Openstreetmap i Autotrolej

Autor Janjko, Veljača 14, 2012, 12:09:27

ikar

Jedino 7A ima malu grešku. Nakon prelaska preko zaobilaznice dolazi se do prvog raskršća lijevo (to je na karti), a zatim na desnom zavoju još jednog lijevog raskršća (kojeg nema na karti) i gdje 7a skreće lijevo. (Lijepo se vidi na satelitskim slikama).

Nije ni okretanje oko cijelog naselja više točno, jer kada skrene desno u naselje (ulazak u krug) na kraju te ravnice okreće se oko novog kružnog toka i isto tako nazad.


Boki651

Tu gdje si zaustavio liniju 7a na zapadu, samo napravi mali krug na kraju crte, jer je tu kružni tok, kojim se linija vraća u grad

ikar

Linija 8 u smjeru Trsata i Kampusa prometuje preko Rive i Ribarske (Fiumara-T.Trg-Križanićeva)

Ostalo odlično, još samo cijeli prigrad  ;)

Bari

ikar- ispusto si sitan detalj što se tiče linije 1B. Naime, na križanju Mihanovićeve i Kumičićeve nalazi se pješački otok sa semoforom, te minbus ide onim gornjim odvojkom, a ne dolje kako je na karti prikazano  ;)
KREPAT MA NE MOLAT !

Janjko



mivano

#22
Linija 11 je krivo ucrtana. Ona ne ide trasom linije 5 kako si ti stavio. Skreće ti u Tizianovu desno, a ne ide Osječkom. Zatim ide ulicom Kozala pa cestom 5024 na karti. Okretišta si pogodio. S tim da imaš i dodatni dio trase od Saršona (na karti Zorzići) lijevo do centra Viškova. Linija 13 ti ide negdje do sipod brda Veli vrh, skrati ju.

ikar

L10 tamo di se zaokrenuo nazad (raskršće u Sv. Barbari) linija nastavlja dalje, prolazi ispod pruge, zatim desno i na kraju te ravnice je okretište.

L32 u povratku nastavlja po Novoj Cesti (ulaz u Opatiju sa strane Lovrana) a skreće desno u Velog Jože tamo di piše Put Vrutki. U smjeru Lovrana u centru Opatije linija ulazi na Slatinu. (To je točno tamo di piše Opatija, samo gornje crte, donje uz park je benzinska pumpa!)

L11 osim svega navedenog po izlasku iz Delte skreće lijevo u Milana Smokvine Tvrdog (kao i sve prigradske). Nedostaje i varijanta Garići-Marčelji-Viškovo-Saršoni.

Kod prigradskih će biti puno teže jer postoji jako puno varijanti, a i ulice nisu baš označene!

Janjko

Liniji 11 sam dodao obilazak do Viškova, preusmjerio na Tizianovu: http://www.openstreetmap.org/?relation=2030227
Sredio i liniju 10, dodao komad do okretišta: http://www.openstreetmap.org/?relation=2029947
32 skrene na Velog Jožu: http://www.openstreetmap.org/?relation=1749048
Liniju 13 skratio: http://www.openstreetmap.org/?relation=2029131

Janjko

Citat: ikar  u Veljača 16, 2012, 11:54:04
Kod prigradskih će biti puno teže jer postoji jako puno varijanti, a i ulice nisu baš označene!
Šteta što varijante nemaju druga imena, tipa a, b, c, d. Kada se napravi automatsko navođenje putnika po javnom prijevozu, trebat će sve ovo još preciznije napraviti, sa stanicama, smjerovima, varijantama itd.. Za sada mi je dosta da se zacrvene rute koje imaju neku liniju. I to je više nego što je do sada bilo dostupno :)

Ceste nemaju imena jer nemamo baš riječkih mapera. A imena se ne smiju kopirati iz izvora koji nisu izričito dopustili da se njihovi podaci stave na Openstreetmap. Ali dobro, već smo sad puno napravili, meni se čini.


ikar

L12 - Ok, u Dražicama ide kroz centar (skretanje prije kružnog toka desno, lijevo i preko kružnog toka van). Fali varijanta preko Podhuma (u Zastenicama desno i onda lijevo u Podhum, u Dražice dođe sa suprotne strane direktne trase L12 i dalje nastavlja). Fali i varijanta za Lukeže. To je skretanje lijevo u Jelenju i okreće se na mostu preko Rječine.

Ima i varijanta koju nebi ucrtavao jer je to zapravo spojena linija sa L16. (Prvi jutarnji i zadnji objedinjuju L12 i 16.

L15 je ok, samo nastavlja u G. Grobnik. Na drugom skrene lijevo i odmah unutra se okrene. Minibus iz Čavli nastava do Mikeji (okretište je na serpentini), a mislim da u jednom smjeru ide gornjom, a u drugom donjom cestom (Neznam detalje)

L16 ok, samo produžiti u Podkilavcu do raskršća s isprekidanim putem.

Janjko

Eto, mislim da sam sve riješio, isti linkovi gore vrijede.