ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

Akropola

ZET radi EU nabavlja: nabava promotivnog materijala za projekt ˝Nabava 29 autobusa za ZET D.O.O.˝
Predmet nabave uključuje dizajn, grafičku pripremu, tiskanog i promotivnog materijala i isporuku,  prema količinama u troškovniku i opisu u Prilogu 1.

Predmet nabave provodi se u sklopu projekta ,,Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.˝ referentne oznake KK.07.4.2.03.0010 koji je financiran bespovratnim sredstvima temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.
Temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava potpisnog dana 29.01.2019 godine projektu su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 44.668.810,00 kn sukladno Odluci o financiranju KLASA: 910-04/16-01/99, URBROJ: 530-09-2-2-1-18-124 od 20.prosinca 2018.godine.
Cilj projekta je osigurati održivu i kvalitetnu uslugu javnog gradskog prijevoza građanima grada Zagreba nabavom 29 autobusa. Novi autobusi omogućiti će povećanje kvalitete pružanja usluge javnog prijevoza i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš primjenom EURO 6 normi motora.
Razdoblje provedbe Projekta ˝Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.˝ je do 30.11.2020. godine.

Novi rok otvaranja ponuda je 17.4.2020. u 9:30

Akropola

ZET nabavlje redovno održavanje praonica vozila: Predmet nabave je: ODRŽAVANJE I POPRAVAK AUTOMATSKE PRAONICE VOZILA WESUMAT
Naručitelj raspolaže s tri (3) automatske praonice vozila marke WESUMAT instalirane na lokacijama:
•    Tramvajski servis Dubrava – Zagreb,  Ulica Dragutina Mandla 5 a praonica za  pranje tramvaja, tvornički broj 97402577, instalirana 1997. godine
•    Autobusni servis Dubrava – Zagreb, Ulica Dragutina Mandla 5 praonica za pranje autobusa tvornički broj 97402575, instalirana 1997. godine
•    Autobusni servis Podsused Zagreb, Samoborska cesta 247  praonica za pranje autobusa tvornički broj 97402572, instalirana 1997. godine

Naručitelj ovim postupkom javne nabave traži uslugu :

-    redovnog preventivnog pregleda  - koje se vrši jedanput mjesečno radnim danom od ponedjeljka do petka u radno vrijeme naručitelja od 7.00 do 14.00 sati  a obuhvaća : pregled ispravnosti svih funkcija opreme, podmazivanje svih sklopova prema planu podmazivanja, provjera osjetljivosti senzorskih sklopova , te njihovo čišćenje i podešavanje, podešavanje ostalih sklopova opreme (pritisak četaka, dozirane pumpe za kemikalije i dr.),pregled istrošenosti četaka, pregled ispravnosti i podešavanje uređaja za reciklažu vode , otklanjanje nedostataka koji ne zahtijevaju zamjenu rezervnih dijelova, doziranje kemikalija u automatskim praonicama

-    popravka  praonica  (izvanredno održavanje) po zahtjevu naručitelja u slučaju kvara ili preventivno nakon što se pri redovnom  održavanju uoči istrošenost pojedinih dijelova i segmenata uslijed eksploatacije ili starosti uz prethodno pribavljenu suglasnost Naručitelja.

S obzirom da se na  praonicama svakodnevno peru  autobusi i tramvaji  javnog gradskog prijevoza Naručitelju je od iznimne važnosti osigurati stalnu funkcionalnosti i ispravnosti  opreme praonica te iz  stog razloga  Izvršitelj  treba organizirati redovno i izvanredno održavanje praonica  na način da se osigura  njihovu kontinuiranu funkcionalnost .

Procijenjena vrijednost nabave iznosi: 800.000,00 kuna (bez PDV-a)

Procijenjena vrijednost nabave za vrijeme trajanja Okvirnog sporazuma do 2 (dvije) godine sastoji se od procijenjene vrijednosti za podržavanje i popravak automatske praonice vozila WESUMAT u iznosu 650.000,00 kn i objedinjenog iznosa od 150.000,00 za sve ostalo što naručitelj ne može procijeniti.
Otvaranje ponuda je 20.04.2020. u 9:00

EUROBUSZG

23 godina stara praona nije ni čudo sto vozila nemaju ni 1mm laka na njima.Te četke su ko brus papir....uzas......

smogovci.bbb2

A da li se sad rade servisi na autobusima koji nisu u prometu ili je sve obustavljeno buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

#124
@EUROBUSZG

Ne hiperboliziraj.
Praonica ko i svaka druga vrši svoj zadatak koliko toliko kvalitetno, samo se vozila uprljaju nakon drugog kruga u prometu. Sad se sva vozila sjaje iznutra i izvana, imaš li sad zadovoljstvo kad se sjaje na cesti? umnik2 >hammer<

@smogovac

Servis radi u punom pogonu, ništa nije obustavljeno.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

Znači li to da će se sva vozila dovesti do razine pic-pic ili servis radi samo za ova koja trenutno prometuju buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Sredit će se vozila u skladu s mogućnostima i prioritetima. Znači neće se prvo sređivati Citaro G 206 kojem se felge ne sjaje već 452 koji ima problema s pregrijavanjem ili 464 kojem retarder cuka i napikava se.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

Ajde, barem neka korist od ovog ludila COVID-19
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Shole

Citat: EUROBUSZG  u Ožujak 31, 2020, 13:00:17
23 godina stara praona nije ni čudo sto vozila nemaju ni 1mm laka na njima.Te četke su ko brus papir....uzas......

1 mm nisu imali ni kad su iz tvornice izašli

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Akropola

ZET nabavlja redovno održavanje  i popravak punionice plina u  garaži Podsused.
Radi punjenja autobusa javnog gradskog prijevoza  stlačenim prirodnim plinom kao pogonskim gorivom izgrađena je  2013. godine punionica stlačenog prirodnog plina u autobusnom pogonu Podsused. Punionica stlačenog prirodnog plina  je sustav (postrojenje) za  stlačivanje plina te prihvat i opskrbu vozila stlačenim prirodnim plinom (SPP). Opremu za punionicu plina proizvođača ASPRO Italy S.R.L., via Galileo Galilei 32/36, Nonantola(MO), Italy, isporučila je, montirala i pustila u rad tvrtka Macel plin d.o.o. iz Zagreba.

Osnovne komponente punionice:
•   Ulazna linija – od ulazne prirubnice na mjestu spoja sa dobavnim plinovodom. 
•   Sustav za sušenje plina.
•   Kompresorska jedinica (sustav za stlačivanje plina);
-  2 kompresora ( jedan  radni, drugi rezerva), ASPRO IODM 115-5-3-16,  260 KW,  1500
Sm3/h.
•   Sustav za hlađenje kompresora odnosno stlačenog prirodnog plina sa rashladnim hladnjacima i ventilatorima montirani u sklopu kompresorske jedinice.
•   Skladište plina (grupa spremnika pod tlakom za pokrivanje vršne potrošnje i sprečavanja neželjenih pulzacija kod punjenja vozila);
-  4.480 l,  u bocama.
•   Kontrolno upravljačka jedinica.
•   Sustav za distribuciju SPP-a s agregatima za punjenje (dispenzeri) s mogućnošću kartičnog praćenja potrošnje plina po vozilu:
•   GRAF, jedan jednostruki i jedan dvostruki.

S obzirom da se na punionici plinom svakodnevno puni 76 autobusa javnog gradskog prijevoza Naručitelju je od iznimne važnosti osigurati stalnu funkcionalnosti sustav i ispravnosti  opreme punionice SPP-a. Iz stog razloga  naručitelj ovim postupkom namjerava nabaviti uslugu:
•   redovnog  održavanja punionice u opsegu i rokovima propisanim u uputama proizvođača opreme,  koje se  provode prema vremenskim intervalima i/ili  satima rada postrojenja, te vremenski prema  pozitivnoj zakonskoj regulativi.

•   popravka  punionice (izvanredno održavanje) obavlja se po zahtjevu naručitelja u slučaju kvara ili preventivno nakon što se pri redovnom  održavanju uoči istrošenost pojedinih dijelova i segmenata uslijed eksploatacije ili starosti uz prethodno pribavljenu suglasnost Naručitelja.
Punionica SPP-a , koja  ima dva kompresora i dva dispenzera, mora biti u stalnoj funkciji kako bi se osiguralo nesmetano punjenje autobusa plinom.  Ponuditelj   se obvezuje  izvršavati uslugu redovnog održavanja  i popravka punionice SPP-a, odnosno izvanrednog održavanja  na način da osigura neprekidnu funkcionalnost bar jednog kompresora  i  jednog dispenzera (NGV 2 i NGV1).

Redovno održavanje izvršava se na sljedeći način:
S uslugom redovnog održavanja ponuditelj je obvezan započeti u roku ne dužem od 2 (dva) dana od zaprimanja narudžbenice za uslugu redovnog održavanja. Redovno održavanja punionice  ponuditelj je dužan izvršavati u  radno vrijeme  naručitelja od 06:00  do 14:00 sati  radnim danom od ponedjeljka do petka.
Usluge  redovnog održavanja ponuditelj je obvezan izvršiti u roku od  1 ( jednog) dana od početka izvršenja usluge redovnog održavanja. Za godišnja održavanja koja prema uputama proizvođača obuhvaćaju veći opseg  aktivnosti  naručitelj će u pojedinačnoj narudžbenici odrediti rok izvršenja redovnog održavanja a sve u skladu s raspoloživosti kapaciteta punionice i opsegu predviđenih aktivnosti. 
Ponuditelj je obvezan izraditi izvještaj o obavljenim uslugama  redovnog održavanja.
Odgovorni predstavnik naručitelja prati i kontrolira izvršenje  usluga redovnog održavanja, te  zajedno s izvršiteljem usluge potpisuje izvještaj o izvršenim uslugama redovnog održavanja.
Izvještaj o izvršenim uslugama redovnog održavanja potpisan od zato odgovornih osoba Naručitelja i ponuditelja obvezan je prilog računu za izvršenu uslugu redovnog održavanja.

Izvanredno održavanje  izvršava se na sljedeći način: 
Naručitelj će u slučaju kvara na opremi punionice odmah obavijestiti ponuditelja telefonom, te pisanim  putem mailom i/ili faxom, s kratkim opisom kvara punionice. Popravak (izvanredno održavanje) ponuditelj je dužan izvršavati od od 0:00 do 24:00 sati, 365 dana na godinu.
Ponuditelj je obvezan u roku ne dužem od 4 ( četiri) sata od zaprimanja pisane obavijesti  za  to odgovornog predstavnika Naručitelja  pristupiti detekciji  i otklanjanju kvara. Ponuditelj je dužan otkloniti kvar najduže u roku od 24 ( dvadeset i četiri) sata od  početka otklanja  kvara za kvarove koji se mogu odmah otkloniti. Ukoliko postoje objektivni razlozi zbog kojih ponuditelj nije u mogućnosti otkloniti kvar u  roku od  24 sata  ponuditelj mora pisanim putem uz obrazloženje razloga ishoditi suglasnost zato ovlaštenog predstavnika naručitelja za produženje roka popravka.
U tom slučaju popravak punionice se treba izvršiti u roku za kojeg je naručitelj  izvršitelju dao pisanu suglasnost, potpisano od zato ovlaštenog predstavnika naručitelja .Ponuditelj je obvezan po završetku pružanja usluge popravka (izvanrednog održavanja) sastaviti izvješće o kvaru, koje mora sadržavati detaljan opis svih ugrađenih dijelova i njihovih količina, te naznaku utrošenih radnih sati.

Izvješće mora biti potpisano od za to odgovornih osoba ponuditelja i naručitelja. Presliku izvješća ponuditelj  je obvezan priložiti uz ispostavljeni račun za pruženu uslugu popravaka  punionice SPP .

Radni sati servisera u radno vrijeme, izvan radnog vremena  i noću se obračunavaju isključivo od trenutka dolaska na lokaciju na kojoj se vrši popravak punionice te do trenutka  odlaska sa lokacije.

Obrazloženje:
Obveza Naručitelja je da pravovremeno obavlja uslugu javnog gradskog prijevoza, stoga je Naručitelju od iznimne važnosti da raspoloživost vozila bude maksimalna, te da se minimaliziraju troškovi stajanja vozila. Vrijeme pristupa detekciji kvara utječu na ispravnost punionice na kojoj se pune autobusi, te s time i  na raspoloživost vozila za promet.
Procijenjena cijena radova je 2.000.000 kn, a otvaranje ponuda je 7.5.2020. u 10:30.

Akropola

U doba Corone ZET potpisao ugovor 25.03.2020. za kupnju računalne opreme za 2.999.983,53 bez PDV-a 3.749.979,41 s PDV-om s  King ICT d.o.o.
Otvaranje ponuda je bilo 31.12.2019. , a odluka o odabiru 27.02.2020.

smogovci.bbb2

#133
Nisam expert ali zar je tako veliki problem isprogramirati display?! Evo recimo autobusi zbog posljedica potresa ne voze preko Trga b. J. Jelačića ali uredno piše na bočnom displayu TJJ jer tako piše na displayima tramvaja noćnih linija kad voze buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Citat: smogovci.bbb2  u Travanj 11, 2020, 18:29:34
Nisam expert ali zar je tako veliki problem isprogramirati display?! Evo recimo autobusi zbog posljedica potresa ne voze preko Trga b. J. Jelačića ali uredno piše na bočnom displayu TJJ jer tako piše na displayima tramvaja noćnih linija kad voze buljo
Nije. Ali to uopće nije prioritet u ZETu. Inače, u subotu sam prošao preko Trga, i ne vidim razlog zašto nema autobusnog prometa preko njega, osim ako problem nije dalje, u Jurišićevoj. Što bi značilo da samo 32 treba preusmjeriti.

Nažalost, iako je autobus puno fleksibilniji od tramvaja u ovakvim situacijama, potencijal nije iskorišten, nego se drže tramvajskih pruga u potpunosti. Pri tom mislim da 31 ide Austrijskom i uz željezničku prugu, pa na Gl. kolodvor, jer je recimo Ilica kod Britanca zatvorena. Po meni, trebalo bi zadržati trasu koliko je god moguće, a privremena preusmjerenja tipa, zatvorena je Branimirova, od Palmotićeve do Draškovićeve, isprinati i postaviti u autobuse, na web i stanicu prije preusmjerenja.