München (MVG, MVV)

Autor mucoliver, Veljača 24, 2009, 23:34:17

Tomek

Sretno ti bilo i puno fotki nam postao :)

Lion's Driver

Malo je ukrivo al nema veze. Prvobitno namjenjena instagramu  ;D  ;D  ;D

Frik85

Citat: Lion's Driver  u Svibanj 16, 2021, 21:24:30
Malo je ukrivo al nema veze. Prvobitno namjenjena instagramu  ;D  ;D  ;D
Vidim,da si upoznal Pasing :)

Lion's Driver

 Da i Planegg i Martinsried  ;D Al firma ne zna da sam upoznao Martinsried pa me drži na 265. Pa neka me ostave na 265 i 259 ako skuze i meni dobro. Inace te nauce jednu grupu i vozis linije te grupe

smogovci.bbb2

Citat: Lion's Driver  u Svibanj 09, 2021, 09:57:45
Di će Imoćanin nego u Njemačku. E da, tako sam i ja otišao.
I di će suza neg na oko, odma Mečka ;D
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Lion's Driver

#270 na Martinsriedu.

Lion's Driver

Evo nešto slikano prije 20 minuta a i vozačev prostor slikan prije objave. E da, linija 965 i gbr 380. Dvovrati Citaro slikan u Buchendorfu, selu poviše Gautinga. Linija 965 povezuje Buchendorf, Gauting i Unterbrunn na 2 načina. Svaka druga putuje Buchendorf-Gauting-Unterbrunn. Odnosno svaka druga je kratka od svega 6 km u oba smijera, GAU-BUC-GAU  ;)

Tomek

Dal se duže vozila, kako Vas rotiraju po linijama?

Lion's Driver

U ovoj firmi za koju ja vozim nema nikakvih pravila, samo te pošalje jedan dan na obuku i vec sutra voziš tu liniju. Ja sam u 3 tjedna promjenio 4 linije. Sve te linije sam naučio kad se sve zbroji za 3 dana. Nije problem al fali organizacije i komunikacije kao i kod većine u HR.

Šta se autobusa tiče, bitno je da je spremannza vožnju. Tko će ga i kako voziti, sitne štete, nedostaci, nikoga ne zanima. Ali paze na jednu stvar. Prijevoz vrši MVV pa on i određuje pravila. A to su specifikacije autobusa. Zna se da na liniju 265 ide solo trovrati autobus i on tamo mora biti. Po selima solo dvovrati i takav tamo mora voziti... itd itd...

smogovci.bbb2

Moraš znati njemački ili i natucanje prolazi buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Frik85

Ovo sad stvarno odvisi od firme. Prije korone je za puno firm bilo natucanje i nešto sitno osnov dovoljno a trenutno moraš kot puno firm znati normalni njemački

Lion's Driver

Ovdje ne. Što se Demmelmaira i MVV tiče. Tko je podvozar grada i MVGa i vozi plave trebao bi znati malo više. U mom slučaju njemački nije bajan, mučim se razumjeti ali nije ni mrtva nula, znam nešto i to je svakao +. Učim ga pomalo i radi sebe i radi mogućnosti mjenjanja posla, rada u državnoj firmi itd itd.

Recimo, razgovaram s kolegom za Hochbahn Hamburg. Iako je gradska firma i najjača firma na tom području ne traže savršen jezik, čak plaćaju 8h tečaja za one koji se trude naučiti i žele više naučiti. Naravno ne radi putnika nego radi komunikacije u firmi. Većina većih privatnih i državne firme sada traže B1 jezik. Ne savršen ali treba znati. Sve je to korona virus donio, stvorilo se ljudi, opći belaj među autobuserima.

Marko NS

Jel i one Setre 531 DT voze iz Pasinga od Geldhausera na liniji za Minhen  :)

Lion's Driver

Voze sa Pasing (S) za Dasing koliko znam.

Lion's Driver

#290 na Planeggu. Linija je 265. Meni osobno draga linija zbog uglavnom lagane gradske vožnje no sve ima svoje mane pa tako i to da ne nabrajam. Al sve 5. Bolje od vožnje prazna autobusa na 949 i 965  8)