ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

dean25


tramvajac 92


plavi ZET-ov bus volim

#887
Jao, pa uopće nisam u toku. :o

Citat:Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorit će sutra, 1. srpnja u starom zagrebačkom tramvaju smještenom ispred Tehničkog muzeja u Savskoj cesti 18 prvu ZET-ovu suvenirnicu.

Osim artikala s motivima grada i javnog prijevoznika, posjetitelji će na toj lokaciji moći dobiti i sve informacije o uslugama ZET-a, ali i putem informativnih zaslona pratiti aktualna gradska i prometna događanja. Suvenirnica će svoja vrata otvoriti sutra u 8 sati, a prigodni darovi moći će se od sutra kupovati i u sklopu prodavaonice karata u Petrićevoj ulici, gdje već i postoji informacijski kutak za korisnike.

Izvor: http://www.antenazagreb.hr/vijesti/otvara-se-prva-zet-ova-suvenirnica/n13444/



Čitajući članke s drugih portala vidim da se uglavnom spominju artikli s motivima tramvaja (majice, magneti itd.). Mislite li/znate li hoće li biti i suvenira s motivima autobusa? To bi bilo odlično! 8-8
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

marin

#888
Citat: tramvajac 92  u Lipanj 29, 2014, 14:27:34
Super  thumbs
Tom vozaču je prošlo ljeto izgorio gbr. 335 na 131 i tada se također dobro pobrinuo za putnike :)

dean25


dean25

ZETova suvenirnica jutros puštena "u promet".Nažalost,nema prodajnih artikala maketa buseva.Ali vrijedi doći pogledati izložbene makete MB Citara i starih MANova 750.Svakako se može naći neka sitnica za kupiti npr.ZETova šalica za kavu na kojoj piše "dok Vi pijete kavu mi jurimo",privjesci,zidni satovi,kemijske olovke,...

MAN19464

Zet počeo zapošljavat vozače preko agencije Adria zapošljavanje d.o.o.
Navodno 2 vozača rade u podsusedu kao parkirači nemaju pravo na uniformu niti zadužuju karte, nesmiju na linije, voze samo po krugu i ako treba do Arz-a ili u Hr. Leskovac na servis.

Westin

Citat: MAN19464  u Srpanj 23, 2014, 23:35:35
Zet počeo zapošljavat vozače preko agencije Adria zapošljavanje d.o.o.
Navodno 2 vozača rade u podsusedu kao parkirači nemaju pravo na uniformu niti zadužuju karte, nesmiju na linije, voze samo po krugu i ako treba do Arz-a ili u Hr. Leskovac na servis.

Kad radiš preko agencije nemaš pravo na službeno odjeću bar kod većine. I ne mora se polagati npr. zaštita na radu i ostale stvari.
Da li znaš na kolko dobivaju ugovore ? po tjedan dana ???
Jer malo je nezgodno da imaju ugovor do petka,  a raspored se radi do nedjelje.

dean25

Nekužim zašto su im dali kojeficjent 2,00 a ne 2,40?

Westin

Citat: dean25  u Srpanj 24, 2014, 10:12:52
Nekužim zašto su im dali kojeficjent 2,00 a ne 2,40?

Uvijek su preko agencije muljaže kojima najviše ispašta radnik

dean25

#895
Slučajno sam naletio na sljedeći dopis (u prilogu) - tema je OIB korisnika.

Ivan

#896
Zadnjih nekoliko dana u zadnjoj smjeni stalno uđem u APP autobuse kojima je ugašena klima, je li to postalo nekakvo pravilo ili sam slučajno naletio na takve vozače?

Mislim, kad je ovako vlažno prilično je sparno i navečer... No dobro, ne kažem ni da je klima nužna niti sam veliki obožavatelj rashlađivanja, ali ventilacije mora bii i ne razumijem lijenost poslije nego se klima ugasi, za većinu vozača očito vrijedi da on ima svoj prozor a ostali nek se snađu... Pristojno bi bilo da se vozač prošeta i otvori prozore i poklopce jer zrak je unutra odvratan, zašto se to skoro uvijek mora prepuštat zbunjenim putnicima koji su već navikli da se prozori zaključavaju? :(

citaro

Dok dubravski citari primjerice hlade ko ludi... Trebali bi namjestiti tu klimu na neke normalne temperature.

Westin

#898
Citat:
Kad Danijela i Nikolina voze, nitko se ne šverca u autobusu
Stereotip o ženama kao lošim vozačicama definitivno ne vrijedi za Nikolinu Žiljak (33) i Danijelu Glavaš (31) jer one okreću bus dug 18 m, voze u rikverc, parkiraju...


Stereotip o ženama kao lošim vozačicama definitivno ne vrijedi za Nikolinu Žiljak (33) i Danijelu Glavaš (31) jer one znaju sve. Okrenuti zglobni bus dug 18 metara, voziti u rikverc i pravilno parkirati za njih je mačji kašalj.

- Odmalena su me zanimali samo autići i šarafi - sa smijehom nam je rekla Nikolina čiji su otac i brat profesionalni vozači, tako da ni ne čudi što je i ona završila u tim vodama.

- Deset sam godina vozila bus jer mi je otac imao autobusnu kompaniju - kaže Nikolina koja ZET-ov autobus vozi više od pet godina.

I kod Danijele je otac odradio važnu ulogu. Na njegov nagovor, kaže, prijavila se za ZET-ovu vozačicu busa.

- Oduvijek sam za volanom. Radila sam kao instruktorica vožnje - kaže Danijela koja nam posebno ističe kako ima položene sve kategorije.

Za reakcije ljudi, koji nakon što registriraju karte i shvate da je žena za volanom, kažu da su iznenađeni, ali kako su komentari pozitivni.

- Jednom mi je mala curica nacrtala srce jer se najviše voli voziti sa mnom i dala mi peticu jer vozim za pet - ponosno kaže Nikolina te nam dodaje da baka djevojčice na okretištu mora čekati upravo nju jer se malena samo s Nikolinom želi voziti.

Svi su ponosni na Nikolinu i Danijelu

Danijelina obitelj i prijatelji iznimno su ponosni na nju, dok se Nikolinin muž hvali da mu je žena prava vozačica. Obje jedva čekaju da im počnu smjene i da sjednu u 18 metara dug bus.
http://www.24sata.hr/sudbine/kad-danijela-i-nikolina-voze-nitko-se-ne-sverca-u-autobusu-378467


dean25

#899
kaže Zagrebancija o novoj redizajniranoj ZET-ovoj internetskoj stranici [a evo i slike]:



NOVITETI U ZET-U
Nova internetska stranica
planira put ZET na svoje internetske stranice uvodi sučelje za planiranje rute putovanja, te alternativne izbore putovanja.

Autor: Leonarda Lujić

Internetske stranice ZET-a
trenutno su u izradi, a noviteti koji će se pojaviti, novo su sučelje za planiranje putovanja, te opcija za izboralternativne rute putovanja.
ZET se uskoro uključuje i u
najnoviji val tehnologije, te će na tržište između ostalog,lansirati i mobilnu aplikaciju,koja će s velikom
preciznošću pokazivati točno vrijeme dolaska tramvaja.
Isto tako, moći ćete odrediti
najkraći mogući put između
točke A i točke B, koji možete prijeći ZET-ovim prijevozom.
Ove inovacije još jedan su
način kako bi se pružila što
bolja i potpunija usluga svim
korisnicima javnog prijevoza,te kako bi im se olakšala svakodnevna
planiranja putovanja po gradu.
- Pred završetkom smo izrade web stranica, a u koje uvodimo novitete. Novitet će biti sučelje za planiranje putovanja, gdje ćete moći saznati najkraću put od točke A do točke B. Također, u pripremama je i mobilna aplikacija s istim funkcijama - objasnio je glasnogovornik Tomislav Jurić.
Među morem apliklacija koje
se trude olakšati nam
svakodnevni život, ova
aplikacija zasigurno će imati brojne korisnike, jer nam je put do posla, škole, doktora svakako jedna od bitnijih stavki u planiranju obaveza.
Ovo će svakako podići našu
produktivnost i efikasnost pri obavljanju svakodnevnih zadataka.


http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/nova-internetska-stranica-planira-put_325055