Tipovi autobusa na linijama 2014.

Autor Dreamwalker, Siječanj 02, 2014, 17:18:00

MAN19464

Ma lako za vozače, pa ima ih, samo ih treba zaposlit i problem rješen, bez vozača posao se nemože obavit valda toliko znaju.  glavauzid

822DoDo

Danas u 12:20 treba van iz garaže na 107 (12:30 polazak s Radničke prema Jankomiru)...U 12:28 tek bus izašao van iz garaže. Nije bilo ništa za izlaz osim gbr. 524 i 525 ako se ne varam (s tim da je 525 još bio u radioni)..strašno

Duuugoo nisam Citelisa vidio
Das Beste oder nichts. MB

tramvajac 92

I onda baš pogodiš ovog zašaranog (a stoji mu to već par dana iza)  >hammer<

STIB

Danas (popodne) 436 na linij 238. Za ovo doba godine (ljeto, malo ljudi, malo stanica) taman pravi tip :-)


(via Tapatalk)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

822DoDo

eh da...to se isto lik cudio kad mu je reko ovaj u garazi da ima samo to za van (a sofer je htio nekaj kao bolje)
Das Beste oder nichts. MB

Ivan

Ne bih se složio da je pravi tip, no Conecto je očito za Dubravu midi bus pa ide gdje treba manji kapacitet, a ne gdje treba više sjedala i brža vožnja. ::| Trebalo je u nekom trenu kupiti ozbiljniji broj midija jer imaju gdje voziti, no nitko se nije sjetio. Ne znam, uz ovakav vozni park općenito za mene nema nikakvog smisla slati bus koji nije potpuno niskopodan na bilo koju gradsku liniju.

I Conecti trebaju nabiti kilometre umjesto da odmaraju, to neće napraviti na ovakvoj sporoj gradskoj liniji u dvije smjene.

conecto

#351
Citat: Ivan  u Kolovoz 21, 2014, 19:24:29
Ne znam, uz ovakav vozni park općenito za mene nema nikakvog smisla slati bus koji nije potpuno niskopodan na bilo koju gradsku liniju.


Pa u tome i je stvar jer je bus koji nije niskopodan postao problem na bilo kojoj liniji. Nisu samo na "gradskim linijama" usvojene navike ulaska s dječjim kolicima, a i bolje ne govoriti putnicima na "prigradskima" da nisu grad jer "oni isto plaćaju prirez".
Osim toga, ove prigradske na sesvetskom području voze puno više od toga - dobar dio Selčine, većinu na relaciji Sesvete-Dubec, groblje Markovo Polje. Voze oni puni i kapaciteta treba.
Zapravo je sve više dio starog ZET-ova načina rada prema kojem se nastoji bolje i novije buseve disponirati na udaljenije prigradske linije s rjeđim polascima.
Ali, može li malo lakše po tom ZET-u jer nitko ne komentira kad Neoplan Cityliner kod Čazmatransa vozi za Štakorovec ili Trebovec?

Citat: 822DoDo  u Kolovoz 21, 2014, 19:07:23
eh da...to se isto lik cudio kad mu je reko ovaj u garazi da ima samo to za van (a sofer je htio nekaj kao bolje)

A što fali 525? Niskopodan je, automatik, a nije ni vruće pa da je toliko cvileža oko klime. Neki su očito zaboravili što je pravi kramp ili ga nikad nisu ni vozili.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

822DoDo

ne ne to se zalio lik za conecta...gbr.525 ide ko urica..samo kaj je trul
Das Beste oder nichts. MB

marin

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 21, 2014, 17:42:25
I onda baš pogodiš ovog zašaranog (a stoji mu to već par dana iza)  >hammer<
Khm, ja sam to prije 2 tjedna vidio, a friško su dobili gbr. 774 i 776 (a da ne pričam da je stari grafit tek izbljedio)...

Ivan

Epidemija grafita obično traje u jednom kvartu na okretištu, sjećam se da su tako jedno vrijeme posebno šarali tramvaje u Zapruđu, a kasnije oko Prečkog... Ne kažem da sad treba poslati specijalce, ali možda treba skužiti na kojoj liniji su vozili pa malo poslati policiju da čeka u civilnom autu kod okretišta, ne vjerujem da će se ponavljati poslije nego jednom nekog zaustave...

221

Bogme kad se sjetim davno, tamo krajem '80-tih kada sam bio mali, kako su izgledali SG-jci i Ikarusi iznutra, ovo danas je mila majka. Šarotina i urezotina kao u priči, nogom probijene drvene oplate, izrezane gume na vratima, savijene štange kod vratiju, skalpelom izrezana harmonika, strgani stolci... I vozili su tako mjesecima.
Također, tada je redovito bio pun Maksimir nedjeljom pa su se petarde bacale u punom busu ili se počelo istovremeno skakati u prikolici.
Iako tih stvari ima i danas, ipak se ne sjećam kada sam zadnji put u nekom busu vidio neku veću štetu (ne računam norijadu).
Možda smo ipak postali bolji kao društvo ili je ZET poboljšao održavanje?  ::|

Ivan

Mislim da je efikasnije održavanje najviše pomoglo, ovakve stvari mogu pratiti ono što se zove "teorija razbijenih prozora", gdje se ne popravi znači da se može raditi još gluposti i proći nekažnjeno pa šteta eksponencijalno raste. Sad se većina grafita iznutra obriše u mjesec-dva a razvaljene oplate se mijenjaju skoro odmah, prije dva desetljeća je ista žvrljotina ili rupa znala ostati i godinama, ili zapravo i od upotrebe strgane stolice ili vrata se dugo ostavljalo izvan funkcije što je također pokazivalo koliko se malo brine, to se sad rijetko događa.
Možda je još najgore na starim tramvajima T4+B4 pogona Dubrava koji rijetko idu u Trešnjevku na sređivanje, tamo je održavanje nažalost ostalo na dosta niskoj razini pa pojedini tramvaji znaju mjesecima ostati cijeli pošarani iznutra, no opet je bolje jer prije 10 godina su im tramvaji izgledali kao autobusi 90-ih...

marin

Citelisi su iznutra recimo daleko najzašaraniji autobusi, a sjećam se dok su došli iz Dubrave, bili su temeljito očišćeni.
A stolica kolko ima poderanih da ne pričam.
Grafite su ja mislim baš nacrtali tu u Španskom na okretištu jer vozači ne vide kad se otraga stanu i pošaraju kad je bus savijen. Točno su ti gbr.-ovi bili na 115 i 136 kad se to zašaralo (754 i 747 na 115, a 774 i 776 na 136)
221, društvo sigurno nije postalo bolje neg se više nema para za markere i sprejeve da se šara  ;D
A i ZET je poboljšao čišćenje, Citelisi su max mjesec dana pošarani, i to ovi dijelovi kaj se teže čiste, jer stakla recimo idući dan znaju bit čista ak ih netko pošara, to čistačice odmah riješe.

tatratram

Ako smijem pitati kojeg vraga zglobnjaci voze na 168? Danas sam se vozio cijelom trasom u gbr. 162 i putnika je manje nego u 219. Kad smo već kod toga, zašto na 219 vozi zglobni bus ako duplira 220 + jedna i pol stanica?

marin

#359
Eeej, čime se ti zamaraš, pa to je samo dlaka u jajetu, tolko gluposti se radi i razbacuju se novci da je to strašno, danas na Črnomercu za G. Stenjevec vozi gbr. 157 sa 6 putnika, umjesto da takva limuzina od busa gusla za Bistru da je putnicima ugodno, oni pošalju gbr. 767 kojem je i plin bio pri kraju  glavauzid
Da sam ja glavni i da mi to dispečer napravi, izračunao bi lijepo koliko je zglobni potrošio za cijeli dan, onda bi stavio solo drugi dan i izračunao kolko je on potrošio pa bi mu razliku koja se mogla uštedjet poslao doma i račun goriva, pa nek plati. Drugi put neće izmišljat toplu vodu (ili možda hoće, nikad ne znaš što je danas ljudima u glavi).
Kak se ne sjeti plinaša poslat na taj 168 koji ima 2 vozna reda i još se jedan povlači u garažu popodne....STRAŠNO  rofl