Predsjednička zastavica na autu?

Autor denis01000, Kolovoz 28, 2008, 12:00:45

denis01000

Jel se kod nas u Hrv. dozvoljeno vozit sa "predsjedničkom zastavicom" na autu(ne one što su bile zbog nogometa s plastičnim držačem,nego općenito-kao na slici koju sam postavio)-Znači Hrv zastavica u Hrvatskoj.U Austriji zastavicu na autu smije imat samo predsjednik,ostalo je kažnjivo(i do 5 000 eura) pa me zanima kako je kod nas... ???

ev slike  http://img53.imageshack.us/img53/4482/prescarmd7.jpg

erobuss

Onda se ta odredba nije primjenjivala za vrijeme Eura 2008. Da jest, proračun Austrije bi se povećao za 20 milijuna €, jer skoro pa nije bilo auta u Beču, pa ni autobusa bez zastavica. 
Čisto sumnjam za te kazne, nas je policija zaustavljala, imali smo zastavice na zadnjim vratima i veliku preko cijelog gepeka nije nam nitko riječi rekao  ::|

Što se uredbi u RH tiče na svojoj imovini smiješ istaknuti DRŽAVNU zastavu (bio to automobil, kuća, poslovni objekt ili sl.). Molim ne koristiti metode Joška Jorasa  :D

denis01000

Znači kod nas nema kazni za to...A što se tiče Austrije za vrijeme Eura 2008 to imaš pravo jer su oni tada privremeno ukinuli taj zakon baš zbog navijača al npr. sad kad se situacija smirila je vjerovatno zakon vraćen pa tako da u Austriji nesmiješ imat nikakve zastavice bio ti Hrvat il Austrijanac...Na autu ju smije imat samo predsjednik(tako sam ja pročito)  :)