Nabavka novih autobusa (obnova voznog parka)

Autor man134, Studeni 29, 2007, 11:11:52

gorgoroth


Ivan

Ja jednostavno ne kužim koja je tu strategija, ionako malu seriju od 6 vozila identične namjene i konfiguracije podijeliti na još manje dvije 3+3...

narancasti

Citat: amfan  u Ožujak 12, 2020, 01:18:49
Kaže mi pratitelj iz Dubrovnika da će Urbanwayi još čekati. Gradsko vijeće još nije odobrilo nabavu iako su oni odavno sklopljeni i lakirani. Ta točka još nije došla na red, a lako je moguće i da je natječaj prijavljen pa je sve skupa na oprezu. Trebalo se raspravljati o toj nabavi prije dva tjedna, pa prije tjedan, a na kraju je oba puta preskočeno.

To se odnosi na ove nove prigradske, a zglobni su već prošli nabavu čim su došli manove harmonike

gospardbk

#633
Na sjednici Gradskog vijeca se danas trebalo odluciti o kupnji tri nova zglobna niskopodna autobusa: "Dnevni red, tocka 9. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti trgovačkom društvu Libertas Dubrovnik d.o.o. za sklapanje ugovora o operativnom leasingu na razdoblje od 7 godina za nabavku 3 nova zglobna niskopodna autobusa." ali se to nece danas dogoditi jer je sjednica prekinuta i odrzati ce se u roku od 3mj. Ivecove harmonike ostaju na cekanju u Zagrebu.

https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/najave/gledajte-gradsko-vijece-uzivo-grad-kupuje-zemljiste-u-solitudu-za-vrtic-novosti-za-autobusere-live-stream
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

Dreamwalker

Jesam li ja to dobro shvatio? Prvo su naručili autobuse, autobusi su proizvedeni i stigli su u Zagreb, a sad se ide odlučivati o kupnji istih? ???
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

gospardbk

"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

podgora

Evo prvoga Solarisa uskoro kreće za Du

Izvor:wawa.hr
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

MAN truck bus

#637
Mogao si i tekst citirat...  :P

Citat:
Prvi Solaris Urbino krenuo prema Hrvatskoj. Slijedi isporuka cijele flote

U Hrvatsku stiže prvi od 11 novih poljskih autobusa Solaris Urbino 12 naručenih od strane dubrovačkog prijevoznika Libertas d.o.o. Uskoro slijedi službena isporuka što znači da će Dubrovnik stići obnoviti postojeću flotu gradskih autobusa prije početka turističke sezone.

Javni prijevoznik Libertas Dubrovnik d.o.o. raspisao je natječaj za nabavku 11 niskopodnih gradskih autobusa još krajem 2018. godine. Solaris Bus & Coach S.A. pripremio je ponudu, koja se u postupku detaljne evaluacije pokazala najboljom kako iz komercijalnih, tako i tehničkih aspekata. Vrijednost ponude je 17,7 milijuna kuna s uključenim četverogodišnjim jamstvom. Nabava će biti u potpunosti  financirana preko EU fondova.

http://wawa.hr/prvi-solaris-urbino-krenuo-prema-hrvatskoj/

Za sve ljubitelje Solarisa i one koji će to tek postati.  ;D  yahoo

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

mate

Objavljeno i na našem FB pageu... ;D

Ugl. sad ostaje da vidimo hoće li ovo biti Solarisu odskočna daska za eventualni proboj u ostale gradove ili će Dubrovnik ostati zapamćen kao jedini grad u HR s Solarisima u VP...

smogovci.bbb2

#639
Ovo dugo nisam vidio kod nas da su na novim autobusima ovako veliki otvori na prozorima. To je zbog epidemioloških preporuka o ne korištenju klima uređaja u vozilima ili..good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

IgorKlasik

Mislim, da če Zagreb prihvatiti Solarise kao jih je susjedni Beograd i ostale metropole.
I kot nas u Ljubljani nešto se zanimaju...

tramvajac 92

Veličina i način otvaranja prozora je stvar narudžbe. Možeš ga dobiti i bez otvaranja prozora, ako hoćeš.

Alexa

Ovakvi prozori su na svim gradskim autobusima u Warshaw-i. Cak i Mercedes i Man autobusi su sa ovakvim prozorima. Sve ovisi o porudzbini. Inace su veoma prakticni. A Solaris je odlican, vrlo kvalitetan i modernog dizajna. Steta sto ih nema vise na prostorima bivse YU. Soaris je imao konstantan rast proizvodnje, u medjuvremenu je doslo do promene vlasnicke strukture, sadasnji vlasnik Solarisa je spanjolski CAF, vidjecemo kako ce se to odraziti ubuduce jer su oni vise proizvodstveno orijentisani na sinska vozila. Inace Solaris odranije radi tramvaje kojih ima skoro u svakom vecem gradu u Poljskoj.   

smogovci.bbb2

Citat: tramvajac 92  u Svibanj 21, 2020, 16:42:10
Veličina i način otvaranja prozora je stvar narudžbe. Možeš ga dobiti i bez otvaranja prozora, ako hoćeš.
Ma znam al otkud sad najednom ovo. Što onda nisu tako i na solo/zglobnim MAN-ovima
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Paško

Otkud sad najednom Solaris, otkud sad najednom Iveco, otkud sad najednom zglobni Iveci koji tjednima čame na parkingu. Vidiš da je u Libertasu teški nered otkad se promijenila garnitura.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!