Croatia Bus Zagreb - rasprava, linije, razno

Autor shef, Siječanj 27, 2014, 09:12:34

shef

Više se ne zove Sideral nego SC7

Sent from my GT-I9060 using Tapatalk

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

5dm2

Od prošlog tjedna naziv Panoramabus službeno ide u povijest, te je poduzeće preimenovano u Croatia Bus d.o.o.

tamlover

Eto autobusi.org predložio odmah nakon kupovine CB-a, Zelenika poslušao ne tako dugo potom... da i nije možemo se hvalit :D ali realno bio bi lud da nije iskoristio ovakav zicer! Bravo Croatia bus!
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

fakincic

jučer i danas na Straži Neoplan Starliner N516SHD ZG-2906-CB
očito vozio neko od stare garde jer je parkiran bio dok je čekao kod škole (već dugo im tam ne daju parkirati, a parkirali se valjda 30 godina tam)

tomekk

Koliko čujem, svi autobusi prelaze na ZG tablice i skidaju se oznake Panoramabusa jer CB nema podružnicu u Daruvaru... Ugl, izgleda da ćemo opet imati rusvaj s brojevima...
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Grof

Lako za rusvaj sa brojevima, budemo mi njih polovili opet. Najbitnije je da se plavi autobusi vračaju na cestu, vozni park solidan i svakim danom sve bolji, cijene prihvatljive i jako konkurentne. Prije nekoliko godina neki su likovali nad padom firme, a sada ih više nema kada se ime Croatia busa ponovno ponosno nosi.  hi

fakincic

upravo sam došao doma (u Pregradu) s jednog predavanja za pčelare koje je bilo u humu na sutli.
osjećaj kad se u mrklom mraku mimoiđeš s (mislim 0005CB) plavim busom, koji se penje na (gornji) Hum, doduše s 15 minuta kašnjenja, je neopisiv

tramvajac 92

Možda uskoro i na Desinić/Hum na Sutli dođe nekaj novije.. Mislim da bi već i vrijeme bilo.

Sad, može se reći nema buseva baš. ovo-ono. Ima buseva, samo što se neki vrte na presjedanjima (ako ih maknemo, dobivamo nešto vozila koja mogu pokriti druge linije, a ne da translineri i dalje izvlače sve kontinentalne linije iz Zagreba).

Koje su Croatijini translineri godište uopće?

Maverick


conecto

Došli su pred Svjetske vojne igre u Zagrebu 1999. zajedno s prvim Starlinerom, jednako kao ZET-ovi O-405 N i NL 263.Iako nema veze jedno s drugim ili trećim po tome se sjećam.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

ChRiStIaN

Viđen Volvo 9700 danas u Krapinskim Toplicama. Neznam koju je liniju vozio ali pretpostavljam da baš iz Huma ili Pregrade. S obzirom na komentare iznad i iskustva sa CB voznim parkom po Zagorju ovo je pravo osvježenje i napredak.
@ Autobusi Hrvatska @

Grof

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 05, 2014, 11:05:32
Sad, može se reći nema buseva baš. ovo-ono. Ima buseva, samo što se neki vrte na presjedanjima (ako ih maknemo, dobivamo nešto vozila koja mogu pokriti druge linije, a ne da translineri i dalje izvlače sve kontinentalne linije iz Zagreba).


Pametnije je ponekad prešutjeti nego pričati napamet o nečemo o čemu nemaš pojima.

tramvajac 92

O čem to? Znam kaj vozi Čakovec/Kotoribu (jedan je redovito transliner), Hum na Sutli/Desinić vozi isto Transliner, vikendom nešto drugo zna ići, Požega ne znam.

Da se presjeda u Vrgorcu za Dubrovnik/Zagreb se isto zna. Dakle, molim lijepo, ako sam nešto krivo napisao, ispravi i dopuni me. Hvala.

Grof

Da nebi slučajno Mota ili jedan od SC7 vozio 6 baba od Čakovca do Preloga? Translineri su čisto solidni busevi još. Požegu tramvaji ili Siderali voze. A malo si krivo obavješten po nekim pitanjima, ali takvoj raspravi nije mjesto niti ovdje niti igdje drugdje. Firma radi, širi se, zapošljava nove ljude. Svaki taj autobus ima svoju relaciju i ne voze niti prazni niti bezveze da bi ih se moglo ukidati kako se kome svidi.

Tlimfocit

Ja nisam shvatio kako ćeš ukidanjem presjedanja osloboditi autobuse?!
Valjda je smisao presjedanja da se smanji broj autobusa i kilometara, a ne da ih se poveća....