Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

Tomek

Koliko ja imam info, ako ZET ne ostane u cijelosti, potrudit će se da 268 i 290 ostanu njegove, dok će sve linije sa 3xx napustiti.

421

Čemu onda ovo ???:

VOZAČ / ICA AUTOBUSA I
Mjesto rada: ZAGREB
Traženo radnika: 40
Poslodavac: ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ d.o.o. za trgovinu, usluge i javni prijevoz
Rok za prijavu: 26.9.2020. 
VOZAČ/ICA AUTOBUSA I

Radno mjesto

Mjesto rada: ZAGREB
Broj traženih radnika: 40
Vrsta zaposlenja: Na određeno; povećan opseg posla
Radno vrijeme: Puno radno vrijeme
Smještaj: Nema smještaja
Naknada za prijevoz: U cijelosti
Natječaj vrijedi od: 11.9.2020.
Natječaj vrijedi do: 26.9.2020.

Posloprimac

Razina obrazovanja:
Srednja škola 3 godine
Srednja škola 4 godine
Vozački ispit: Kategorija D
Radno iskustvo: 1 godinu
Ostale informacije: Opism poslova: upravljanje autobusom u javnom gradskom prijevozu.
Potrebna stručna sprema i smjer: SSS  vozač cestovnog motornog vozila, važeća vozačka dozvola ,,D" kategorije
Radno iskustvo: najmanje 1 godina na poslovima vozača ,,C" i ,,D" kategorije
Posebni uvjeti: - zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova vozača autobusa
- periodička izobrazba vozača za prijevoz putnika (,,KOD 95")
- posjedovanje ,,kartice vozača" (memorijska kartica za digitalni tahograf)
DOKAZI UZ PONUDU:
• molba i životopis
• ispunjen i potpisan obrazac (preuzeti s web stranice i ispuniti)
• svjedodžba o završenom srednjoškolskom obrazovanju u zanimanju vozač cestovnog motornog vozila
• svjedodžba o završenom srednjoškolskom obrazovanju koja je prethodila prekvalifikaciji za vozača cestovnog motornog vozila
• potvrda o radnom iskustvu na poslovima vozača C i D kategorije – najmanje 1 godina
• e-ispis HZMO (ne stariji od 30 dana)
• Uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci)
• preslike: važeće vozačke dozvole ,,D" kategorije, kartice vozača, potvrde o provedenoj periodičkoj izobrazbi vozača za prijevoz putnika (KOD-95), osobne iskaznice

Poslodavac

Poslodavac: ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ d.o.o. za trgovinu, usluge i javni prijevoz
Kontakt:
pismena zamolba: Ozaljska 105, 10000 Zagreb
https://burzarada.hzz.hr/Posloprimac_RadnaMjesta.aspx
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Citat: Tomek  u Rujan 18, 2020, 21:47:55
Koliko ja imam info, ako ZET ne ostane u cijelosti, potrudit će se da 268 i 290 ostanu njegove, dok će sve linije sa 3xx napustiti.
Ne kužim, a tko ili što ZET uopće prisiljava da vozi na VG području ??? 30.9. ističe ugovor, više ne vozimo i to je to
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza


conecto

Novi natječaj za zapošljavanje vozača otvoren je zbog toga što je onaj pred koji mjesec propao. Navodno je zapelo oko  davanja mita u svrhu zapošljavanja, a sad ne znam točno u kojem smislu – da li korupcija nije tekla na željeni način onih koji su se i ovog puta trebali okoristiti od ovog zapošljavanja ili je netko iznad spriječio ovu pojavu.
Stavka iz natječaja koja navodi ,,povećani opseg posla" samo je izlika da se ti novi vozači zaposle na određeno vrijeme jer isto u realnosti ne postoji. Pravi uzrok natječaja je nedostatak vozača koji je očigledan već godinama jer sve veći broj istih napušta ZET. To se nastavlja čak i u ovo krizno vrijeme kad je autobusni biznis u velikom padu, ali ima dovoljno posla i na kamionima gdje bivši vozači autobusa znaju cijeniti mir i privatnost na poslu (pored tisuću drugih oklonosti, ali ne treba širiti temu), a da ne pričamo o nesmetanom zapošljavanju u kulturnijim europskim zemljama. Javna poduzeća u kojima nestručni uhljebi prikrivaju svoje neznanje kroz neviđeni mobing prema radnicima postala su žarište općeg trenda iseljavanja iz HR.
I ne mislim da ZET želi otići iz VG ili bilo kojeg područja izvan ZG. Upravo suporotno, želi svugdje ostati i pošteno oderati sve lokalne zajednice jer nedostaje novca nakon što je mafijaška gradska vlast opustošila i prezadužila zagrebački proračun.
Situacija za okolne gradove i općine je vrlo složena, a donekle idealni izlaz nije ni nastavak plaćanja sve većeg reketa ZET-u. Po meni je bolje rješenje za gradove veličine V. Gorice osnovati vlastito javno poduzeće u svrhu lokalnog prijevoza u kojem je smjeru moguće upotrijebiti novac od spomenutog reketa, ali i iz fondova EU. U konačnici svi veliki gradovi u HR nabavljaju autobuse za nula kuna jer 85 posto daje EU, a ostatak državni proračun. Isti puni i ona sirotinja iz zabačenih predjela koja ima 5 ili 10 km do prve trgovine bez ikakvih opcija javnog prijevoza i nikog nije briga za njih. Neki županijski prijevoznici zatražili su barem donekle slične uvjete oko nabavke vozila, subvencija (osobito u smislu pada putnika zbog korone) ili zaštite od nelojalne konkurencije jer u biti obavljaju slično odgovaran posao. Ali oni ipak vozaju manje važnu publiku u područjima gdje je ekologija jednako manje važna pa tamo ne mora biti bus Euro6 kad je sasvim dovoljan E2, E3...
Najnovija događanja ipak upućuju na to kako ni V. Gorica nema osobito kvalitetniju vlast od Zagreba pa vjerojatno ni njihov proračun nije neka bajka, a Petek ivanićgradski još nema autobuse. Kako se on ipak bavi strujom možda u VG provoze čak prvi električni autobusi u HR za koje bu Petek instalirao CCS utičnice ili pantografe. Takav epilog je teško moguć jer su svi umreženi dečki izgledno na jednomjesečnom hlađenju dok ovi zagrebački na slobodi postavljaju mnogo kraći rok sve većeg reketa.

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

ChRiStIaN

#380
Koji natjecaj konkretno je propao? Onaj iz 7.mjeseca nije kad su kandidati obavili lijecnicke i pocinju raditi sa 1.10. Uz to, praksa ZETa je da stave obavjest o ponistenju natjecaja a tome ni traga ni glasa na sluzbenim stranicama. Posto je rijec o javnom natjecaju, duznost ZETa je da javnost obavijesti o propalom natjecaju.
@ Autobusi Hrvatska @

Akropola

Zagrebački električni tramvaj d.o.o. dana 30. rujna 2020. godine objavljuje Obavijest o poništenju javnog poziva za iskazivanje interesa za popunjavanje radnog mjesta: Vozač autobusa I – 40 izvršitelja na određeno vrijeme od 1 godine, objavljen 11. rujna 2020. godine.

ChRiStIaN

I 5 dana iza toga novi natječaj. kava
@ Autobusi Hrvatska @

NP-549

Traženi uvjeti identični ili ima neka promjena ?

Akropola


lovac27

VG danas opet o ugovoru ZETa i VG

Doznajemo: Ugovor sa ZET-om "pojest će" poveći dio proračuna!
04.12.2020.
Osuđeni ili spašeni javnim prijevozom ZET-a? Pitanje je koje nema jednostran odgovor. S jedne strane korisnici usluga stalno izražavaju nezadovoljstvo kvalitetom prijevoza, a s druge strane posljedice odlaska ZET-a iz grada mogu sezati sve do potpunog urušavanja javnog prijevoza.

Najvidljivije linije ZET-a svakako su one 268 i 330, poznate "spora" i "brza", a uz njih tu je još 20 drugih autobusnih linija koji čine okosnicu velikogoričkog javnog autobusnog prijevoza prema goričkom i zagrebačkom kolodvoru. Održavanje tih linija po cijenama karata i pokaza, a govorimo o karti za jednu zonu od 4 kune ili mjesečnom srednjoškolskom/studentskom pokazu za 310 kuna, subvencionira se značajnim proračunskim sredstvima iz velikogoričkog gradskog proračuna.

Temeljni ugovor sa ZET-om istekao je u rujnu ove godine te je sporazumno produžen do kraja 2020. godine. ZET je za zadržavanje istih uvjeta prijevoza tražio za listopad, studeni i prosinac subvenciju od velikih 3,7 milijuna kuna mjesečno, no uslijed cijele Covid-19 situacije "popustili su" te pristali na iznos od 2,05 milijuna kuna mjesečno. Pomnožimo li to s cijelom godinom postaje jasno koliko nas košta taj prijevoz.

- Za subvenciju javnog prijevoza za ZET u 2020. godini bit će izdvojeno 19.547.365 kuna. U mjesecu travnju radi obustave javnog prijevoza zbog pandemije COVID-19 nije uplaćena subvencija - odgovorili su nam iz Grada Velike Gorice o godišnjem iznosu subvencije prijevoza koji se uplaćuje ZET-u.

Stavak gradskog proračuna subvencije za javni prijevoz posljednjih je godina mahnito rastao. Tako je 2018. godine s 9,2 milijuna kuna narastao 2019. godine na 11,4 milijuna kuna, a u 2020. s planiranih 13,7 milijuna kuna u konačnici završio na 20,1 milijuna kuna od čega najveći dio je namijenjen ZET-u.

Nastavak održavanja javnog prijevoza sa ZET-om uvjetovan je novim ugovorom koji bi stupio na snagu 1.1.2021. godine i pregovori oko njega, doznajemo, su u tijeku. No, iz prijedloga gradskog proračuna za sljedeću godinu iščitavamo da pozicija Grada u tim pregovorima nije najbolja. Potvrđeno nam je to i u odgovoru gradskih službi.

- Za subvenciju javnog prijevoza ZET-u u 2021. godini predložena je ukupna subvencija u iznosu od 29.796.000 kn - potvrdili su nam iz Grada kako gotovo 6% gradskog proračuna za 2021. godinu će "pojesti" samo javni prijevoz.

Za usporedbu, subvencija prijevoza ZET-u je veća nego što je predviđeno za cijeli program građenja komunalne infrastrukture na području Grada Velike Gorice za 2021. godinu koji uključuje nerazvrstane ceste, prometne površine na kojima nije dopušten promet motornih vozila, parkirališta, zelene površine, javnu rasvjetu i groblja. Tih 30 milijuna kuna samo je subvencionirani dio koji plaćaju svi porezni obveznici, a na to ide i svaka karta ili pokaz ....

NP-549

Može li netko od vas koji ste bolje upućeni u teren ok Gorice izračunati koliko se dnevno napravi kilometara na linijama 268 i sve na 300

Majstor

#387
VG javni natječaj pa tko voli ili komunalno poduzeće za prijevoz putnika u vlasništvu grada - 20-30 uhljeba ubaciti unutra i nek vode prijevoz

Jednostavno rješenje
Samo mi sudite pošteno !

421

Kad je Picula, dok je bio gradonačelnik, bio pragmatičan i vidovit u nakani osnivanja VG vlastite prijevozničke firme, došao je kontraudar od strane Šukera s Autoturistom.
Oba su otišla, problem je ostao do prekida ugovora i eskalirao jer je VG gradonačelnik u Remetincu, pa je pitanje što će se dalje događati.
Sve je prožeto politikom nauštrb putnika.
Dok god novinar barata krivim podacima pa ih takove prenosi putnicima ( Održavanje tih linija po cijenama karata i pokaza, a govorimo o karti za jednu zonu od 4 kune ili mjesečnom srednjoškolskom/studentskom pokazu za 310 kuna, subvencionira se značajnim proračunskim sredstvima iz velikogoričkog gradskog proračuna.)
traje mobbing i bulling prema ZET-u i vrši se pritisak koji su sami stvorili umjesto da naprave iskorak i riješe "problem".
Samo za taj iskorak treba imati cojones.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Majstor

#389
Autoturist ima i zemlju s parkingom u Vukovini bili već ugovorili s Barom ali Bara u Remetincu pa je zastoj
Možda dođe netko tipa Slavonija bus za 15-20 mil kn subvencija 🤔
Samo mi sudite pošteno !