Nabavke autobusa 2017. – danas

Autor man323, Studeni 28, 2017, 09:21:38

RegioBus

Zar nisu po narudžbi vrata mogla bit kao i u ostalih autobusa dosad?

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk


Paško

Naravno da je moglo. Mogli su i Citari imati normalna treća vrata, 1-2-3-D-N-R mjenjač i biti potpuno žuti pa nisu. ;)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

netko

Citat: 421  u Lipanj 26, 2020, 21:47:29
Što fali kliznim vratima ???
Apsolutno ništa.  ;)

Za naše prilike tj. pretrpane buseve i loše vozne redove je "otvaranje" slobodnog prostora kraj vrata odlično. Naročito na zglobnim autobusima gdje se ponekad kao na liniji 37 i ne mogu otvorit jer su putnici nabijeni.

Ali je moguće da je mehanizam boljka. Malo ih takneš ili neki "udarac" i vrata odma nedihtaju jedna od druga. To se dešava na Regiima.
Ali mehanizam je stvar valjda stvar proizvođača. Vozim se svaki dan Volvo Dennis katnim autobusima sa kliznim drugim vratima. Klizni mehanizam je toliko krut i jak, također i zaštićen da vrata dihtaju u milimetar.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

NP-549

Na Regiu je  drugi problem, vrata su jako teška, a nemaju gore nikakvu vodilicu.  Samo je donja ispod vratiju i na jedno metar visine je bočni oslonac. Gore apsolutno ništa i zato se vrata krive.  Crossway nema nikad problema s vratima

5AR

Zir, samo ovaj.

Paško

Ovi su Nijemci, a ne Francuzi kao prethodnih 20. U međuvremenu je dobio naljepnicu s brojem 1 i stigao do Dugopolja.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Šasija i kostur nadogradnje se kod svih radi u Mannheimu, a tamo se isto lakiraju. Gdje će se slagati, to ovisi o kapacitetima tvornice.

5AR

Jučer oko podne.

MAN19464

Zanima me jel u Splitu gradonačelnik dolazi svečano promovirat svaki novi autobus kao što je slučaj u Zagrebu?

Paško

#865
Bio je na svečanom predstavljanju prošle godine, a i slikao se ispred Banovine s jednim od polovnih bečkih Citara tako da je odgovor - da.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Ne znam jeste li uočili, ali ovi novi C2 ima duži krovni panel naprijed u odnosu na seriju iz 2019.

Paško

https://slobodnadalmacija.hr/split/uskoro-na-splitske-ulice-stize-18-buseva-deset-ganc-novih-je-iz-njemacke-a-ostatak-iz-ceske-direktor-prometa-najavljuje-i-nove-projekte-1030209

Citat:Uskoro na splitske ulice stiže 18 buseva: deset 'ganc-novih' je iz Njemačke, a ostatak iz Češke. Direktor 'Prometa' najavljuje i nove projekte
PIŠE ANA FRANIĆ
3. srpnja 2020. - 14:44

Još jedna "pošiljka" novih "Prometovih" autobusa, ukupno 10 zglobnih Mercedesa Citaro, na putu je iz Njemačke, preko Dugopolja, do garaže javnog prijevoznika u Kopilici, a njihov dolazak očekuje se tijekom subote navečer ili ranog nedjeljnog jutra.

- Osim ovih deset vozila tijekom sljedećeg tjedna dolazi i osam novih "solo" autobusa iz češke tvornice koja djeluje u sklopu kompanije "Iveco". Nabava tih 18 autobusa ostvarena je preko europskog ITU mehanizma, a vrijedna je oko 45 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva čine dvije trećine ulaganja, odnosno 30 milijuna kuna. U drugom dijelu srpnja sva ta vozila bit će puštena u promet - kazao je za naš list Miroslav Delić, direktor "Prometa".

U rujnu prošle godine prvi put se tijekom posljednjih desetak godina značajno pomladila "Prometova" flota s 34 autobusa vrijedna oko 93 milijuna kuna, od čega je iz europskih fondova sufinanciran dio investicije od oko 64 milijuna kuna.
- S prošlogodišnjim novim autobusima i ovih 18 koji nam pristižu, dolazimo do brojke od 52 vozila koje ćemo rotirati na svim našim gradskim i prigradskim linijama.

Nakon što svi autobusi budu pušteni u promet, uništit ćemo isto toliko starih vozila koja smo rashodovali i nalaze se u našoj garaži. Ovo je još jedan pokazatelj kako radimo na pomlađivanju flote. Kada se ovi autobusi isporuče, prosječna starost voznog parka naše tvrtke će biti sedam godina, a usporedbe radi, prošle godine je iznosila 14 godina - rekao je direktor Delić.

No, po svemu sudeći, "Promet" neće na ovome stati. Prema riječima čelnog čovjeka javne prijevozničke tvrtke, već mjesecima rade na studijama za nekoliko desetaka autobusa.

- Riječ je o četiri tipa autobusa. Radimo na tome i nadamo se da će se krajem srpnja otvoriti fondovi kako bismo se mogli prijaviti za novu nabavku - za kraj će Delić.

Pomlađivanje voznog parka trebalo bi biti samo dio popravljanja imidža javnog prijevoza pod Marjanom i u okolici grada, jer nedostaje još niz elemenata kako bi Split u tom dijelu dosegnuo komunalni standard Zagreba ili Rijeke. Suvremenije stanice, vozni redovi, online kupnja voznih karata i još niz sadržaja moraju biti imperativ razvoja i rada u tom sektoru.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

A evo i fotografija iz Njemačke (i jedne iz Dugopolja) iz objave Grada na Facebooku:
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!