Besplatan (ili ne) prijevoz za umirovljenike prije 1991.

Autor casper77, Srpanj 10, 2016, 12:18:14

casper77

Poštovani forumaši!

Radim kao poslijedoktorand na fakultetu i u okviru istraživanja radim na tematici promjena u socijalnoj politici prema umirovljenicima nakon II. svjetskog rata na teritoriju Grada Zagreba. U to je uključena i tema besplatnog prijevoza umirovljenika u javnom prijevozu.

Šaljem emailove i upite na sve strane pa sam se sjetio i ovog foruma i vjerujem da mi netko može pomoći.

Dakle, ima li netko eventualne podatke, izvore, sjećanja, osobe koje bi mogle pomoći ili bilo što drugo, a da bi mi bilo od pomoći, a da se odnosi na prijevoz umirovljenika u javnom prijevozu (ZET-a) u vrijeme Jugoslavije? Jesu li imali uopće mogućnost besplatnog prijevoza? Je li postojao financijski cenzus kao danas? Jesu li se mijenjale te odredbe kroz godine? Gdje uopće pronaći ''pisanu'' odredbu toga, je li postojao nekakvi ''službeni vjesnik'' gdje se to objavljivalo? Čuvaju li se ti podaci negdje?

Pogledao sam koliko sam mogao teme na ovom forumu, ali nisam našao ništa slično (ispričavam se ako sam možda preskočio). Stoga Vas zamoljujem ako mi možete pomoći bilo kakvim podacima.

Hvala unaprijed svima.

Shole

vjerovatno bi se nešto moglo iskopati u ZET-ovim pravilnicima o radu (ili kako su se već tada zvali) za period prije rata.

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

casper77

Hvala Vam na odgovorima.
Naime, iskopao sam podatke iz Službenog glasnika grada Zagreba od 2001. godine do danas jer to ima internetu. Pretpostavljam da ću uspjeti pronaći Službene glasnike i iz 90-ih, no brine me period od prije 1990.
Nisam znao za arhiv ZET-a (iako sam pretpostavljao da nešto mora postojati), odmah ću se u ponedjeljak obratiti ZET-u za pomoć i pristup arhivu.
Naravno, sve informacije, ideje i preporuke primam i dalje.
Puno pozdrava.