Taize u Zagrebu 28.12.2006. - 1.1.2007.

Autor Tomek, Prosinac 06, 2007, 16:23:37

Tomek

Sto reci nego da je grad danas pun autobusa na svakom koraku.
buduci da dolazi oko 30 000 - 50 000 mladih iz cijele europe to treba i organizirati. neki ce doci vlakovima, a neki i to dosta njih autobusima. ja sam nažalost mogao samo danas poslikati, ali deèki iz zagreba æe nadam se ovih dana napraviti još slika.

inaèe, jutros je bila strašna magla pa je bilo teže za slikati, ali valjda æe se vrijeme smilovati(sada dok pišem vani se pojavljuje sunce). autobusi kada dolaze u zagreb iskrcavaju putnike oko velesajma, na zapadnoj strani je iskrcaj za BiH i Hrvatsku, na južnoj za zapadnu europu, na istoènoj isto za zapadnu europu, a kod osnovne škole u sopotu za istoènu europu, ali dogodi se da se koji put i nešto promijeni. nakon iskrcaja busevi idu na parkirališta koja nisam uspio doznati gdje su, ali uglavnom ne oko velesajma.
ZETove tramvajske linije su pojaèane i tramvaji stalno prometuju kraj velesajma kao i autobusi za glavni kolodvor i svi imaju sprijeda table Taize. jedino što mi se èini da 109 vozi normalno i kako dosta stranaca spava i u zapadnim dijelovima grada stvorile su se velike gužve na 109 u smjeru èrnomerca. da, busevi na 109 su jedini koji voze kraj velesajma, a nemaju ploèice s natpisom Taize. to æe se nadam se narednih dana popraviti.

ja se pak vozim jutros u smjeru centra grada i prestignem francuskog prijevoznika "antoni voyages" sa safari temsom i pogledam u retrovizor kad ono vozaè autobusa uredno imao sigurnosni pojas. to baš kod naših vozaèa nije èesto. europa dolazi  ;D.

pa evo i slika, bio sam kratko jer sam danas u gužvi, ali nešto sam ipak stigao:

za poèetak gradski prijevoz

MB O 305 G gb701 sa natpisom sprijeda Taize. neki mladi spavaju i u V.Gorici pa je bilo više putnika i u tom smjeru(ovaj je slikan u dolasku s gl. kolodvora)



gb719 u smjeru gl.kolodvora (ja sam slikao baš ova dva stara MBa, ali voze kao i svaki dan novi Citari G i još pokoji O 405 G)



neki su èekali tramvaje u smjeru grada...



...a neki pak jadnu 109ku koja uz redovan promet æe teško danas podnijeti i dodatne putnike. ovo su stanice linije 109 kod velesajma:





pa onda prilog sa zapadnog parkirališta kraj zg.velesajma koji je uglavnom namijenjen busevima iz BiH i HR, ali kada sam ja bio nije ih bilo puno:

oznaka parkirališta



ovi su u vlasništvu nekog hr.privatnika



preseèkov MAN Lions Classic gb10-144



neoplan jetliner gb10-102 i transliner gb10-103 od preseèkog



samoborèekova setra



i onda je došla poljska setra

katna S 228 DT





i obièna S 315 HD, mislim po tablicama francuska setra koja je imala nešto neobièno...



...vozaèicu  :) (malo se lošije vidi jer je sa strane slikano, ali gospoða je, od kojih èetrdesetak godina)



obje setre su preusmjerili na drugu stranu velesajma na parkiralište za strance.

kada nije moglo drugaèije dobre su i ovakve "žive" oznake



kod osnovne škole u sopotu je iskrcaj istoènoeuropskih zemalja, ja sam naišao samo na rumunje:

u rumunjskoj ne voze samo stari mercedesi i MANovi...





... ima tamo i meni jako atraktivnih scania irizar





evo još što se može ovih dana vidjeti u zagrebu:

juèer naveèer ispred hotela I



ova bova nije povišena











toliko od mene

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IVAN postao

Dva posebna busa za skup (vidio sam iza još i jedan O 405 GN...)


I dva redovna sa Taizé tablama...



Što se tice oznacavanja. evo kako izgleda normalni znak kojeg je vjerojatno narusio Grad (GKG/ZET, ili tko vec samo šteta što nema natpis barem još i na engleskom)...


Dok su ovi znakovi cista sramota....  ??? >:( Valjda su ih radili volonteri po župama, ili što??? Bilo kako bilo, takve stvari treba prepustiti PROFESIONALCIMA, INAcE ORGANIZACIJA DOGAdAJA MOŽE ZAVRŠITI PUNO ZBUNJENIJE NEGO BI TREBALA!!!!!!!!
Evo, ovi dva, jedan do drugoga... A pokazuju oni gdje autobusi JESU, ali ne i, kako bi bilo razumno, put kojima do njih doci (kroz pothodnik)... Jer ovim putem definitivno ne bi bilo ugodno ici (preko 10-ak kolosijeka Gl. kolodvora, pa onda preko ograde visoke 1,5 m)...


A ovo su ocito radila djeca... Lijepo je da se ljudi trude, ali ovo stvarno nema smisla...


Mislim da su ovi pojacanje za 109, i još jedan je tu bio iza... :)


Ovo je na parkiralištu istocno od velesajma, kod INA-e... NG 312 (nisam ga vidio jer mi je pobjegao, ali sam ga cuo ;D) i ZETov unic :)


Nažalost loša slika cudnog Van Hoola...


Hrpa Preseckovih autobusa...

I još dva...