Linije - razno 2014.

Autor Ivan, Siječanj 06, 2014, 14:09:42

822DoDo

#270
moze se lijevo kod antunovica u kobiljaku i onda bi mu trebalo oko 30min od dubca do sasinovca i lakteca...a ovak mu treba 40-50min s tim da se vozi po bozesacuvaj ulicama i bezveze kruzi...zbog tog 1km trase koji ne moze proci radi obilazak od cca 17km..nije puno obzirom na to da je inace cijela trasa oko 18km a ovako je oko 21km...dovoljno da se jako puno kasni zbog prometa
Das Beste oder nichts. MB

822DoDo

busevi na 274 totalno nepredvidivo voze (i  to vise manje prazni) polaske ima u 20:45 pa u 22:05 (iz lakteca odnosno sasinovca ako stigne)..a evo sad prosao bus koji ce iz sasinovca krenuti u 21:47...izmedu svega toga...ne zna se ko pije a ko placa, vozaci cijeli dan voze ko muhe bez glave...sramotno za zet
Das Beste oder nichts. MB

Ivan

#272
Malo švrljam po Google Maps i evo nešto zanimljivo, Gudci, uhvaćeno na Google Street View...


host image



Očito da ne samo da može proći bus nego i vozi, i postoji i neka nadstrešnica, to je samo za školski, ili?

Uglavnom, Gudci već dugo traže redovni bus, a Grad VG i ZET obećavaju neku pustu novu liniju, u čemu je stvar? Kakva nova linija kad bi da 311/313/322 preusmjere preko ovog raskrižja put bi bio samo 900 m duži nego da ide sad ravno kroz šumu, a pogotovo je apsurdno da je na većini polazaka 311/322 ostalo vozno vrijeme kad je vozila u Lijeve Štefanke i zato ima 20-ak minuta praznog čekanja, nije li se taj višak mogao prebaciti za 2 minute duži put kroz Gudce umjesto šume? Očito već posvoje svi uvjeti, ceste su koliko vidim i šire nego na puno drugih dijelova 311... Stvarno neopravdana i bezobrazna tromost i JLS i prijevoznika.

sokre

Dobra ulov ..

U koju školu vozi taj bus? Nikada nisam čuo za takav prijevoz.

Ta cesta je uska (uža), ali je ok. Kamioni šumarije prolaze tamo bez problema, tako da ni busu ne bi trebalo biti problema.

MAN19464

Problem je što gradonačelnik velike gorice nemari za okolna mjesta samo ga zanima grad. Pročelnik za promet čeka penziju i otpremninu njemu je teško otič do nekih mjesta samo da vidi.
Nezele sanirati klizište u kozjači bus prolazi po samom rubu nek se pod teretom odlomi 5 cm autobus ce se barem 4 puta prevrnut do dna, a bit če žrtava. u gradu kažu da još nije u planu sanacija, a nitko negarantira siguran Prolazak autobusa i što reči na to?

Gudci nikad nece dobiti liniju dok se u gorici nesto sa politicke strane nepromjeni.
Jedino če im obečat prije izbora i onda zbogom birači.

Ivan

Danas mi je na polasku 115 smjer A u 21:28 automat skinuo dnevnu kartu (40 kn) iako imam mjesečni kupon, a usto sam imao 50 kn, preostalo od zalihe ostalo za mjesece kad nisam u Zagreb, za drugu zonu i slično... Uglavnom, stroj me fino okrao, vozač mi je rekao da je vidio i da mu je čudno, i da se žalim uredu za karte, znam, nije on kriv... Uglavnom, mogao bih se sutra ujutro prošetat, ali čisto da pitam na forumu za zabavu, što mislite, hoću li dobit pare nazad, dobit od teta na šalteru birokratski fin odjeb, ili dobit bezobrazan odjeb?
kava

marin

"Gospodine, ja sam uvjerena da se to nije moglo desiti samo od sebe, sigurno ste vi to stisnuli!"  glavauzid

Ivan

Dobio sam ipak nazad 40 kn na karticu, tip na šalteru je bio pristojan, samo "nabrijana" portirka me prvo poslala da čekam u krivom redu, umjesto za šaltere reklamacije 3 i 4 završio sam u najdužem redu za 1 i 2 sad kad masa školaraca i studenata produžuje prava, pa sam kao debil čekao bar 20 minuta predugo, kad sam skužio da šalje 3 i 4 u drugi red pitao sam ju zašto me poslala ovdje, samo me čudno pogledala, kao, jesam li ja glup i kud sam išao; pa da i jesam glup vidjela je kud sam stao i mogla me preusmjeriti... I izgleda da nisam bio jedini kojeg su krivo poslali, i ne znaju obuzdati one koji preskaču red pa kad ih netko primijeti počne svađa od 10 minuta a portiri se ne miješaju, bitno samo da glume šefove na ulazu... Sramota.
::|

sokre

Kako ti je povjerovao da ne izmišljaš samo da si vratiš lovu na karticu?

citaro

Pa valjda se može vidjeti što se desilo, ako se može pratiti tko se gdje registrirao, valjda se može pratiti i na koji način se netko registrirao.

Ivan

Rekao je da se dogodi povremeno takva greška na sustavu, ili da se možda neki klinac igrao prije pa ostavio nešto krivo, uostalom zašto bi netko s mjesečnim kuponom namjerno kupio dnevnu kartu u 21:33? :P Čak i da koristim vrijednosnu karticu za još jednu osobu ne isplati se kupiti dnevnu. Što se mene tiče, nisam ništa dirao nego samo validirao.

Uglavnom, isprintao je podatke o tom e-kuponu, vidio sam da je pisala linija i stanica, napisao je neku formalnu pritužbu i dao mi da potpišem nešto, dobio sam račun za vraćene novce, to je to... :P

Dakle, pouka, elektroničko blabla nije baš pouzdano i očito da su imali već slične slučajeve, i ubuduće ću ako imam sredstva osim nekog dužeg kupona na kartici izbjegavati validaciju karte dok ne vidim da vozač traži, koliko god nas je Jurić svojevremeno podsjećao svake dvije minute da treba validirati.
To je također pouka da je bolje zaj...... vozača kad ti treba karta, pogotovo otkad košta jednako, nego puniti bilo što elektroničko da imaš poslije problema i šetaš do reklamacija. Uređena firma, itekako.

Dreamwalker

#281
Citat: Ivan  u Rujan 30, 2014, 23:49:01
Dakle, pouka, elektroničko blabla nije baš pouzdano i očito da su imali već slične slučajeve, i ubuduće ću ako imam sredstva osim nekog dužeg kupona na kartici izbjegavati validaciju karte dok ne vidim da vozač traži, koliko god nas je Jurić svojevremeno podsjećao svake dvije minute da treba validirati.
To je također pouka da je bolje zaj...... vozača kad ti treba karta, pogotovo otkad košta jednako, nego puniti bilo što elektroničko da imaš poslije problema i šetaš do reklamacija. Uređena firma, itekako.

Čemu ovo??? Ne razumijem. Na ovom forumu se s razlogom u jako puno situacija kudi ZET, ali mislim da je ovaj tvoj primjer, primjer kako posluje jedna, po meni uređena firma, iako je ZET sve, samo to ne. Elektronika je jako gadna stvar jer vrlo često otkaže poslušnost (vidi Citaro i senzore i razna druga vozila s elektronikom u sebi). Po meni ne postoji pouzdana elektronika i to je prva stvar koja se uči na elektroničkim smjerovima u školama i na fakultetima. Nažalost, ZET ne može utjecati na to, i zapravo je odlično što danas nisi imao nikakvih problema i što oni imaju već uhodani princip rada kod takvih situacija bez puno halabuke i galame.
Da bi se prestao validirati radi toga jer si jednom bio opečen zbog nečega na što ZET ne može utjecati??? Malo bezveze. Nije da svaki dan otkaže poslušnost ili da je svaka druga validacija krivo proknjižena. To se vjerojatno dogodi na jednoj od 2000 validacija.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

#282
Da sam odmah išao na šalter za reklamacije ne bih ovo napisao jer čovjek je sasvim razumno riješio situaciju.

Ne bi ni samo čekanje bilo problem čak da je za sam taj šalter i bilo malo duže, nego civilizacijska razina dolaženja do šaltera. Poslije nego me pristojna portirka poslala u krivi red zbog kojeg sam čekao nekih 40 minuta predugo, nisam dobio nikakvu ispriku nego šutnju uz pogled koji govori "šta još hoćeš idiote idi onda u red kad si shvatio gdje je", a usput dok sam krivo čekao se sa strane derala i s drugim portirom se na glas "zezala" da nema puštanja ni invalida ni trudnica poslije nego je otjerala nekog oca s jednogodišnjom bebom, kažem da se ne želim opet naći u sličnoj situaciji niti imati puno doticaja s ljudskim elementima u toj firmi, ovaj na mom šalteru je bio razuman kakav treba biti, ali vidio sam i što se radi na drugim šalterima i da mi je mogao doći netko drugi, i gledam to već godinama, pa onda bljuv za iskustvo koje ne treba ostati u glavi.

Dakle, zašto ne bih samo prošao kraj vozača i pozdravio umjesto da moram proći ovo, meni je već postalo iz refleksa pristojno validirati umjesto da samo prođem, ali očito je pametnije biti još jedna osoba u nepristojnom hrvatskom krdu iz kojeg iskačem već i kad kažem "dobar dan" umjesto da si glumim da ulazim u vozilo nekog uljuđenog JGP-a u uljuđenoj zemlji. Nažalost, većina nekorektnih će još dugo itekako zasjeniti one koji rade i trude se i ostaju pristojni, a ja ću se odsad kompromisno pristojno ispričati vozaču koji bude ipak tražio kartu ali izbjegavat ću češću validaciju, pa eto, realno ipak više-manje uvijek imam kartu.

tamlover

Pouke su ti ok, ali nisam mogao ne primjetiti da si u jednom postu napisao da si čekao 20 minuta predugo, a u zadnjem se to vrijeme poduplalo :D
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

421

Citat: Ivan  u Rujan 30, 2014, 23:49:01
To je također pouka da je bolje  kad ti treba karta zaj..... vozača....
Elektronika uzela novce, vozač te uputio gdje treba pa su ti novci vraćeni i usprkos tome ćeš "zaj...... vozača"!?
A u opisu poslova portirke ne piše da upućuje na šaltere. Ipak je stvar spasio "tip sa šaltera". "Uređena firma, itekako."
Sad si se i sam uvjerio da validiranje pokaza ima smisla.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln