Krađe autobusa

Autor manoplan, Veljača 04, 2008, 10:33:27


mate

Pretpostavljam Gbr.117 od APPa

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/pakrac-ukrali-bus-s-kolodvora-i-nasli-ga-drugi-dan-u-lipiku-229848

i ponovno biser novinara

Citat:Bus je nestao u vremenu između 8.30 i 20.30 sati

ivan-_livno


SARI

Pu-ma ostala bez Mercedesa... :o po opisu rekao bih Travega... iako u članku piše Tourismo... a i na slici je Irizar, pa zašto bi i ime bilo točno... :)

http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/U-Becu-ukraden-autobus-rijecke-turisticke-agencije-PU-MA-tours


tramvajac 92


Tomek



Tomek

U tekstu stoji da su ukrali i dva autobusa, pa jel itko zna više?
http://www.jutarnji.hr/zoran-petrovic---imao-je-novac-i-zanosnu-starletu--sad-ce-u-zatvor-zbog-krade-18-kamiona/1097542/
ORGANIZATOR BANDE

PRESUDA BIVŠEM ZETU VLASNIKA EUROPATRADEA Imao je novac i zanosnu starletu, sad će u zatvor zbog krađe 18 kamiona

Osim što mora 4,5 godina iza rešetaka, vratit će i 2,3 milijuna kuna plijena

Jedanaestero okrivljenika, predvođenih Zoranom Petrovićem, bivšim zetom vlasnika Europatradea Marijana Šarića, jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu, nakon maratonskog 5,5-godišnjeg kaznenog postupka, osuđeno na zatvorske kazne zbog krađe teretnih kamiona i autobusa.

Prema optužnici proizašloj iz policijske akcije kodnog imena Transporter, od 2004. do 2007. ukrali su ukupno 18 kamiona, dva autobusa i Golf. Presuda je donesena na osnovi nagodbe u kojoj je većina okrivljenika priznala djelo.

Četvorica okrivljenika - Dragan i Denis Drča, Siniša Medić te Milovan Čiče - još uvijek su u bijegu pa su jučer osuđeni u odsutnosti, a za njima je na snazi Interpolova tjerlica.

Prvookrivljeni Petrović, koji je priznao krivnju, ali se jučer nije pojavio na objavi presude, kao organizator grupe osuđen je na ukupno 4,5 godina zatvora. Budući da je u pritvoru već proveo godinu i pol dana, u zatvoru će morati provesti još tri godine.

Drugookrivljeni Mile Pastuović osuđen je na dvije godine zatvora. Petrovićeva bivša djevojka, starleta Marija Halovanić, koju je optužnica teretila da se kao prethodnica vozila ispred ukradenih vozila do granice s Republikom Srbijom, a koja je također priznala djelo, osuđena je na godinu dana zatvora. Kazna će joj biti zamijenjena dobrotvornim radom, a budući da je u pritvoru već provela tri mjeseca, te se dan zatvora zamjenjuje za dva sata dobrotvornog rada, ostaju joj još 564 sata dobrotvornog rada.

Ostali okrivljenici dobili su ili uvjetne ili bezuvjetne kazne u rasponu od jedne do dvije godine, a Petrović mora vratiti najmanje 2,3 milijuna kuna nepripadajuće imovinske koristi. Naime, neki od oštećenih vlasnika vozila do svojih će potraživanja pokušati doći i u zasebnom imovinsko-pravnom postupku.

Petrović i njegova ilegalna grupa uhićeni su u studenome 2007. nakon što su ih USKOK i policija nekoliko mjeseci tajno nadzirali te im uz nalog istražnog suca snimali telefonske razgovore. Na jednoj od snimaka zabilježeno je i kako Petrović u razgovoru s Marijom Halovanić tvrdi da je upravo on svojemu tastu provalio u poslovni prostor te mu ispraznio sef. "... ali da sam ga pokrao - jesam, to je živa istina, jer sam ja jedini znao di su alarmi i na što alarmi udaraju i nek mi popuše..." ispričao je početkom 2007. u telefonskom razgovoru svojoj tadašnjoj partnerici Petrović, koji je tada bio u braku sa Šarićevom kćerkom.

Pljačka Europatradea izvedena je 17. lipnja 2003. Nekoliko pljačkaša preko krova je provalilo u ured Marijana Šarića te iz sefa otuđilo skupocjeni nakit i novac u vrijednosti od najmanje 400.000 eura.

Usprkos toj slučajnoj snimci, protiv Petrovića zbog te pljačke nikada nije pokrenut postupak.

bre

Kao vozač jednog od ukradenih vozila(od ove bande)koje je srećom nađeno, kao svjedok u procesu i u razgovoru s nekim od vlasnika kamiona i autobusa, na djelu nije bila samo dobro organizirana banda spomenutih, nego "veliki" nemar i nezainteresiranost  policije i Interpola. Kolko mi je poznato, iako neznam sve, ova vozila koja su nađena i vraćena vlasnicima su pronađena jako velikim angažmanom vlasnika - pa tako i kamion kojeg sam ja bil vozač 2007g.    Ponašanje optuženih i njihovih desetak odvjetnika na sudu (većine) strašno bahato, a presude sramotno niske za toliku štetu, a moguće da će biti i manje do pravomoćnosti..      >rigoleto<   >rigoleto<   >rigoleto<


bre

Stara vijest iako je i u najnovijem Varaždinskom tjedniku objavljen članak da je bus pronađen i stavljena je Tomekk-ova slika kako ga voze natrag po A4. Za sliku su napisali da ju je poslao čitatelj.

jani




   http://www.24ur.com/nekdo-je-ukradel-avtobus-ki-je-bil-parkiran-pred-hotelom.html#video

Policisti so ugotovili, da je bil avtobus ukraden ob 3.25. Policisti prosijo vse, ki bi karkoli vedeli od tatvini avtobusa, naj jih o tem obvestijo. Gre za avtobus znamke Setra, tip 417GTHD, letnik 2008. Avtobus je modre barve, ob strani pa ima zlato-rumeni napis DIETRICH TURISTIK. Med obema besedama je narisan globus. Vozilo je poškodovano po levi strani, ker je trčilo v drevo.

5AR

I na kraju je li GTHD ili kao na slici HDH?

jani

#44
avtobus znamke Setra, tip 417GTHD, letnik 2008, modre barve, ob strani je zlato – rumeni napis DIETRICH TURISTIK. Med obema besedama je narisan globus - informacija za javnost s policije.