Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

jure

Maketa Prometovog O317 je do u detalje točna (osim možda što je registracijska pločica malo manja) i nostalgično zanimljiva. Volio bih vidjeti izvornu sliku s koje je maketar skinuo reklame...

STress

Citat: peron24  u Travanj 30, 2012, 17:26:27
Citat: netko  u Siječanj 17, 2009, 12:50:26
Iz Slobodne Dalmacije.
4.1.1979.
http://i248.photobucket.com/albums/gg173/neki_2008/gene02.jpg

Zna li netko od starijih čiji bi ovo moga biti Mercedes?Tablica se nevidi dobro od snijega pa neznamo da li je splitska ili šibenska.Možda je ATP Šibenik na međugradskoj liniji?Čini mi se da je broj peteroznamenkast i počinje sa 15

Tablice su splitske, vjerojatno neka od radničkih pruga. Šibenčani nisu vozili preko Rive, jer nije bilo potrebe - autobusni kolodvor je i tad bio di i danas, međugradske linije su išle Zagrebačkom.

bojcicivan7

svi prićaju o Prometu,nitko da nema stare slike prve Prometove garaže i autobusa u njemu.Zna li ko gdje je bila Prometova garaža oko 1947?Eto ja imam slike iz tog doba tu smo išli po djećije darove.Ako kome treba i još slika Prometa.
connery

bojcicivan7

connery

bojcicivan7

connery

bojcicivan7

connery

bojcicivan7

connery

bojcicivan7

Citat: maky  u Prosinac 27, 2010, 01:00:21
Zaboravio sam ovo nekidan komentirati u nedostatku slobodnog vremena... Svaka čast za ovo! Ovo je odlično i nadam se da ima još ovakvih isječaka. Jako je zanimljivo bilo pročitati što kažu 2 primjerena vozača.

Puno zahvala novom članu na ovom  "božićnom poklonu" i očekujem daljnju suradnju na forumu...

A jel se neko sića,prije to je bilo šezdesetih,otac mi je vozio sve relacije,sve autobuse,Londonce,trolejbuse uvik me stavlja ka
dite na Londonca gori na kat pa sam ga imitira kao da ja vozim.Htio sam reć tih šezdesetih zapoćinju upošljavat kondukterke
koji su sa vozaćem dijelile autobus do kasno u noć.Moja mater bi se uvik karala sa ocem naroćito ako je kondukterka bila
malo lipša.Adi su bile gamele tj.spiza koju je mater ili ja nosili ocu na stanicu za rućak i večeru.
connery

bojcicivan7

Nadopuna: Autobus u prvom planu je ex London Transport AEC Regal 14T12 s Weymann karoserijom napravljen 1946. godine. Ovo je bio T 736 u LT-ovom voznom parku. Bio je jedan od 8 takvih autobusa prodanih u Jugoslaviju u kolovozu 1955. godine, a još 12 ih je uslijedilo u veljači 1956. godine s još jednim u ožujku iste godine. Ne znamo gdje su svi otišli, ali znamo da je jedan u Splitu imao registraciju H 5968.
connery

maky

Ma svaka cast za ove stare fotke. Ovo je super otkrice! Hvala jos jednom, nadam se da cemo pronaci jos sta...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Paško

Ove postoje u puno boljoj kvaliteti u Prometovoj arhivi

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

bojcicivan7

connery

bojcicivan7

connery

bojcicivan7

connery

NP-549

Kolega svaka čast na ovim slikama, lijepo je vratit se u prošlost i vidit kako su naši živili i radili.

A nevjerovatno kako male stvari čine čovjeka zadovoljnog.  Evo što ja imam u svojoj arhivi a stavljeno je na Riječki dio foruma još pred par godina.  Ima stvarno puno sličnosti u ovim slikama.  Inače je iz 1959. a bus je OM Orione

http://i642.photobucket.com/albums/uu144/Nino549/64.jpg