ex Contus Zadar

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 14:05:58


Tomek

Nekadašnji ponos Zadra

martin

Redom za TOURISMO:LITRE TOURS,STARI VELIM,JOVIC BASKA VODA,GRACANI PROMET,RUDI EXPRES,0404 POLACA PRIJEVOZ iz nekog sela u okolici BENKOVCA,TRAVEGO kod BP BRALA u hangaru parkiran covjek ga uzeo za dug od goriva i ceka sudsko rijesenje da ga moze prodat...
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil

peron24

Budući da je ova firma nasljednik linija od bivšeg Contusa,onda bi bilo najbolje da ovaj podatak objavim ovdje. Jedan od Contusovih Mercedesa je imao tablice ZD 235 DF.Mislim da je to onaj njihov jedini Intouro koji je sad u Slavijatransu iz Petrinje. Pojavio se krajem 2003.

5AR

Nije, to je bio MB O404 koji sada opet ima Zadarske tablice jer je kod Peraića iz Polače.

peron24

Dakle to je današnji ZD 922 GN od Peraića iz Zadarske Polače (ima više Polača u Dalmaciji). Kad sam se u njemu vozio krajem 2003 činio mi se potpuno nov,pa sam pomislio da je bio Intouro.

Tomek

Inače imamo temu o Contusu, pa ću tamo prebaciti raspravu, APP ZD ih nije kupio nego samo preuzeo linije.
A taj O404RHD o kojem pričamo je bio jedan od zadnje proizvedenih, negdje 99. ili 00. godište. U originalu je naprijed imao bijele žmigavce, ali je očito nakon nekog sudara promijenjeno u one starije narančaste.

Tomek

Iz Nikoline arhive!
Jedan klasik u bojama Contusa, Setra S217HDH, kasnije završila u BiH

MAN464

AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.