Organizacija prijevoza u Krapini, nekad i sad...

Autor ivog, Lipanj 12, 2008, 21:37:19

ivog

E, već duže vrijeme želim vam ispričati kak je to bilo i je organizirano u Krapini..

Glavna garaža je u Krapini, al dosta buseva se ostavlja "kod kuće" ili na parkiralištima blizu kraja linija, da se ne troši gorivo vračanjima buseva u garažu u Krapinu..

Iz Krapine busevi voze u ovim smjerovima i linijama, te ..

Krapina - Radoboj - (Kuzminec, Mihovljan) - Šemnica Donja
Krapina - Trški Vrh - Radoboj
Krapina - Švaljkovec - (Šemnica Donja) - Zabok
Krapina - Petrovsko - Pregrada
Krapina - Prigorje - Pregrada - Druškovec
Krapina - Lupinjak - Hum na Sutli
Krapina - Macelj
Krapina - Donje Jesenje
Krapina - Gornje Jesenje - Vrbno
Krapina - Škaričevo
Krapina - Štuparje


Izdvojeno:

Krapina - Krapinske Toplice
Krapina - Zlatar
Krapina - Zagreb


Sa svih linija busevi u Krapinu (osim izdvojenih) dolaze u 5.30, 6.30, 13.30, 21.30, a odlaze u 6.15, 14.15, 15.15, 19.45, 22.15...

Znači najviše buseva je u ovim trenucima u Krapini, pogotovo u 14h.

Sve linije koje dolaze u 5.30, 13.30 i 21.30 produžuju iz Krapine za Kotku - Žutnicu, osim onih buseva koji dolaze iz smjera Huma na Sutli i Jesenja, jer oni prolaze tom trasom kada dolaze u Krapinu, te u povratku u 6.15, 14.15, 22.15..
Kotka je tvornica u blizini nalazišta pračovjeka (ono novouređeno stajalište), a Žutnica je industrijska zona sjeverno od Krapine, kojih 2km od centra, ak ste išli magistralom kroz Krapinu, prolazite pored tvorničkog kompleksa..
Naravno i te linije su najpunije, busevi su većinom ful puni, a najviše ženama, jer je to sve većinom konfekcijska industrija...

Linije u 15.15 koriste ostali radnici, busevi su također dobro popunjeni...
Za te linije u 15.15, vraćaju se busevi koji su vozili linije u 14.15..

Pojedine linije (Šemnica Donja, Pregrada, Krapinske Toplice, Hum na Sutli)imaju dolaske u Krapinu u 7.30, 12.30, te odlasci iz Krapine u 13.50,  te već spomenute u 19.50 koje koriste učenici srednje škole Krapina..

Pojedine linije imaju još i polaske između, oko 9 i 11h, te oko 20 ili 21h...

Jedina linija koja prometuje svaki dan, znači i blagdanom i svetkom i petkom je linija Krapina - Hum na Sutli s polascima u 6, 13 i 21h iz Krapine, te dolascima u 6.45, 14.45 i 22.45, a samo zbog toga jer se tom linijom voze radnici u tvornicu stakla u Humu, a u kojoj nesmiju gastit peći, jer da ih upale potrebno im je nekoliko dana. Proizvodnja teče konstantno, zbog toga i autobusni promet..


A sad autobusi...

Krapina

U Krapini je stacionirano mnogo tipova buseva, od Steyr-a, Neoplana, Bove i kompanije, pa do Tamića, Isuzu-a i ostalih buseva..

Krapinci voze linije za Hum na Sutli, Zagreb, Krapinske Toplice, Šemnicu Donju, te su tu na straži, ako negdi se nešto dogodi pa da uskoče..


Macelj

Prije je Macelj imao svog Steyr-a i to čak jako dobrog, ali sad su dobili Isuzua, zbog malog broja putnika...
Zanimljivost je kaj njih svih 6 dana u tjednu vozi isti bus, ponekad ima iznimaka..


Štuparje

Oni i dalje imaju svog Steyr-a već jedno dobrih 10-ak godina (to je Steyr druge generacije il kak bi ga već nazvao), koji je bar kad sam se zadnji put vozio u njemu bio izvrstan, jedan od boljih definitivno, ima jedna od udobnijuh sjedala, mašina radi super, ne trese, baš je oke bus...
Oni isto kao i Macelj imaju samo jedan bus koji po cijele dane vozi sve linije...


Škarićevo

Oni isto su na jednom Steyr-u već dbrih 10-ak godina, ali s tim da njihov Steyr je definitivno naj, šoferi koji su ga vozili vele da ide ko grom (i to oni koji su vozili gotovo sve buseve), niti jedan nije tak poletan ko taj. I isprobano je, vozio sam se puno puta s njim i mogu reći da je definitivno zvijer...


Šemnica Donja - Radoboj

Linija Šemnica Donja - Krapina je jedna od najprofitabilnijih u Krapini, putnika ima, ima i najviše polazaka od svih linija..
Uz ovu vozači voze i liniju Krapina - Trški Vrh - Radoboj, te Šemnica Donja - Švaljkovec - Krapina..
Ovaj kraj ima obično po 4 busa (bar je imao), mislim da su i sad na 4 il na 3, neznam točno..

Od buseva najčešće su tu 4 Steyr-a, ali u zadnje vrijeme je ovdje vozila jedna od onih CTZ-ovih Setri (30-11), te stalni 10-84 i sad nisam siguran 10-87 ili tak neš, taj je oduvijek na toj liniji, njegova slika: http://i152.photobucket.com/albums/s165/ivog/IMG_2597.jpg, mogu definitivno reći da je taj bus obišao i vozio na svim linijama iz i oko Krapine, kad se dogodi kvar nekog drugog busa, obično su ovog davali, a tu slali rezerve..

Ovaj 10-84 je super bus, dok ovaj 10-87 je tak-tak (inače tak)
Prije 7-8 godina je tu bio i TAZ (niski), te SANOS-ovo sranje i SANOS-ova kopija 0303 (niska varijanta), TAMićeva kockica (svi ti nabrojani su došli od Zagorjetransa i bili su stvarno komatozni, jad i bijeda), ova linija je izmijenila mnogo buseva..

S ovog područja vozači su vozili linije za Zagreb, pogotovo za vrijeme školskih praznika (polazak za Zagreb u 9h, te polazak iz Zagreba u 15.15), ponekad i u ostalo doba godine..

Ponekad su znali vozit i linije za Hum na Sutli..

A recimo niti jedan od ovih vozača s ovog područja ne vozi linije iz Krapine za Šemnicu u 11.30, te 13.50 i povratak u 12.05, to voze Krapinci, na tim linijama, pogotovo ova u 13.50, mogli su se viđati mnogi busevi, tako su ponekad vozili Setra (siva, visoka, Presečkova), Neoplan Euroliner, Onaj Cityliner koji i danas ima rozi tokut je jedno duže vrijeme vozio po njoj, te jedan Steyr koji je vozio duuugo na tim polascima, a sad je nestao bez traga, inače dosta dobar bus, imao je najudobnija sjedala, ali zbog toga je bio mali razmak između sjedala nažalost..

Rasporedi vozača i njihovih zaduženja je bio ovakav:
1. 5.00 - 7.30, 12.30 - 22.30
2. 5.00 - 16.30
3. 5.00 - 22.30 (s većim pauzama između)
4. 5.00 - 15.45

U jedno vrijeme s ove linije je bilo čak i 5 vozača, pa su oni bili zaduženi za druge linije, recimo Hum na Sutli..


Krapinske Toplice

Ova linija je specifična po tome što tu vozi samo školska linija, te one za korisnike bolnice (ujutro i popodne)..
Na toj liniji su definitivno najbolji busevi vozili i voze...


Nastavak priča jednog dana...  ;)

gaspa

Obzirom da nastavka nema već duže vrijeme, dat ću ja natuknicu iz prošlosti:

U doba našeg bratstva i jedinstva autobusni promet na području krapine održavao je celjski Izletnik.






ivog

Uaaauuu, fino, fino, naš me sad vratilo u ovo dosta godina unatrag i sjetio sam se bijelo-svjetloplavih tamića...  :)

Al u to isto doba vozili su i Zagrebački transporti, čak su se neke lijije poklapale, recimo to ovako da u vrijeme radničkih špica, na pojedinim linijama je vozio prvo Celjčan, pa za njim još 3 Zagrebačka transporta, eh ta divna vremena..

Nastavak će biti..

ivog

Pa nastavak, priča iz 98/99..

Kako Presečki već duže vrijeme nije imao nikakve konkurencije u putničkom prijevozu iz/za Krapinu, odjednom se u Srednjoj školi Krapina pojavila priča da će se organizirati prijevoz učenika po jeftinijim cijenama s drugim prijevoznikom, to je bio Potočki promet, ali samo na dvije najprofitabilnije relacije: Krapina - Šemnica Donja i Krapina - Hum na Sutli..

Kroz školu je išla anketa kada su polasci i kolika je cijena karata, te od idućeg mjeseca (to je bilo negdi u jesen) je počeo voziti Potočki na dotičnim relacijama..

Vidlo se lobiranje učenika s Huma za Potočkog..
Već prvi mjesec na Potočkog je prešlo gotovo 95% učenika na liniji Krapina - Hum na Sutli, dok na liniji Krapina - Šemnica Donja oko 70%..
Cijena karata je bila niža oko 100 kuna, do sad su za obje relacije mjesečne karte za Presečkog bile 350kn, a s Potočkim oko 250kn..

Od tog trenutka počinje procvat Potočki prometa, jer do tog trenutka su poslovali tako-tako, jer ipak na ove dvije linije su imali 50 putnika po smjeni, dakle oko 200 putnika dnevno sa samo dvije prazne linije, dolazili su iz Huma i Šemnice oko 7 i 12.45 te se vračali u 11.30, 13.10 i 18.45..
Samo da spomenem s čim su počeli voziti te linije: za Hum je vozio kratki MB 0303, moram priznati da mi je bilo smiješno vidjeti kako se prvih dana za Hum na Sutli tiskaju u to malo čudo, dok je za Šemnicu u prvo vrijeme neki stari MB automatik i jedan Neoplan cityliner..
Presečki je za liniju prema Humu namijenio jedan Steyr, a u njemu možda nekoliko putnika..
Vozio sam se i u njemu, stvarno dobar bus, jedan od boljih Steyr-a..
Ubrzo je Potočki nabavio i Tamića, 190 A 11 iz Rijeke, te su s njim vozili te relacije, moram priznat iz priča učenika, dosta se kvario, brzo su odustali od njega..
Ubrzo su nabavili i još jedan MB 0303 onaj poluvisoki koji je preuzeo liniju za Hum na Sutli..
U samo godinu-dvije Potočkov vozni park se poboljšao nekoliko puta, samo zahvaljujući najviše prijevozu učenika i stalnom i relativno velikom izvoru prihoda..

Ja sam ostao vjeran Presečkom, iz više razloga, prvi kaj sam imao polaske svakih 1-2h kroz cijeli dan, te nisam ovisio o samo 2-3 polaska dnevno, mogao sam koristiti mjesečnu i vikendima, te zbog mojih najdražih buseva - Steyr-a, a i ovak mi je bilo draže da svaki dan se vozim u nekom drugom busu, a ne cijelo vrijeme samo u jednom..

Ubrzo je i Presečki odgovorio istom mjerom na preuzimanje putnika, na kraju mjeseca bila je obavijest da na dotičnim relacijama cijene mjesečnih karata će biti 73 kn umjesto dosadašnjih 350 kn, moglo se vidjeti kako većina učenika s linije prema Šemnici prelazi na Presečkog, dok su Humčani ostali vjerni Potočkom, tak je cijena mjesečnih bila mislim da dva mjeseca, onda se vratila na oko 200 kuna..

Presečki je nakon par mjeseci ukinuo školske polaske prema Humu na Sutli, te je tu bitku dobio Poptočki, dok prema Šemnici, mislim da nakon godinu dana Potočki ukinuo polaske..

U prvo vrijeme Potočki je plazio s obližnjeg parkirališta, jer je u to vrijeme kolodvor bio u vlasništvu Presečkog, kasnije je polazak za Hum bio s kolodvora, očito dogovor..

Danas ista priča vezana uz prijevoz učenika, Potočki vozi za Hum, Presečki za Šemnicu..

mansg313


zlikowszky

Na gaspine scanove starih voznih redova Izletnika Celje, ja ću dodati kako je bilo i nekoliko linija Celje-Zagreb i jedna Logarska dolina - Zagreb te Rogaška Slatina - Zagreb. Ti su busevi prolazili hroz Krapinu i Sveti Križ Začretje. (a neki su od tih možda išli i kroz Stubičke, nisam siguran...)
Jooooj kakva su to izdašna vremena za busfanove bila.....
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

smogovci.bbb2

Izvor:
https://zagreb.hr/ponovo-uspostavljena-autobusna-linija-krapinazagre/135993
Ponovo uspostavljena autobusna linija Krapina-Zagreb

Jutros je ponovno uspostavljena dnevna autobusna linija Krapina – Zagreb, a među putnicima bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima.

Gradonačelnik je ovom prilikom istaknuo da je, osim ponovno uspostavljene redovne linije, Krapinčanima osiguran i besplatan prijevoz na Advent u Zagrebu svakog vikenda. To je najmanje što možemo učiniti za naše susjede. Nakon Adventa moramo dogovoriti još redovnih linija dok se ne realizira integrirani prijevoz, rekao je gradonačelnik te dodao da su Zagreb i Zagorje usko vezani te da ih javni prijevoz treba još čvršće povezati.

Uz gradonačelnika na prvu vožnju obnovljene linije krenuli su i Saborska zastupnica Marija Puh, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec te načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički.

Prve putnike je ispratio i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar. Drago nam je što je opet uspostavljena ova dnevna linija za Zagreb, ali ima još puno manjih općina koje nemaju nikakav javni prijevoz. U proračunu za 2019. godinu smo osigurali sredstva za sufinanciranje takvog prijevoza, a na koordinaciji svih načelnika i gradonačelnika to će biti jedna od glavnih tema, rekao je.

Osim redovne linije koja polazi u 6.30 sati iz Krapine, a sa zagrebačkog Kolodvora kreće u 16.30 sati, linija za Advent u Zagreb vozi besplatno subotom i nedjeljom s polaskom u 15 sati iz Krapine i s povratkom u 21 sat.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza