjda izvođači radova štede na (ne)plaćanju prekovremenog rada, mada nam se – ovako laički – čini da je daleko veća šteta u izgubljenim (radnim) satima mnogobrojnih Riječana koji gube vrijeme čekajući u beskrajnim kolonama na riječkim cestama.

Očekuje se da će u kasnim popodnevnim satima intenzitet prometa u gradu opadati."

mivano

Semafor na trasi L11 zbog radova između stajališta Donja Drenova 1 i Donja Drenova 2. Naizmjenično se vozi jednim trakom.

mivano

Sa Facebooka Autotroleja:
"Od subote, 14.11.2015. godine u 14 sati do nedjelje, 15.11.2015. godine do 24 sata, za sav promet se zatvara ulica Riva. U tom periodu sve lokalne i županijske linije koje u centar grada dolaze iz smjera zapada koriste sjeverni koridor i kreću se trasom:
Manzzonijeva – Fiorela la Guardie – Pomerio – Žrtava fašizma.
Linija KBC prometuje u smjeru B trasom KBC Rijeka – Nikole Tesle – Željeznički kolodvor – Manzzonijeva – sjeverni koridor do stajališta Piramida odakle nastavlja redovnom trasom.
Linija koje prometuju do terminala Jelačićev trg (3A, 5 i 32) te linije koje prometuju do terminala Delta prometuju trasom:
Fiumara – Veslarska – Ivana Zajca
i dalje redovitim trasama do terminala Jelačićev trg i Delta.
Za ukrcaj/iskrcaj putnika županijske linije koriste stajališta Manzzonijeva, Fiorello la Guardia i Fiumara.
U smjeru od istoka prema zapadu sve lokalne i županijske linije prometuju redovnom trasom (Adamićevom ulicom)."

mivano

#700
Prometno rješenje za autobuse je katastrofa. Sjedi 1! Tko je osmislio ovu idiotariju?  >hammer<

Umjesto da linije koje dolaze iz Prvomajske i Vukovarske odmah idu sjevernim koridorom prvo se ide na željezničku gdje se u gužvi gubi i po 20 minuta i onda se skreće na Brajdu pa sjevernim koridorom. Danas je 5-ica stajala u gužvi 15 minuta na raskrižju Tesline i Krešimirove.






dragec52

 Haj. Danas sam vozio "6" cu. LUDILO totalni debakl onih koji donose strateške odluke. Prvo u Nikole Tesle čekam red da uđem u željezničku stanicu - nitko niti ulazi niti izlazi - Opet čekam red da se ubacim za skeretanje u Manzonijevu i tako 2 puta u smjeni. ALI još nešto u smjeru Krnjeva,
OPET čekam red jer kolona koja skreće u Manzonijevu opet mi smeta i pravi zastoj. A sutra vozim  "2" od 8 do 16.30  bit će veselo i uzbudljivo. Samo se nadam da neću imati SMEĆE od najnovijeg plinaša, jer današnji 812 je totalna  00000000000 kockica je za njega pojam brzog i hitrog busa.

NP-549

Po čemu ti je loš 812 ?   Mene ubija ona stanična koja svako malo se ukapča i ljudima glave padaju kako zakopa bus.  I još uz to onda ne radi zvono kad se ona uključi.  Tražio sam već par puta da preprogramiraju to al nisu baš zainteresirani

dragec52

PA TA STANIČNA HEBEM JOJ KONSTRUKTORA  Upravo je ona razlog mog jučerašnjeg raspoloženja i posta i što sam tako loše ocijenio ovu seriju plinaša. I danas sam ga vozio na "2" znatno manja gužva i manje kolone i SAMO 5 -6 puta se ukopao  naspram jučerašnjih 99. Tko će taj problem riješiti ja NE ZNAM ali nezadovoljstvo vozača je veliko upravo radi te stanične kočnice. A sada se izjašnjavam bus je OK  i sve za 5 ali samo kad budem vozio i ne mislio hoće li se ukopati.

NP-549

Vrhunac je proć s njim kroz četke.  Barem 10 puta ćeš skoro nosom u šajbu lupit.  Nek barem dodaju neki dugmić da ju možeš isključit u koloni