Nesreće i oštećenja Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 30, 2007, 22:18:57

STress

Nego, kako se trevija zapalit baš kraj "Meduze"? Nije se moga strpit još parsto metri, pa se zapalit na vr' Papandopulove?  ::|

XDonald

Evo jos dvi slike iz Slobodne Dalmacije nastale prije nego san ja dosa.

Vidit cemo sta ce na kraju bit, iako mu vatra nije ostetila unutrasnjost (usao i vidio). Definitivno nisu vise sigurni za voznju u njima, i zao mi je vozace koji duze SG 313 jer su izlozeni stresu i pritisku od upravo ovoga sta se danas dogodilo. Ovome #194 je vec 2.put da je zadimio , a opcenito je cetvrti SG 313 koji je gorio.

Cim dođu novi/polovni busevi, ja bi sve SG 313 izbacio iz rotacije i zamijenio ih sa novopristiglima, a njih ostavio kao rezerve.

vozilo SSC

Predlazem temu: "Samozapaljenja prometovih autobusa".  >hammer<

Nadam se da ce doc vec nekom iz dupeta u glavu dok netko nije poginuo.

man323

Brige ikoga. Na vrhu liste prioriteta u ovoj su firmi privatni interesi koji uopće ne vide pojam održavanja i sprječavanja ovakvih situacija.
Kako je krenilo, ostati ćemo bez svih SG313 ako se ovako nastavi. Uglavnom je sasvim gadno stanje sa SG-ovima čim se ovako lako zapale, dok Conecti G istih godišta još nisu zadimili.

Svi smo mi željni promjena, ali do toga nažalost ne će doći jer je otpor preogroman.

josipgrgin

Izgleda da su conecti g bolji ,a sjetite se proslosti nijedan mercedes 0305g se nije zapalija dok su manovi i grafovi gorili i to man sg 313 cesce to govori da busevi imaju neku manu samo sto serviseri ne mogu otkrit uzrok zapaljenja samo do sada je bilo bez ljudskih zrtava ali nikad se nezna sto ce se desit sljedeci put kad se bus zapali.....

elez

Iz nabavke 2003. su merrcedesi bolji, iz nabavke 2007./2008. su MANovi... Sve je to kako se potrefi serija i kvaliteta busa, al ovo sta se sa SG-ovima događa je neprihvatljivo
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

man323

Nisu SG313 gorili dok im nisu počeli ugrađivati mjerače potrošnje goriva i još neke razne modifikacije. Od toga su se događaja počeli samozapaljivati. Ne štitim MAN-a kao marku, nego sam siguran da su si probleme Prometovci sami stvorili sa "Made in China" napravama.

podgora

A triba naglasit al ja nez jer se dogodilo da nijedan city novije generacije nije izgorio jeli ijedan citaro izgorija

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

XDonald

#503
Bas to mi je sinoc prica jedan sofer, da su problemi s njima tad poceli. "Domaca" ugradnja bilo cega spojena s prometovim neodrzavanjem nece na dobro nikad. Conecti su vjv kvalitetnije napravljeni, a i nisu im nista dodatno ugrađivali. Ako bacite oko ispod poklopca motora od SG 313, ugledat cete plis, masnocu i ocigledno zapustanje. Motori Citara, Classica ili City-a te svih novijih (nekidan je bila slika od motora #216) puno su cistiji. O345G se također brzo zapale, njihovu povijest znamo. Od O305 se malo zapalio #123 prije 7-8 godina (mislim da u temi kvarovi ima taj podatak). Citaru je #271 prosle god. malo prokuhao motor, ali nimalo blizu ovome jucer.
#194 bi se moga popravit buduci da mu je unutrasnjost prikolice gotovo neostecena, a također i jer fali buseva.

Busevi su tu da voze, ali da se i odrzavaju kako triba. Drasticno ih fali pa "nema vremena" za temeljitije popravke i sve se napravi priko (da ne kazem) neke stvari...


elez

Prica san i ja nedavno sa vozačem jednog Conecta G, reka mi je da su svi jedno vrime kuvali, servis je uvik nadoliva vode (to naravno nije bilo rješenje) dok se jedan vozač nije sitija da mi mozda tribalo očistit hladnjake motora jer je vidija da se to negdi radi. Servis je to prihvatio sa pola šale, kupili su invasol i pod jakim mlazom očistili hladnjake na tim busevima. Od tada ti busevi nemaju vise problema sa pregrijavanjem.

Poanta je u tome da je servis 0, serviseri nemarni i neškolovani, a upravu nije briga za to dok jednom netko ne pogine. Žalosno je da bus ko sta je SG tako lako izgori samo radi nemara i nepažnje nadležnih osoba ili koga vec bi to tribalo bit briga.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

josipgrgin

Tako ce bit i sa novin busevima ubrzo ce bit za staro zeljezo

man323

Naravno da loše očišćeni hladnjaci dosta slabije hlade rashladnu tekućinu. Eh da, to konstantno nadolijevanje vode nije niti malo dobro rješenje.
Voda iz vodovoda potiče metalne dijelove na koroziju, što uopće nije dobro. Zbog toga antifrizi imaju u sebi zaštitne elemente protiv korozije i kamenca, sa višom točkom vrelišta i dosta nižom točkom tališta. Zbog nedostatka antifriza u autobusima su prošle zime smrzavali autobusi te se na nekolicini njih raspukao blok motora.

Ako netko stalno ulijeva vodu umisto od strane proizvođača propisanog antifriza, ta osoba u mome pogledu uopće nema pojma o osnovama svog posla. Može se nadoliti par puta ako je sad neophodno, ali se omjer antifriza i vode treba održati onako kako proizvođač savjetuje kako bi se i iskoristila namjena tih tekućina.

STress

Citat: man313  u Listopad 19, 2017, 20:06:26
Voda iz vodovoda potiče metalne dijelove na koroziju,

Nisu čuli za destiliranu?  :o

Mislin, ja san polaga vozački još u doba dok su O317 uredno vozili po gradu, pa su nas učili da se ne uliva svašta u kiler...  :-\

josipgrgin

Gradska voda iz pipe je jeftinija dobro da ne izbuse busotinu u garazi pa ce onda tu vodu ulivat u kilere

elez

Citat: josipgrgin  u Listopad 19, 2017, 21:04:01
Gradska voda iz pipe je jeftinija dobro da ne izbuse busotinu u garazi pa ce onda tu vodu ulivat u kilere
Evo dao si im ideju, sutra zovu Geosondu traže vodu 😂😂
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...