Slavonija Bus - slike

Autor erobuss, Prosinac 04, 2007, 22:19:36

Metro

Nastavak 0031 - na odmoru u Vranjicu.

mate


mate

Cityliner 9999 na lokalnim zadacima

Dreamwalker

Ove sezone sam opet putovao Slavonija Busom. Nakon što su me prošle godine svojom politikom poslovanja odbili od putovanja s njima i "poslali" Arrivi, ove godine su se uvelike popravili. Ove sezone, vjerujem zbog korona situacije, na sezonskim linijama ne voze autobusi povučeni s lokala. I kvaliteta usluge (pristojnost, čistoća, dostupnost informacija) je bolja nego prošle sezone.
Prema otoku Krku išao sam s Citylinerom 0036-NG (1. slika). U prolazu sam fotkao i 0037 (2. slika). O samim Citylinerima se već sve zna pošto su na tržištu već dosta dugo.
U povratku sam se vozio s ovim Tourlinerom s treće i četvrte slike. Tourliner podvozje dijeli s novim MAN-om Lion's Coachem, a osim podvozja mnogi detalji su i u interijeru isti. Moj subjektivni dojam je da je Neoplan malo udobniji. Jedina dizajnerska razlika koju sam uočio jest dizajn površine iznad sjedala (5. slika). Kao što se vidi na toj slici, kompletan dio oko ventilacijskih otvora je vlažan, a nakon nekog vremena kondenzat od klime počinje kapati po putnicima. Oni koji rade s autobusima kažu da je to zbog zaštopanog ispusta što je standardna Neomanova boljka. Sjedala su standardno Neoman neudobna, ali razmak za noge je zato jako velik. Ono što me iznenadilo jest ručni mjenjač kojeg nisam očekivao u autobusu namjenjenom prvenstveno za linije s velikom kilometražom. Za svoje dvije godine starosti bus ima pozamašan broj kilometara.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Matej

I mene je iznenadio Čazmatransov novi Tourliner s ručnim mjenjačem. Također se slažem da je Neoplan udobniji od Mana

Majstor

Samo Slavonija bus na sezonskoj za Bašku
Ekipa zakon
Samo mi sudite pošteno !

gorgoroth

0046 jutros na Fiumari



mate

Vukovar - Luxembourg

gorgoroth

#923
Danas jedna zračna



tramvajac 92

Dok se kolega provozao do Baške, ja sam iz Zadra odabrao njih. Karta 79 kn, znači 30 kn jeftinija od APVŽ  byeg, za jednaku uslugu i vrijeme vožnje (čak možda i kraće). Usluga je uključivala samo klimu u busu, wifi, utičnice ništa. Vozilo je solidno, ali pomalo razdrmano, kao da je napravio već puno kilometara. 0018 na AK Zadar prije polaska.

Majstor

U njemu je Flix net
Samo potvrdiš i imaš njihov wifi
Samo mi sudite pošteno !

tramvajac 92

Ne radi ;) isprobao sve moguće načine

mate

Malo povratka na lokalnu gardu...

gorgoroth

0047 na Orehovici



mate

Dok nam je Ford poznat, novost je još jedan Regio 0068...Viđen je i još jedan Regio ex. Postbus na A zollkama