Linije razno + tipovi autobusa na linijama

Autor Servis, Veljača 11, 2014, 19:35:52

TAM

Irisbus Evadys HD (ZG 3624-FG) za Rogoznicu-Ražanj-Sapin Dolac  ::|
Idioti su i ovaj autobus osudili na propast i uništavanje. Što su Rogožnjani sve napravili bijelom Volvu 9900 u mjesec dana je prestrašno, a što će tek učiniti ovome.  >hammer<
Dani ponosa i slave!
    

Teutonic

A di je onda vozija 9900 koji je u isto vrijeme kao i Evadys došao na kolodvor?

TAM

Nije nigdje vozio već je otiša u garažu.
Dani ponosa i slave!
    

Teutonic

#273
Naravno da je.
Zato se za prigradski prijevoz koriste pretrpani gradski autobusi,a sa ovim novcem šta su utrošili na mercedese i irisbuse mogli su kupiti poštene prigradske autobuse.   ::|

peron24

#274
Problem je u velikom deficitu ispravnih medjugradskih i prigradskih autobusa, dok je broj gradskih autobusa duplo veći od potrebnog (preko 20). Stvar je u tome da prigradski autobus može normalno vozit i po gradu, a gradski nije nikao prikladan za lokalne linije, pogotovo za one izuzetno frekventne (npr. za Vodice,Pirovac ili Ražanj). Nabavili su iz ZET-a 12 gradskih autobusa, a prijeko su potrebni prigradski, dakle ne Mercedesi O405N2 nego O407 ili O408. O načinu na koji su nabavljeni neću komentirati jer o tome zadnja dva dana bruje svi mediji. Apsurdno je da Volvo 8700LE stalno vozi za Zablaće koje su prigradsko naselje Sibenika a na mogo dalje linije stave raspadnute Aabenre ili povijesne Krkine Tamove. Pogotovo mi je teško gledati kako propadaju Krkini Tamovi koji su do prije par mjeseci izgledali kao muzejski primjerak i bili bi senzacija za svakog ljubitelja autobusa iz prošlosti. Problem sa lokalnim linijama je počeo kad su stari Mercedesi O305 i O307 i prigradski Tamovi odslužili svoje a Steyre su satrali prije vremena. Zato sad imamo ukidanja i neprirodna spajanja linija i slanja kombija Opel Vivaro na autobusne linije. Pitanje je  što će biti sa medjugradskim linijama, pogotovo sa linijom za Zagreb budući da nema dovoljno vozila za obavljanje koncesije. Setra 319, sivi Volvo 9900 i dugački Regio su non-stop u upotrebi. Preostala dva Regia su i dalje u dobrom  stanju pa ih zato  šalju na duge linije iako bi njihova prava namjena trebala biti za linije od 50-80 kilometara sa puno stanica (npr. za Knin ili jutarnja linija za Split preko Rogoznice). To je slična vrsta busa kao Setre tipa UL i  naročiito Neoplan Trendliner.
Za pojedine lokalne kao za Murter ili Rogoznicu najpotrebniji bi bili troosovinci sa min. 65 sjedala (Integro 550/3 ili slično). Novonabavljeni Irisbusevi izgledaju zasada OK, ali ipak neznam kakvi ce biti uskoro jer to nisu izdržljiva vozila kao Eurobus AV 120.

Teutonic

#275
12:45 Temsa Safari za Tribunj
          Volvo B10 BLE (reklama konzum) za Bilice
Jutros je TAM 331A119 VT zamijenio MANa Eurobusa (594-FE) koji se stalno kvario (a i vozač je stalno kasnio da ne krivim samo autobus) na liniji Tribunj-Šibenik 7:15

Aabenre se nikada (bar u bližoj budućnosti) neće rashodovati jer one još drže na nekima "nogama" prigradski prijevoz,i bez njih bi bio totalni kolaps.
Regio bi u pravilu kao što si rekao trebao vozit za Knin ili Rogoznicu (ali gamad je skršila sve autobuse koje su dobili pa to i ne zaslužuju)
Taj Mercedes o550/3 kakve ima Liburnija bi bili izvrsni za linije za Tribunj ili Murter.
Za Pirovac bi trebao biti jedan MAN SU 263 ili 313  (kakav sad vozi za Čista Veliku) jer to je sasvim dovoljno,a kad autobus prijeđe Vodice ionako se pola busa skoro isprazni.
Čista Velikoj nije potreban neki veliki autobus nego na primjer Temsa Opalin je i više nego dovoljna (opet ponavljam 70 % putnika/đaka u tom busu su iz Vodica)
Za Zablaće i Grebašticu,kao i za Bilice neki niskopodni prigradski bus kao NU 263 kakav su imali u Krka Prometu.
Za sela u zaleđu (Unešić,Perković,Pakovo Selo,Bratski Dolac,Piramatovci i Laškovica) isto neka Temsa Opalin ili neki kraći tip autobusa (ovisno o kojoj liniji).
Volvo 8700 LE je da vozi Murter,Rogoznica.
Za vožnju do Knina nije toliko udoban.

I još jedna stvar,prigradski autobusi dobri su i ne samo za gradske linije nego i za neke kraće međugradske,mislim da bi neki Integro O550 /3 (ne znam za ugodnost)mogao bez problema odvoziti npr Zadar-Split,a i vidi se da su Regiji dobri za međugrad.

TAM

#276
Ali kako sve ovo objasniti idiotima koji rade u ovoj firmi kojima na jedno uho uđe, a na drugo izađe. Svaki put kažu nema problema sredit ćemo problem. 4 sam puta bio kod njih u upravi i tražio riješenje našeg problema oko prijevoz, ali ništa svaki put isto te isto sve ćemo srediti.  >hammer<

Kod njih vrijedi "Koliko para toliko muzike" tako da ako želite bolji autobus platite više. Tako bi se mi svi trebali obratiti općini koja bi trebala platiti više za bolji autobus, a to su napravili samo neki. Općina Rogoznica plaća više i zato dobijaju bolje autobuse, a općina Primošten neće da plaća više jer im je i  ovo previše što sada plaćaju.

Kod nas se u Primoštenu priča da bi se uskoro trebao pojaviti privatnik koji bi trebao preuzeti županijsku liniju za Primošten i školsku liniju Osnovne škole Primošten, a ako se i općina Rogoznica složi i za njih bi isto vozio privatnik.
Dani ponosa i slave!
    

Teutonic

#277
Treba se organizirati sastanak u Gradu/Općini i onda neka oni rješavaju stvar.
Grad Vodice je mogao koristiti svoga Lions Regia i dobro zaraditi,ali eto prodali su ga Meštroviću pa ništa sad.

Teutonic

Danas u 20:00

Srima-Tribunj-Sovlje MB O405N2 (ovaj obično ide za Sitno,vozio je Spahija koji se u 21:15 vraća iz Šbk za Sitno.
Vodice-Jezera-Murter Irisbus Evadys HD
Dubrava-Sitno Temsa Safari (sad koja je to je pitanje)
Vodice-Pirovac-Kašić MAN SU313
Drniš-Knin Steyr Volvo
Skradin-Laškovica AV 120 ŠI-685 FC
Na kolodvoru je još bio i sivi AV120,a gdje je vozio pojma nemam,vjerojatno za Čista Veliku ali stvarno ne znam vidio sam ga tek kad sam ušao u svoj bus.

TAM

Citat: Teutonic  u Listopad 28, 2014, 20:42:19
Danas u 20:00

Srima-Tribunj-Sovlje MB O405N2 (ovaj obično ide za Sitno,vozio je Spahija koji se u 21:15 vraća iz Šbk za Sitno.
Vodice-Jezera-Murter Irisbus Evadys HD
Dubrava-Sitno Temsa Safari (sad koja je to je pitanje)
Vodice-Pirovac-Kašić MAN SU313
Drniš-Knin Steyr Volvo
Skradin-Laškovica AV 120 ŠI-685 FC
Na kolodvoru je još bio i sivi AV120,a gdje je vozio pojma nemam,vjerojatno za Čista Veliku ali stvarno ne znam vidio sam ga tek kad sam ušao u svoj bus.
Vozio je za Primošten i Rogoznicu, a za Čistu Veliku je vozio TAM 260A119 (ŠI 338-BE)
Za Dubravu je vozila niska Temsa Safari (ŠI 210-DD)
A za Murter neću da komentiram  glavauzid
Dani ponosa i slave!
    

sibencan

1997 - 2017

Teutonic


Shole

#282
Citat: Teutonic  u Listopad 23, 2014, 15:44:03
Grad Vodice je mogao koristiti svoga Lions Regia i dobro zaraditi,ali eto prodali su ga Meštroviću pa ništa sad.

Treba plaćat leasing,  jednog ili dva vozača, gorivo......  nije to tako jednostavno kako neki misle.

I  Rab je kratko vrrijeme imao jednu Setru 415 pa su ju brzo predali Autotransu

A da ne govorimo kako se onda javljaju razno razne grupe, udruge.... koje žicaju općinu da ih vozi negdje za male pare ili džabe pa napraviš duplu štetu.  Nisi zaradio na nekoj turi, nego si još i u minusu, a oni troškovi gore i dalje idu

Teutonic

Pa za liniju od nekih 18 km (od okretišta groblje u Vodicama-OŠ Vodice-Vrulje (Hotel Olympia)-Srima-Šibenik) i nekoliko polazaka dnevno gorivo nije problem.
Recimo da bude polazak u 7:05,13:05 iz Vodica i 14:20,20:05 iz Šibenika,đački pokaz oko 150-200 kuna (to je sa onim 75 % šta plaća vlada)
A na većini postaja u vodicama (kolodvor ne brojim) ulazi min 7-8 đaka (kod škole 15 i isto u Vruljama)
Po prosjeku od 500 kuna koliko bi bio pokaz od svih postaja bi se zaradilo oko 25 000 kn ako ne i više na mjesec.
Ali u pravu si jer nakon svih troškova lizinga, vozača i goriva ne bi od te male svote puno ostalo.
Recimo oko 4000 kn za vozača koji bi radio samo na radne dane i to samo 4 polaska na dan (20 na tjedan)
Cijene za leasing i gorivo ne znam ali nije jeftino.

NP-549

Nemože vozač radit od 6:30 ujutro do 21 navečer,  znači moraju bit dva,  a to ti je barem 15000 kuna dve brutto plaće.   Linija ti je županijska, znači treba dobit dozvolu, a čisto sumnjam da se niko nebi žalio i da možeš bez problem uletit nekom u polazak.  Osim toga, neznam kakva je procedura prodaje karata kad komunalna firma jedne općine ima vlastiti bus.  Kod nas u Rijeci  Općina Bakar ima dva svoja busa i dvije redovne linije, ali svi  se voze besplatno.
Ako ti je linija 18 km,  znači "krug je 36, a po ovome ispadaju 3 puna kruga (vjerovatno bi bilo još nešto), i to ti je minimalno 100 km na dan,  odnosno oko 30 litara goriva,  a to je 300 kuna.  22 radna dana je 6600 samo za gorivo, a još nismo uopće spomenuli leasing koji je sigurno oko 15 tisuća.