Međugradski prijevoz > Croatia bus, Zagreb / Touring

ex Autotransport Benkovac

(1/3) > >>

smoky93:
 Autotransport Benkovac kao samostalni prevoznik nastao je gašenjem Zagrebačkih transporta , poslovne jedinice u Benkovcu . Zamolio bi sve koji znaju ili možda imaju da postave slike autobusa sa logotipom Autotransport Benkovac ukoliko ih imaju . Dobro došli su svi podaci o voznom parku reg oznakama itd ...
Hvala svima unapred

Paško:
Kad je to bilo? 1991-1995?

smoky93:
registrovan je 01.10.1990 u sudu u Splitu ... a stecaj je bio 1997 ili 1998 ...vozio  je linije Biograd nm  Zagreb  , Trst Benkovac  itd

Paško:
Evo što sam pronašao o njima na internetu. Slike teško da će itko imati, ali možda bi se nešto moglo pronaći na nekom videu na YouTubeu.

1) Puni naziv firme bio je 'AUTOTRANSPORT-BENKOVAC' PODUZEĆE ZA PRIJEVOZ PUTNIKA U TUZEMNOM I INOZEMNOM CESTOVNOM PROMETU, D.O.O.


2) Nešto o O302 by Zadarsko dite:

--- Citat: Zadarsko dite - Veljača 08, 2010, 23:24:35 ---Pokojni zadarski Autotransport je imao zagrebacke O302. Treci i zadnji su dosli 1975-e i 1976-e godine kad su zapoceli s O303 u Zagrebu. Svi su bili kratki s dva bunkera bocno desno i dva plus manji lijevo te 42 putnicka sjedala. U ZGT je uslo nekih deset O302 a zadnjeg bijelog s plavom crtom sam vidio ocerupanog na AK Benkovac s natpisom Autotransport Benkovac 1995-e netom smo usli tamo.
--- Kraj citata ---

3) o njihovom direktoru:

"Srpske vlasti imale su unaprijed izrađen plan evakuacije civilnog stanovništva iz tzv. krajine, koje je iz svojih domova bježalo bojeći se ulaska kopnenih snaga Hrvatske vojske, izjavio je u ponedjeljak svjedok tužiteljstva na suđenju trojici hrvatskih generala pred Haaškim sudom
Dušan Sinobad, negdašnji direktor benkovačke tvrtke Autotransporta, bio je zadužen za organizaciju autobusnog prijevoza stanovnika iz Benkovca i okolnih sela kad je na početku "Oluje" 4. kolovoza 1995. hrvatsko topništvo počelo granatiranje.

Benkovački Krizni štab naredio mu je da pripremi autobuse i napuni ih gorivom radi evakuacije stanovništva prema Bosanskom Petrovcu, jedinim pravcem gdje se nije očekivao kontakt s hrvatskim snagama. Sinobad je ustvrdio da je istim planom, izrađenim 1993., bio predviđen i njihov povratak kućama "čim se situacija smiri ... (da dalje ne nastavljam o ovoj temi - https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/svjedok-potvrdio-postojanje-plana-evakuacije-srba-20090302).

Zadarsko dite:
Smoky93....... Smokovic smo uzeli 1993⁻e u akciji Maslenica. Jesi li iz Smokovica?

Autotransport Benkovac nije vozio Trst, pokusali su, nije islo, mislim. Imali su jednu liniju za Zagreb i jednu za Split. Vozili su benkovacki lokal, prema Kninu i Biogradu. Onoliko koliko su vozili jer su se preorjentirali voziti za Beograd vec tada, s obzirom na balvane i pocerak ratnog stanja i prestanak javnog prijevoza iz okupiranih krajeva.

Njihov vozni park je bio od dva ili tri 302, nekoliko sanosa, tamina, malih dubrava, nekoliko auta Liburnije i ne znam sto su jos pokupili i oteli.
Ima nekoliko snimki s razmjena gdje se vide autobusi ali se logone raspoznaje.

Cijela je tvrtka presla u Beograd gdje je bila registrirana, Sinobad je i tamo bio direktorom, a sto je i kada tamo nastalo od nje, ne znam.

U Hrvatskoj je stecaj morao biti obavljen, s obzirom kako su bili vlasnikom autobusnog kolodvora, kojeg nisu mogli odvesti za Beograd. Nije kako nisu htjeli.....

Slike te firme ces tesko naci ovdje, ima malo linkova na youtube,......

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju