Privremene trase

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 00:20:31

Bocko

Citat: shef  u Rujan 03, 2014, 18:11:19
Ako sam dobro shvatio, gradske istok-zapad bi trebale ić ovako:


Ovo je garant krivo, skroz okolo naokolo.
Zna li se hoće li posojati kakve zamjenske stanice, gdje se linije uopće vraćaju na normalnu trasu.
Nikako mi nije jasno da nitko iz Rijeka prometa ili Autotroleja ne može napraviti snimak s Google Mapsa, isprekidanom linijom staviti gdje su linije prije išle i punom novu trasu i eventualno privremene stanice.
Lakše je napisati kilometarski tekst kojeg je teško pratiti.

mivano

Privremeno stajalište - Ribarska ulica, bivša korekcija petice.

Matija87

#167

malo je neuredno ali trenutno nemogu bolje od ovog , županijske linije nisam ucrtavao jer bi nastala gužva na mapi i niš se nebi vidjelo a i to je više-manje poznato , privremeno stajalište je u Ribarskoj ulici gdje je nekad 5-ica vršila korekciju vr i legenda je u donjem desnom kutu.

Bocko


shef

O da, ima dosta kašnjenja. A i ponegdje su koridori dosta uski, naročito kontra smjer ulice Školjić.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

shef

Malo sličica današnjeg prvog dana cirkusa. Sve to ide nekako osim četvorke po Školjiću, njoj je stvarno usko.



















Negdje u dalekoj budućnosti, neke nove generacije forumaša će se diviti ovim slikama i razbijati glavu što se u Rijeci događalo...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

lussin

A ja ću biti tu da im objasnim. Ipak ja sutra slavim 13

Bocko

Od 18.9. će linija 5 prometovati obilazno preko Tizijanove ulice u smjeru grada budući da je Prvomajska zatvorena.
http://www.rijeka.hr/UCetvrtak18

Međutim što će biti u suprotnom smjeru, tj. prema Škurinjama, ide starom trasom od male pijace prema Prvomajskoj?

shef

Ako nema alternativnog pravca (a ovdje nema) bus ide trasom kroz gradilište. Vidi prethodne primjere na Pećinama.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mivano

Linija 11 će skretati na Belvederu. Pa može se postaviti alternativnim putem slično kao kad je papa bio u Rijeci. Do Brajde normalno, a zatim desno u Fiorella la Guardia, Pomerio, kraj Guvernerove palače gore.

Bocko

Svaki dan bude negodovanja starih gospođa kada nisu upoznate sa stajalištima.
Naime po novoj relaciji petica stane kod Guvernerove palače ali ne stane pred zatvorom tj. bišom stanicom 5A.
Tu bude vike, "Šofer niste nam stali" ali nije mi baš ni jasno zašto petica ne bi mogla na oba mjesta stajati.
Btw koji autobus uopće staje pred zatvorom otkako 5A ne vozi ovom trasom?

NP-549

Linija 3 staje kod Vojne komande

mivano

Jučer je jedan vozač na liniji 11 zaboravio skrenuti u Laginjinu i produžio do Osječke.

mivano

Ova sadašnja privremena trasa linije 11 bi trebala postati stalna, po mom mišljenju. Liniju 4 treba preusmjeriti u Tizianovu, Prvomajskom, Teslinom do Jelačićevog trga gdje bi bila korekcija voznog reda.
Argument za je svakako činjenica da umirovljenici ulaze na Kozali u 11-icu i stalno pitaju da li vozi do KBC-a. Ovako bi imali bolju frekvenciju polazaka. Također bi se smanjilo vozno vrijeme u povratku umjesto da bus ide okolo i gubi vrijeme. Trasom kroz Laginjinu vozno vrijeme se skraćuje na 15 minuta od Lokve do Fiumare.

NP-549

Opet gledaš problem samo s jedne strane -  ti bi smanjio vrijeme u "B" smjeru na liniji 11,  vjerovatno za 5 minuta  (Lokva 20,  Saršoni 25, Garići 30) što u prigradskim smjenama baš i nebi imalo nikakvog efekta jer ionako imaju svaki krug 10-30 minuta pauze,  ali istovremeno uopće ne spominješ da onda po tome linija 4  umjesto 10 minuta u povratku treba barem 25 minuta  (A i B smjer jednaki).  To su ti barem dvoja kola više na liniji 4 za održavanje identičnog voznog reda.

Slažem se s tobom da treba liniju 11 pustiti da ide ovako,  ali istovremeno ne treba dirati liniju 4.  Ko oće s Kozale na Brajdu nek napravi krug.  Pa nije da nemaš izbora ili da moraš presjedat.  Samo sidi i vozi se,  10-15 minuta više nego da ti ide direktno.   A i o tom po tom koliko ti penzići zaista imaju potrebe,  ne slušaj njihove šprehe.  Sad će se po validiraju karata vidit tko gdje putuje i koliko često i u narednih godinu/ godinu i pol ide revizija ovakvih 65+ pokaznih.   Nema više džabe!