Promet Makarska - razno

Autor miky, Prosinac 18, 2007, 15:31:43

Lion's Driver

Evo slika nesretnog Neoplana 655BF


podgora

Promet po prvi put dobio vozačicu.

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Lion's Driver

Podgora ne lupetaj... Vozačica je bila i prije, čak bi je se ti trebao sjećati jer je bila u doba kada si u srednju školu išao. Sada se vratila u firmu nakon 2 i pol godine izbivanja iz iste. Bila je u Autotransu sad je OPET tu  >hammer<

podgora

Evo još jedne katne izvor fb Herrman

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Lion's Driver

#484
Citat: Dreamwalker  u Listopad 05, 2019, 17:28:57
Ovo je vjerojatno jedna od boljih Prometovih kupovina. Bus je u Njemačkoj vozio ekipu hokejaša nba ledu "Ice Tigers". Na netu sam našao informativnu sliku kako je izgledao, ali pošto je klub na korištenju imao 2 ovakve Setre, nisam siguran jel to baš isti bus. Vlasnik je bio Steidl Reisen, a u zamjenu je uzeo novu S 531 DT.

foto: Volker Stöckmann/karow900.startbilder.de

Zato sam napravio ovu sliku... Fino se ocrtava po rosnom stara reklama


XDonald

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/633744/sto-se-dogaa-s-tvrtkom-39promet-makarska39-u-jednom-danu-crkla-su-im-dva-busa-39na-bacvicama-putnici-i-vozac-vozilo-po-kisi-gurali-do-koteksova-nebodera39

Što se događa s tvrtkom 'Promet Makarska'? U jednom danu crkla su im dva busa; 'Na Bačvicama putnici i vozač vozilo po kiši gurali do Koteksova nebodera'


Nedjelja nije bila sretan dan za autoprijevozničku kuću Promet Makarska, ali ni za njegove putnike. Naime, u isto poslijepodne dva autobusa, koja su vozila različite relacije su se pokvarila. Jedan je išao za Zagreb, a drugi za Split.

Jedan, na kat koji je vozio iz Makarske za Zagreb se pokvario na autocesti.

- U 13.30 sati krenuli smo iz Makarske magistralom. Normalno smo stigli u Split odakle smo nastavili svoje putovanje prema Zagrebu. Uključili smo se na autocestu i nakon nekih sat vremena autobus se pokvario i stao.

Jedno vrijeme se čekalo na zamjenski autobus, ali u međuvremenu je ovaj proradio pa smo s njim nastavili put za Zagreb u koji smo stigli oko 20 sati, govori nam jedna od putnica dodajući kako je u njihovom autobusu navodno zakazala elektronika.

Drugi autobus je u 18 sati krenuo iz Makarske prema Splitu i sve je bilo u najboljem redu dok nisu stigli do semafora na Bačvicama, odnosno dok se nije upalilo zeleno svjetlo na semaforu, a onda su, ni metar dalje, sve funkcije zakazale.

Vozači, kondukteri i putnici u autobusu stajali su nepomično usred raskrižja. Ubrzo se upalilo zeleno svjetlo u suprotnom smjeru što je moglo dovesti do problema i kolapsa, ali drugi vozači su bili razumljivi pa su pažljivo prolazili mimo autobusa.

- Vozač autobus nije mogao pomaknuti ni centimetar, ali vrlo brzo se situacija "sanirala".

Muški dio putnika ponudio se da autobus malo "pogura", što je kondukter objeručke prihvatio i zajedno s putnicima pogurao autobus koji su uspješno pomaknuli s raskrižja, kazala nam je druga putnica.

Vozač je autobus zaustavio kod Koteksovog nebodera te otvorio sva vrata kako bi putnici nakon preuzimanja svoje prtljage mogli izaći jer je jasno bilo da autobus do trajektne luke, odnosno završne stanice - autobusnog kolodvora neće stići.

Što se točno dogodilo i koji je uzrok kvara pokušali smo saznati i od prijevozničke tvrtke "Promet Makarska", ali su nam samo kazali kako nemaju komentara te poklopili slušalicu.

podgora

#486
Makarska kronika

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Paško

#487
Prosjek četiri godine? Čista laž, samo je jedan star toliko, svi ostali su stariji, a prosjek je daleko gori. Može netko slobodno izračunati po popisu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

Prinova... Setra 431DT navodno 2017 godina... nije bilo prilike za fotkanje  :( meni ništa posebno... osnovna oprema ex Flixbus sa sjedalima "Flixbus"

max_11

Koji lik  rofl Prosjek dvoznamenkast, a za otpis 75% voznog parka.

sniff

Na kraju i moraš biti takav, kad su i novinari, a itekako i čitatelji nepismeni. Ne dao bog da otkriju kilometražu buseva, kakva bi to reklama za firmu bila kad bi neki lik pročitao da Setra ima 600 000 :o km (realno, nov stroj). Naravno, nitko ne traži da se njegova firma reklamira, al kad ni drugi prijevoznici nisu ništa bolji po tom pitanju. Naravno, to se ne odnosi na ilegalan Flixbus i gradske prijevoznike sa EU subvencijama. Vozni park im je sasvim solidan, a što se tiče negodovanja oko Promet Sinja i makarskih prigradskih trojki, ne znam kakvog bi smisla imalo ulagati u nove autobuse na uglavnom đačkim ili totalno nekonkurentnim linijama. Održavanje je druga stvar, al čini se da se Sinjani dobro snalaze sa starijim busevima.

tramvajac 92

Citat: amfan  u Studeni 26, 2019, 14:23:57
Prosjek četiri godine? Čista laž, samo je jedan star toliko, svi ostali su stariji, a prosjek je daleko gori. Može netko slobodno izračunati po popisu.
Ipak 2, po našem popisu.  ;D Jedna Setra S 516 HD/2 i jedna Setra S 431 DT. Ukupni prosjek 13,51 godina.

Ukupno ima 82 autobusa, prosječne starosti 17,24 godina. Rekorderi su u Sinju - Setra S 210 HD i Setra S 215 HD, obje iz 1986. godine. Osim što u većini firmi ima starijih autobusam, mislim da danas ima vrlo malo prijevoznika ima autobuse napravljene prije 90ih godina.  ;)

Flixbus je samo reklama na busu, tak i tak nemaju ni jedan bus na sebi. Prodaješ karte kroz flixbus, kroz get by bus, kroz ovo, kroz ono... dobra stvar, da ne moraš svoju internet trgovinu raditi (a ako imaš 1 - 2 linije, nema potrebe). Gle kako su Brioni napravili. Oni su u Nomagu, i u Flixbusu, imaš ih na getbybus... svugdje.

podgora

Evo još jedne sa.Hermanovog fb

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

max_11

#493
Da li je stvarno toliko putnika i potreba za čak 5 katnih?

tramvajac 92

Katni krca kojih 80 putnika, skoro ko 2 obična. Ušteda, jer ne mora plaćati 2 vozača (4?), gorivo za 2 busa, cestarinu, parking.
Cestarina za bus je kojih 500 kn do Zagreba, i natrag još toliko. Tako da, katni se dobro isplati za vikende.