Vozni park i novosti

Autor shef, Siječanj 20, 2008, 15:23:48

sibencan

I kakve su to sad prinove??
1997 - 2017

Josiip

Mislim da dolaze dva citara iz Austrije

tony

jedan je vec doša njega san vidia neki dan na brzoj cesti a za drugi neznam ili je proša prije il kasnije

Kimsufi

Vidia sam i ja jednog danas, tablice ZD 272-IC

Kimsufi


Kristian01

Dali netko zna sto je sa Mercedesom O407 Liburnija shema, gbr 842, vozio za otoke prije??
Trebale bi mi njegove slike ako ima tko^^^^

I zasto netko ne updejta temu od voznog parka, svi O305 su pokojni osim gbr 216 koji je zacudo u odlicnom stanju, ali otici ce i on na rezanje uskoro !!

PS:
Ima li netko slike od gbr 510 Lions Classica ??

tony

Librunija objavila natjecaj za kupovinu jednog rabljenog prigradskog autobusa

tony

U liburniju stigao jedan man lions classic potpuno bijeli zadnja vrata iza zadnje osovine

Teutonic

Vjerojatno SU 263 ili SU 313.

sibencan

Za VP:

gbr. 234 > ZD 433-HZ
gbr. 824 > ZD 317-HZ
1997 - 2017

Paško

#190
Citat: Teutonic  u Ožujak 30, 2015, 18:29:59
Vjerojatno SU 263 ili SU 313.
Izgleda da je ipak riječ o SL modelu.

Citat: Kristian01  u Veljača 01, 2015, 00:43:05
svi O305 su pokojni osim gbr 216 koji je zacudo u odlicnom stanju, ali otici ce i on na rezanje uskoro !!
Vozi li još gbr 216?
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

sibencan

Jedan od novih Citara iz austrije je dobio all-over reklamu za HUMANIC.
1997 - 2017

lussin

O305 gbr. 216 je odjavljen

shef

Citat:Kolektivni ugovor za gradsko autobusno prijevozničko poduzeće Liburnija koji je dogovoren između Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Grada Zadra, finaliziran je i predstoji njegovo potpisivanje, doznali smo do Vedrana Uranije, pravnog zastupnika SSSH-a.

- Nakon serije sindikalnih pregovora kulminiranih prošloga tjedna, tarifni i opći dio ugovora, zajedno sa sistematizacijom radnih mjesta, usuglašen s Liburnijom, poslan je na potpisivanje Gradu Zadru. Pregovori su trajali relativno kratko, svega šest mjeseci, i to između Liburnije, Grada Zadra, SSSH-a i Sindikata prometa i veza i doveli su do vrlo kvalitetnog Kolektivnog ugovora. U njemu se reguliraju pitanja plaća, otpremnina, uvjeta rada, koeficijenata, stimulacija... svega što je relevantno za radnike Liburnije. To je tvrtka u gradskom vlasništvu i pregovarački tim bio je vrlo korektan u oba smjera, dosta je prijedloga uvaženo te je postignut obostran kompromis. Do sada je na snazi bio Pravilnik o radu kojega je Liburnija sama donosila, a sada je ovo Kolektivni ugovor koji na kvalitetniji način regulira sva ta pitanja vezana za rad i radnike Liburnije, tvrtke od posebnog društvenog interesa. Do konca mjeseca ili početkom idućeg, očekujemo potpisivanje Kolektivnog ugovora – kazao je Vedran Uranija koji je uz Stjepana Lisičaka, predstavnika Sindikata prometa i veza, bio član pregovaračkog tima, dok su predstavnike Grada Zadra uz gradonačelnika Božidara Kalmetu činila i Grozdana Perić i Mirjana Zubčić, uz pregovarački tim Liburnije, Samira Milata i Tomislava Rogića.

- To je prvi kolektivni ugovor u ovoj regiji, u branši tvrtki u vlasništvu grada. Nakon ovoga ići će se u kolektivne ugovore i u drugim tvrtkama u vlasništvu grada kao što su Vodovod i druge firme. Otpremnine će za radnike Liburnije biti nešto više nego što Zakon o radu jamči, a to je šest bruto plaća. Izborili smo se i za stimulaciju radnika, a pregovarat ćemo i dalje da se ta prava još više poboljšaju, za što je otvoren prostor ovim Kolektivnim ugovorom. U svakom slučaju, već su sada materijalna prava radnicima veća i stimulativnija nego što im zakonski minimum omogućava, a poboljšani su i uvjeti rada. Plaće su, istina, za sada ostale iste, ali su veće naknade i poboljšani su uvjeti rada – zaključio je Vedran Uranija.


Izvor: zadarski.hr
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

tony

Liburnija kupila 3 Man Lions Regio 2 crvena 1 bili s zvjezdicama