ex - Autobanat Zrenjanin / Banat Trans Zrenjanin / Net Bus Co. Zrenjanin

Autor EuroTrakker, Siječanj 16, 2008, 20:48:01

S319UL

Baš mi je žao ove Setre koja je izgorila.  :'( Kako se to desilo? 
Setra S 419 UL - Pravi Autobus Za Prave Ljude

Mapko

ZRENJANINSKI ,,AUTOBANAT" NAJAVLJUJE TUŽBU PROTIV NEMAČKOG PROIZVOĐAČA
Izvor: Dnevnik

Nemačka firma ,,Setra" moraće da obrazloži kvar koji je doveo do požara u autobusu zrenjaninskog ,,Autobanata", kaže direktor preduzeća Goran Agramović, naglašavajući da je nezamislivo da se tako nešto desi u autobusu starom nepune tri godine i da će verovatno mnogi autoprevoznici posle ovog incidenta razmisliti o tome da li da kupuju vozila te marke.


Podsetimo, u subotu, oko 4.20 časa, na Ličkoj magistrali, kod Koreničke Kapele, u Hrvatskoj, zapalio se ,,Autobanatov" autobus koji je saobraćao na liniji Zrenjanin–Beograd–Zadar. Niko od desetoro putnika i dva vozača nije povređen, a hrvatska policija je saopštila da je požar izbio usled kratkog spoja na električnim instalacijama.

– Prvo je u autobusu nestalo svetla, a ugasili su se i farovi. Istog trenutka uključio se alarm na displeju. Zaustavio sam vozilo, pa je kolega Rajko Jurošević, koji je bio sa mnom, istrčao napolje s protivpožarnim aparatom. Otvorio je boks i pokušao da ugasi vatru. Pošto je plamen bio veliki, ispustio je aparat i pristupio evakuaciji putnika – priča vozač Aleksandar Brusin.

I on je uzeo aparat za gašenje vatre da bi obuzdao vatrenu stihiju koja je za samo nekoliko minuta zahvatila ceo autobus.
– Video sam da smo nemoćni. Vatra se širila velikom brzinom. Sve se desilo za pet-šest minuta. Putnici nisu bili ni svesni toga šta se dešava, jer su u to vreme gotovo svi spavali – kazao je Brusin, zahvaljujući se policiji i vatrogascima iz Korenice na korektnom postupanju.

Vozači Brusin i Jurošević vratili su se u subotu kasno uveče u Zrenjanin. Po njih je došao direktor ,,Autobanata" Goran Agramović.
– Autobus je krenuo za Zadar s dvadesetak putnika, u međuvremenu su neki izašli, pa ih je u trenutku požara bilo deset. Najvažnije je da su spaseni i oni i prtljag, zahvaljujući prisebnosti vozača – kaže Agramović.

On je istakao da se na linije poput ove ka Zadru upućuju novi autobusi i najiskusniji vozači. Precizirao je da je ,,setra" kupljena 2006, vredna je 580.000 evra, kao i da je osigurana u ,,Dunav osiguranju". Isključivo je saobraćala na liniji Zrenjanin–Zadar, uvedenoj pre pet godina.
– Neobjašnjivo je da se tako nešto desi, po svemu sudeći, s elektronikom. Najkorektnije bi bilo da nam prozvođač isporuči novi autobus, a ako treba, to ćemo tražiti i sudskim putem – poručio je prvi čovek ,,Autobanata", i dodao je da je linija do Zadra svakodnevna i da se nikad do sad nije dogodio nijedan problem, niti su putnici i vozači imali neprijatnosti s tamošnjim stanovništvom.

S319UL

Setra S 419 UL - Pravi Autobus Za Prave Ljude

arsenal

#18
Neoplan tourliner gbr 576.






EuroTrakker

Pozdrav iz 53nje

mate

Scania gbr.566 danas na autoputu u smjeru Zagreba


mate

Tourliner, Gbr.576 danas na liniji Zadar - Zrenjanin


doBUS

Imaju li putnika na linjiji Zrenjanin-Zadar

mate

Citat: doBUS  u Siječanj 12, 2010, 16:19:44
Imaju li putnika na linjiji Zrenjanin-Zadar

Kako sam ja cuo dosta je dobra ova linija, tako da nekad idu i bisevi, a posto prolazi rutom gdje ima dosta srpskog stanovnistva u Hrvatskoj, putnika uvijek ima ;)

mate

#24
Troosovinski Tourliner Gbr.593 danas na liniji Zadar - Zrenjanin


tomo

#25
Citat: mate  u Siječanj 30, 2010, 16:46:04
Troosovinski Tourliner Gbr.593 danas na liniji Zadar - Zrenjanin

bravo, lijepo si ga ulovio... još ga nismo imali  ;)

mate

Eto za koji sat jos jedan ovakav isti samo Gbr.594 krece iz Zadra za Zrenjanin, pa ak tko uspije nek ga ulovi, meni nalete negdje od 14.40-15 sati, kako kada...a i bus predobro izgleda uzivo :)

mate

Temsa na liniji Zrenjanin - Vojnic


mate

Zrenjanin - Vojnic



Zadar - Zrenjanin


EuroTrakker

Pozdrav iz 53nje