Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

LD470

Slika kao i uvijek friška. 470 dok nije imao okvir na maski.

Korisnik linije 34

Citat: LD470  u Studeni 29, 2017, 19:24:50
Slika kao i uvijek friška. 470 dok nije imao okvir na maski.

I meni je uvijek zanimljivo kako svaki put osvane neka arhivska fotka, od valjda stotine novijih fotki svake ulice u gradu koje sigurno imaju u novijoj arhivi  :)

mivano

Već su zabilježena kašnjenja na L11 (i po 20 minuta), zbog prekšaja pojedinaca koji idu na crveno na semaforu na Boku.

http://rijecanin.rtl.hr/do-drenove-i-s-drenove-sporije-no-ikada-od-ponedjeljka-radovi-na-rotoru-prema-skurinjama-iznad-streljane-semafor-do-daljnjega/

"DO DRENOVE I S DRENOVE SPORIJE NO IKADA: Od ponedjeljka radovi na rotoru prema Škurinjama, iznad ,,Streljane" semafor do daljnjega
By Rijecan.In  - 1. Prosinca 2017.  - In Rijeka

Iz gradske uprave mole sve sudionike u prometu da u zoni radova pojačaju oprez te da poštuju privremenu prometnu signalizaciju

Gradski prometni centar Rijeka prometa obavijestio je javnost da će se od ponedjeljka 4. prosinca izvoditi radovi na uređenju kružnog raskrižja ulica Ive Lole Ribara – Bok – Kučićki put. Predviđeno vrijeme radova je 20 dana (ovisno o vremenskim prilikama) a izvođač je tvrtka Guste zidine d.o.o. Kastav. Ukupna vrijednost radova je 390.000,00 kn s PDV-om.

Iz gradske uprave mole sve sudionike u prometu da u zoni radova pojačaju oprez te da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

Stanovnici Drenove, ali i svi koji Drenovom prolaze ka svojim ,,gornjim" odredištima (Saršoni, Garići, Ronjgi, Viškovo, Rupa....) ili se preko Drenove spuštaju do Rijeke, ovom su najavom (opravdano) zabrinuti jer se sada na oba prometna pravca prema Drenovi ili s Drenove (kako vam drago) izvode radovi uz propuštanje prometa privremenom prometnom signalizacijom odnosno semaforima.
Podsjetimo, iznad ,,Streljane" odnosno od Pulca prema Donjoj Drenovi obavljaju se radovi na niveliranju prometnice Drenovski put (čitaj: ,,spuštanja ceste") zbog izgradnje priključka na Ulicu Bok i dalje prema Škurinjama, što u uvjetima vožnje po makadamskoj cesti – u što se sada pretvorio dio Drenovskog puta – znatno usporava promet prema gradu odnosno prem Drenovi i dalje.

Budući da će se prometovanje sada usporiti i ovim drugim najfrekventnijim pravcem, onim preko Škurinja, mnogi vozači zabrinuti su za protočnost prometa.
U svakom slučaju, svima od ponedjeljka preporučamo kretanje na odredište osobnim vozilom ili javnim prijevozom (ukoliko stigne na vrijeme) barem deset minuta ranije od uobičajenog – baš zbog ovih najavljenih odnosno opisanih radova."

kico101

Gledam danas kako se Kapena provlači  kroz one kozje uličice na Trsatu iza Gvardijana. Nije lagano. Nisam fotkao jer su 3 auta bila između njega i mene. Mogli su bar nekakvu oznaku staviti, ako već nije linija, a ne samo Autotrolej ( kao da ne znamo ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

655 čeka završetak utrke Tour of Croatia na Drenovi.

mivano


Toni602

Ovo je jučer bilo?! Šta?! Danas je sve suho...Mislim, smočio sam se, ali poplavu nisam vidio...

Poslano sa mog SM-A320FL koristeći Tapatalk

602-masaza za kicmu, a muka za guzicu!

lussin

Nadam se da neki od ovih junaka nije ostao u bujici, znalo se dešavati...

mivano

Upravo sada.


Izvor: Facebook, autor. J. Đondraš

lussin

Rano popodne se stvorila gužva sa istoka prema centru ali nije potrajalo

mivano

#745
Nitko ništa ne piše o gužvama ovih dana zbog problema u Adamićevoj.
S L11 se danas vozilo od Delte do Prvomajske skoro sat vremena. Večeras, vidim da se vozi osjetno brže u prigradu da se nadoknadi izgubljeno vrijeme.
Forum nam je zamro nekako...
Izvor: Facebook, autor S. Žmirić


Obavijest sa web stranica...
"KD Autotrolej se ovim putem ispričava svim korisnicima javnog gradskog prijevoza što tijekom jučerašnjeg dana, zbog tehničkih poteškoća, nismo bili u mogućnostina na web stranicu postaviti obavijest o promjeni trase autobusnih linija.

Obzirom je Adamićeva ulica i dalje zatvorena za sav promet, sve linije koje u smjeru zapada, inače prolaze centrom grada, sada prometuju sjevernim koridorom, odnosno preko Školjića, Pomeria, Ulicom Nikole Tesle, te se kod Željezničkog kolodvora vraćaju na redovne trase.

Izmještena su i početna stajališta linije 32, 3a i 8a i to na Deltu, dok linija 5 kreće iz Ribarske ulice. Isto tako linije koje su se prije zaustavljale na Fiumari, sada više ne koriste to stajalište, već se u smjeru zapadu odmah prestrojavaju na Školjić i dalje navedenom trasom.

Zbog velike gužve u prometu, kao i zbog činejnice da gotovo sve linije prolaze kroz centar grada, prisutna se veća kašnjena i odstupanja od voznog reda, te sve korisnike molimo za razumijevanje.

Linije 1, 1A, 2, 2A, 6, 7, 7A – prometuju redovitom trasom do Titova trga. Od Titova trga uključuju se na privremenu trasu: Grohovčeva – sjeverni koridor – V. Cara Emina i dalje Vukovarskom na redovitu trasu linije 6, 7, 7A, a linije 1, 1A i 2 nastavljaju Teslinom do Krešimirove gdje se uključuju na redovitu trasu.

Linija 3A i 8A imaju početno i završno stajalište na terminalu Delta.

Linija 3A prometuju trasom Delta – Cindrićeva –  M. Smokvine Tvrdog – Titov trg – Grohovčeva – sjeverni koridor – V. Cara Emina i nastavljaju Teslinom do Krešimirove gdje se uključuju na redovitu trasu. U povratku prometujue do terminala Delta.

Linija 4 – prometuje redovitom trasom do križanja ulica Žrtava fašizma/Fiumara. Na križanju se uključuje na privremenu trasu:  ,,most spomenik", pored hotela ,,Kontinental" skreće na Titov trg i dalje Grohovčevom – sjeverni koridor do raskrižja s Prvomajskom gdje se uključuje na redovnu trasu. Za ukrcaj/iskrcaj putnika koristi se stajalište na ,,mostu spomenik" i redovita stajališta na sjevernom koridoru.

Linija 5 – prometuje redovitom trasom do Ribarske ulice. Linija 5 u povratku prometuju trasom Ribarska – Fiumara – M. Smokvine Tvrdog – Titov trg i dalje Grohovčevom do Prvomajske gdje se uključuje na redovnu trasu. Korekcija linije 5 je u Ribarskoj ulici.

Linije 8 – prometuju redovitom trasom do Titova trga. Od Titova trga uključuju se na privremenu trasu: Grohovčeva – sjeverni koridor – V. Cara Emina i nastavljaju Teslinom do Krešimirove gdje se uključuju na redovitu trasu..

Linija KBC – prometuje redovnom trasom do Titovog trga. Od Titova trga uključuju se na privremenu trasu: Grohovčeva – sjeverni koridor – V. Cara Emina – Teslina do Krešimirove gdje se uključuju na redovitu trasu.

Linije 10, 10A, 12, 14, 15, 16, 25, 26, 27 i 29 u povratku prometuju do raskrižja Ulica Fiumara/Ulica žrtava fašizma  i dalje privremenom trasom: ,,most spomenik" – A.K. Miošića – D404 – Cindrićeva – terminal Delta.

Linije 11, 18, 18B, 19, 20, 21, 22, 23, 28, 30, 32 polaze sa terminala Delta redovitom trasom i od Strossmayerove nastavljaju privremenom trasom: ulica Školjić – Grohovčeva – Žrtava fašizma – Pomerio – F. la Guardie i dalje:

Linije 11 i 19 uključuju se u Prvomajsku i dalje redovitom trasom

Linije 20 i 21 prometuju ulicom V. Cara Emina te ulaze u Vukovarsku i nastavljaju redovitom trasom

Linije 18, 18B, 22, 23, 28, 30 i 32 prometuju trasom V. Cara Emina – Nikole Tesle – Krešimirova i dalje redovitom trasom.

Linija 32 imaa početno i završno stajalište na terminalu Delta i prometuje privremenom trasom Delta – Cindrićeva –  M. Smokvine Tvrdog – Titov trg – Grohovčeva – sjeverni koridor – V. Cara Emina i nastavljaju Teslinom do Krešimirove gdje se uključuju na redovitu trasu. U povratku prometujue do terminala Delta.



Noćne linije prometuju slijedećim trasama:

Linija 101 i 102 prometuju redovitom trasom do Titova trga. Od Titova trga uključuju se na privremenu trasu: Grohovčeva – sjeverni koridor – V. Cara Emina i dalje Vukovarskom na redovitu trasu linija 102. Linija 101 nastavlja Teslinom do Krešimirove gdje se uključuju na redovitu trasu.

Linija 103 prometuje redovitom trasom do Ribarske ulice. Linija 103 u povratku prometuju trasom Ribarska – Fiumara – M. Smokvine Tvrdog – Titov trg i dalje Grohovčevom do Prvomajske gdje se uključuje na redovnu trasu. Korekcija linije 5 je u Ribarskoj ulici.

Privremeno se ukidaju slijedeća stajališta: Fiumara, Palazzo Modello, Trg RH, Riječki neboder, Brajda i Željeznički kolodvor (sva ova stajališta su u smjeru zapada)."

mivano

http://www.fiuman.hr/zapocela-izgradnja-rotora-u-centru-sarsona/?fbclid=IwAR0SYciR-xYwnc0rgB_BaoKs4Hv2mnGfIji6yYrT9_0GAhYV-Z019ftduQM

"VIJESTI
Započela izgradnja rotora u centru Saršona
Objavljeno prije 2 dana na 27.11.2018.
Autor Fiuman.hr

U ponedjeljak su započeli radovi na sanaciji raskrižja u centru Saršona, javlja Općina Viškovo.

Radovima će raskrižje biti formirano kao kružno. Radovi također obuhvaćaju pješačke nogostupe s prijelazima, upojni bunar s oborinskom odvodnjom, novu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, dodatna rasvjetna tijela, dva nova autobusna ugibališta, rekonstrukciju dijela vodovodnih instalacija, a također će biti uklonjen spomenik i sprave za igru djece.
Procijenjena vrijednost radova iznosi 2.000.000,00 kn (s PDV-om), a radove izvodi tvrtka L.E.-M.I.L. d.o.o., Vrhovac 68/L, Ozalj.
Radove zajednički financiraju Općina Viškovo i Županijska uprava za ceste.

Tijekom izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa u sklopu koje će biti izmještena autobusna stajališta prema sljedećem opisu:
– stajalište Saršoni iz Garića izmješta se na privremenu lokaciju cca 50 metara prije postojeće stanice
– stajalište Saršoni izmješta se na privremenu lokaciju cca 50 metara poslije postojeće stanice
– stajalište iz Saršoni za Gariće izmješta se na privremenu lokaciju cca 100 metara prije postojeće stanice.

Privremena stajališta bit će označena stajališnom oznakama. Mole se svi sudionici u prometu da se pridržavaju privremene prometne regulacije za vrijeme izvođenja radova.

Paralelno s radovima na kružnom raskrižju započeli su radovi na uređenju javne površine u centru Saršona koji obuhvaćaju prostor oko zgrade vijećnice.

Predmetnim radovima bit će uklonjen dio zida oko zgrade s ciljem otvaranja prostora prema novoj stanici i nogostupu. U sklopu tih radova bit će izgrađene stepenice uz zgradu vijećnice i uređena nova lokacija za spomenik koji se izmješta iz postojećeg raskrižja.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 521.737,50 kn (uključen PDV). Radove izvodi tvrtka MARČIĆ-GRADNJA d.o.o., Brtuni 23/A, Viškovo, a rok završetka je 80 radnih dana. Radove uređenja javne površine financira Općina Viškovo."

mivano

http://www.fiuman.hr/rijecka-policija-najavila-stroze-kontrole-u-kresimirovoj-ulici/?fbclid=IwAR2YumW9CRu2FX8Jmg1hXfsGzOevBXXgDdbTh04AcOYll-KQe1YZUpxg1Rk

"Riječka policija najavila strože kontrole u Krešimirovoj ulici
Objavljeno prije 3 sata na 27.06.2019. Autor Fiuman.hr

Riječka policija podsjeća građane, posebice vozače da je zbog izvođenja radova u Krešimirovoj ulici u Rijeci na snazi privremena regulacija prometa. Dio vozača ne pridržava se postavljene prometne signalizacije te prilikom kretanja Ulicom Nikole Tesle, skreće u zabranjenom smjeru ulijevo, odnosno u smjeru Žabice. Navedeni smjer, odnosno skretanje iz Ulice Nikole Tesle ulijevo, dozvoljen je samo za vozila javnoga prijevoza.

S obzirom na uočena nepoštivanja prometne signalizacije i propisa, policijski službenici će pojačano nadzirati navedeno križanje u cilju osiguranja protočnosti i veće sigurnosti u prometu.

Pozivaju se vozači na poštivanje prometne signalizacije i propisa kako na gore navedenim tako i svim ostalim prometnicama kojima se koriste."

Nije Trolej, ali...

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Nevolje-zbog-suzavanja-ceste-u-Kresimirovoj-Ostecen-vec-treci-autobus-u-samo-dva-dana?meta_refresh=true

"KONTAKT SA STABLIMA
Nevolje zbog sužavanja ceste u Krešimirovoj: Oštećen već treći autobus u samo dva dana
Pogledaj sve iz: Rijeka

Autor: Portal Novilist.hr   
Objavljeno: 27. lipanj 2019. u 15:56

Premda je ljeto počelo, u Krešimirovoj se stvaraju svakodnevne gužve, ali to nije jedina nevolja do koje je došlo sužavanjem prometnice zbog izvođenja radova.

Stabla u drvoredu u Krešimirovoj nagnuta su prema prometnici, a s obzirom na to da je cesta sužena, dolazi do kontakta vozila i grana na stablima, a problemu su se posebno našli autobusi.

- Ovo je već treći autobus u dva dana koji je oštećen zbog kontakta sa stablima koja su nagnuta prema cesti, javlja čitatelj.

Poslao nam je fotografije autobusa njemačkih registracija, s oštećenim prozorima, u nadi da će vozači obratiti pažnju i pripaziti na sebe i svoja vozila, ali i na radnike angažirane na ovim radovima."

Boky719

Nije treci jer nisu racunali buseve od autotroleja

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk