budući vozači autobusa

Autor djurdica, Studeni 04, 2012, 20:27:48

djurdica

 :)Dobar dan ...zanima me jedna informacija od vas iskusnih šofera....tko je tek početnik za vozača busa što sve treba položit i kolko to traje da bi postao kv vozač busa.

passat238

Evo ja ću ti pokušati ukratko odgovriti šta sma ja sve trebao kada sma polagao za "D" kategoriju prije nekih godinu dana.
Prvi uvijet ti je minimalna starosna dob od 21.god. , i moraš posijedovati "C" kategoriju najmanje 2 godine.
Trajanje samog vozačkog ovisi o tebi a naravno i o autoškoli gdje polažeš.
A ja sam prije već "položio" za vozača motornog vozila radi daljnjeg školovanja.


djurdica

hvala ali ja imam 29 godina i imam samo položenu b kategoriju...htjela bi položit tu u Zagrebu al prema svemu sudeči ja bi tek mogla vozit bus sa kojih 35 godina a tad ču bit prestara.....što se to nemože nekako ubrzati i da se izbjegne ovih 2 godine vožnje šlepera....šta je s d1 kategorijom kad če to kod nas? :)

Shole

Nemoraš do 35 čekat,  sad položiš C, za dvije godine D i to ti je 32/33.  U međuvremenu završiš večernju prometnu školu (prekvalifikacija ispita u odnosu na tvoje osnovno zanimanje) tako da se možeš zaposlit u ozbiljniju firmu gdje je to obavezno, a ne kod nekog lijevog privatnika

djurdica

Nisam ni mislila čekat do 35 nego velim da dok to sve položim neču počet prije 35 vozit....al reci mi ako položim c kat.kolko minimalno moram vozit šleper( al baš vozit a ne sam imat vozačku za nj) da bi mogla ič polagat d kategoriju...i dal mogu polagat kv prije nego položim d kategoriju?Znam da je to sad hrpa pitanja i da je to dosta komplicirano al ja fakat imam veeliku želju vozit autobus pa me sve to zanima prije nego se upustim u to ,znam da je u pitanju velika lova pa ju nebi htjela bacit u vjetar. >hammer<

Shole

Nemoraš vozit šleper, možeš i običan kamion, dapače može bit i kombi bitno samo da je na "C" kategoriju, odnosno da je preko 3,5 tone.  E sad neznam da li je to nešto postroženo (čisto sumnjam) do sad je uvijek bilo dovoljno da ti netko da potvrdu da si vozila taj kamion (preko 3,5 T) kod njega.   KV možeš polagat kad god oćeš, neovisno o kategorijama. To je jedno obično zanimanje ko i svako drugo. Isto kao što moraš bit konobar po zanimanju ako želiš držat kafić ili bit prodavač ako misliš držat dućan.

passat238

Evo ja pošto sam položio prije godinu dana mene nitko nije tražio neku uvjerenje ili bilo šta gdje sam ja vozio 2 godine "C" kategoriju a ako položiš do 35. god. za "D" kategoriju imaš još onda dosta vremena se navozati sa busom do mirovine  :)

djurdica

A što je sa D 1 kad če to kod nas?
I recite mi nakon što položim D kategoriju šta onda nakon kolko mogu vozit bus al nemislim na ove radovne linije nego na ove turističke buseve što se voze po cjeloj Hrvatskoj pa i Vani....jel ima tko od vas svoj bus i kolko je to isplativo ?

passat238

Za "D1" kategoriju mislim da ćemo se još načekati,a ovo drugo tj. možeš odmah voziti i turistički autobus a za ovo što se tiče posijedovanje autobusa to će ti sigurno kolege odgovriti koji imaju više iskustva s time  :)

MAN SU220

#9
ja sam cuo da treba i neki drzavni ispit ???nebi da avion polazem ;D ;D ;D
ako polozim B  sa 18,C sa 19,D sa 21 i 21 i po mogu vozit je li tako???
i koliko kosta sve to???

passat238

#10
Pa treba ti KV vozač motornog vozila,ja sam položio sa 18 "B",20 "C" a sa 23 sam položio "D" a što se cijena tiče niej baš jeftina recimo da ti za "D" kat. sa svima znači liječnički izlazak na testove i na ispiti vožnje dođe samo za "D" ugrubo oko 13000 kuna

MAN SU220

a sta kad u EU udemo oce li se mjenjat ista ???

djurdica

kakav državni o čemu ti to? 8-8

Shole

Ma to ti je ustvari položena matura za smjer VOZAČ MOTORNOG VOZILA

djurdica

Aha, e sad mi je lakše, več sam mislila da se mora još nešto polagat ionako je dovoljno komplicirano i velika lova je u pitanju.
Jesi ti ili vi (neznam kolko imate godina) položili od prve D kategoriju'?
good_boy